Ahojte, osýpky sú na pretrase a chcela by som k nim napísať článok tu na Koníka.
Chcem sa preto spýtať - dali ste zaočkovať deti proti osýpkam? Či už áno alebo nie - prečo ste sa tak rozhodli?
(v článku nebudú spomenuté nicky, mená, ani iné údaje, na základe ktorých by sa dali názory identifikovať)
Všetkým vopred ďakujem
@pribinak ano, a preočkovanie v 11. roku
radsej napis clanok o tom preco sa nedavaju ockovat dospeli, ktori toto ockovanie nemali. Sorry ale riesia sa tu iba deti. Nikto sa nezaujima o to ze ochorenie moze preniest dospely NEZAOCKOVANY. Iba hystericke matky tu vypisuju ze ich ockovane deti ohrozuju tie co zaockovane nie su. Mozno by bolo prinosnejsie venovat sa teme dospelych prenasacov. Nic v zlom 🙂
Nie nedala som. Všeobecne nemám z tohto ochorenia väčší strach ako z iných ochorení. Moje deti žijú v dobrých hygienickych pomeroch, netrpia podvizivou, majú dostatok vitamínov teraz v zime dopĺňam hlavne A a C. Na Slovensku umiera vela detí na komplikácie rôznych ochorení, to by som očkovala na všetko 😉
otazka je zle polozena, kedze samostatna vakcina proti osypkam nie je dostupna...
@prevenar Ja som rada, že moju dcéru ešte očkovanie proti TBC zastihlo. Ak by ju nezastihlo, veľmi by som toto očko zvažovala, aj ke´d viem, že je v dnešnej dobe ťažko dostupné čo sa týka preventívy.
K téme: Ja som zaočkovná a moja dcéra tiež. Pokiaľ viem, všetky ročníky v rodine po zavedení očkovania sú zaočkované a to z každej strany ( v rodine máme od právnikov, cez ekonómov, doktorov, biológov a to aj na najvyšších úrovniach, takže bolo v poslednom čase s kým konzultovať😉 ).
Ved si spravte cez survio alebo cez google docs dotaznik a zverejnite ho na socialnych sietiach. Survio vam pekne sumarizuje aj vysledky.
Škoda, že admini zmazali previho príspevok, kde ma posielal spať, demonštrovať na námestie a držať 100 dňovú hladovku. Opýtala som sa ich, prečo zmazali práve ten príspevok, v ktorom bolo pekne vidieť postoj previho k očkujúcemu a prečo nemažú jeho účelovo zavádzajúce príspevky, ktoré ovplyvňujú rozhodovanie rodičov a tým nepriamo ohrozuje zdravie detí. Takýchto príspevkov je tu v rôznych diskusiách kvantum.
Myslím ale, že sa rozumného vysvetlenia nedočkám.
@miskabiska
Ja mam velmi negativnu skusenost s "BIO" mamickou, ktora svoje 3 male deti nedala ockovat proti osypkam, deti osypky nakoniec aj mali postupne jedno po druhom... a nasa uzasna pokrokova "BIO" mamicka chodila s chorymi detickami do parku medzi zdrave deti bez toho aby niekoho upozornila, ze jej deti maju infekcnu chorobu. Dokonca chodila s nimi aj do nakupnych centier a ked som si predstavila, ze tam mohla nakazit nejaku tehotnu zenu a ake to mohlo mat nasledky nechcem ani pomysliet.
Podla mna je velmi prevelmi dolezite o tejto teme verejne diskutovat a hlavne mali by sa k tomu vyjadrovat vylucne odbornici a nie ludia, ktori to len vykrikuju ale nemaju za nasledky ziadnu zodpovednost !!!
Podla mna je ockovanie deti spravne.
Kedysi mamičky ani neuvažovali o tom že by neočkovanli. Ja som zaockovana a moje dieťa tiež mienim dať očkovat. Termín mame v auguste.
@danielagloss osýpky na Slovensku u 3 detí? A to kedy bolo? Ved to neuvádzajú nikde v štatistikách. Ja sa tiež chystám očkovať, meškáme kvôli chorobám, ale neviem o výskyte u detí na SK. Pozerala som aj štatistiku. BOli nejaké importované ojedinelé prípady, ale nie u detí.
@danielagloss Neboli to nahodou kiahne?!
*su....
A tym samozrejme nechcem povedat,ze bolo spravne,ze ta "bio mamicka" chodila s infekcnymi detmi medzi ine deti. Inak tiez dobre-ze "bio"-preco,lebo neockuje...😀
@danielagloss
@danielagloss Posledne domace ochorenie na osypky sa na SVK vyskytlo v r.1998. Odvtedy su zaznamenane len pripady importovane zo zahranicia.
Dnes bol moj syn zaockovany vakcínou MMR.Nie kvoli "osialu" vyskytu osypok v ČR, ale preto, ze to akurat teraz vyslo (mal 15mes.). Je zaockovany hexavakcinou i proti pneumokokovym ochoreniam.Zatial sme očkovania zvládali dobre,bez teplot.len mrzuty bol. Rodicia sa maju pravo slobodne rozhodnut ako najlepsie ochránia svoje deti,ale nemali by zabúdať aj na iných,na minulosť - rôzne epidémie..Som toho nazoru,že z nejakého dovodu tu už niekoľko rokov fungujú a zaberajú vakcíny proti rôznym chorobám.a nie je to "marketingovy ťah".
nie som si ista, ale na osypky sa povinne ockuje v 15 mes, myslim si