Ahojte .
Čítam všade že je to najsilnejsia vakcina na trhu . Citala som vedľajšie účinky.
Idem dat dieťatko prvýkrát očkovať po roku života.
Dosť sa toho obávam.
Mali ste nejaké vedľajšie účinky po tejto vakcíne?
Ďakujem
Mame povinne aj nepovinne, Bexsero prva davka nic, druha davka vyssia teplota a taka hrca na mieste vpichu. Tretia davka v pohode. Neisvac nic.
Pri Bexsero odporucal pediater paralen pred ockovanim, on zvycajne neodporuca ale tuto ano. A ockovala som aj starsie dieta Bexsero a trosku bolela ruka par hodin po inac absolutne nic.
@anavixy ♥️ ževraj teda čo čítam byvaju vysoké horúčky časté 🥺
Moja mala len tak lahko nad 38,5, ale teda horucka je po kazdom ockovani najcastejsi neziaduci ucinok, ja osobne to nepovazujem za nic strasne, pokial horucka reaguje na antipyretika a teda hlavne ked viem z coho je 🙂 zatial len po mmr mala dlhsie horucku, inak len v den ockovania… hrcka po ockovanie je ked bola vakcina prilis schladena, na ucinok vakciny to nema vplyv (hrcku mala po kazdom akoro mesiac).. drzim palce 🍀
@anavixy ďakujem 🙂♥️
Syn mal najsilnejšiu reakciu práve po Bexsero. Po obidvoch dávkach teplota nad 38,5, hrča v mieste vpichu a celý deň nevedel na nohu došliapnuť pretože ho bolela. Hrčku mal celkom dlho...asi do 2 mesiacov zmizla. Doktorka vravela že vedľajšie účinky sú po tejto vakcíne výraznejšie, že sa nie je čomu čudovať keď samotná meningitída je strašne agresívne ochorenie. Po Nimenrix nemal vôbec žiadne problémy.
@evaachesa ale dala sa vam zraziť normálne paralenom? Kolko vám trvala teplota ?🙂
@evaachesa davali ste už pred očkovaním preventivne Paralen?
Pred očkovaním som nikdy nedávala ale keď odporúčaju pred týmto tak daj. Možno by som už dala keby viem že to bude taká silná reakcia. Po očkovaní vždy dávam Nurofen, lepšie zaberá, rýchlejšie. A teplota hneď zišla dole našťastie. 🙂 Skús tie chladivé nálepky rovno ešte u doktorky po očkovaní nalepiť.
Bexsero zatial 2x vobec nic, len horucka vecer po ockovani.