Očkovanie proti meningokokom

misana84
25. sep 2020

Dobrý deň, je tu niekto kto dal ockovat babo proti meningokokom? Zvažujeme a neviem sa rozhodnut. Mali ste aj nejake negativne skusenosti?

tslobik
25. sep 2020

@misana84 A proti ktorému typu sa očkuje na SK?

misana84
autor
25. sep 2020

@tslobik oh tak budu sa podavat 3 vakciny a teraz si nespominam presne ale viem, že jedna je B a druha dalsie A,C,W,Y? isto viem, jedna je B lebo je vraj najrozsirenjsie

tslobik
25. sep 2020

@misana84 Tak potom už existuje očkovanie proti všetkým 5 typom. To predtým nebolo, nám to preto lekárka neradila vtedy. Poradiť neviem, len ma to zaujímalo.

giertlova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ckatka
25. sep 2020

Kamoši obaja lekári dali malého zaočkovať. Reakciu nemal. Ja malého idem dat...ale nedávno sme ockovali kiahne takže chcem počkať chvíľu.

leonie35
25. sep 2020

Ahoj, dala som ockovat 3r.synceka, nemali sme ziadnu reakciu.

durianka1973
25. sep 2020

Ja som dala obe deti - uz si ale presne nepamatam proti ktoremu typu - bolo to tusim pred dvomi rokmi - a to bol na Slovensku este len jeden typ vakciny. Nemali absolutne ziadne negativne reakcie. Planujem dat ockovat aj s novsou vakcinou (proti dalsim typom tohto ochorenia).

ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucilaines
25. sep 2020

Dala som ockovat dvojrocneho syna, asi pred mesiacom dostal prvu davku na ten typ B. Reakciu nemal ziadnu, len ten den ho bolela nozicka, kde mu to pichali.

laura_222
25. sep 2020

@misana84 tiez ideme dat zaockovat malu 3 roky, vakcina sa vola Bexero. Pediatricka hovorila ze nemavaju deti na nu reakciu ze sa dobre znasa tak dufam ze to bude ok

mirkie
25. sep 2020

mam 3deti- 6r, 4.5r a 1.5r. môžem dať všetky zaockovat? hocikedy? aká je cena vakciny?

bluka2
25. sep 2020

Ja som dala zaočkovať najprv B (bexsero), potom C (nimenrix) a potom ACWY, čo je cestovné očkovanie. Najrozšírenejšie a teda najrelevantnejsie u nás je B a potom C. Inak všetko v poriadku po očkovaní. Po B mala teplotu, inak po ostatných ani to.

bluka2
25. sep 2020

@mirkie bexsero pokiaľ si dobre pamätám som platila okolo 150€ a nimenrix tak 30-40€ za jednu látku

jana_eyre_2
25. sep 2020

Mám všetky tri deti očkované a ani jedno s tým nemalo problem.. dávala som nimnerix, doktorka ním ockovala aj svoje vlastné deti a vravela že ešte nemala v praxi dieťa čo by na to malo reakciu.. chcem ich dať ešte doockovat proti B, ale zatiaľ čo som zisťovala je to celkom drahé, tak som to ešte neriešila..

mirkie
25. sep 2020

@jana_eyre_2 čiže neexistuje vakcina na všetky typy? ak chcem všetko, musím obe vakciny áno? po 3davky každá?

bluka2
25. sep 2020

@mirkie nie, neexistuje vakcína na oba na Slovensku relevantné typy naraz

sono2
25. sep 2020

@mirkie 90 väčším deťom treba dve maličké 3 hovorím o malých nakoľko mesačnych

Ja som dala obe dcéry nakoľko je to veľmi zákerné ochorenie
Nemali žiadnu reakciu

sono2
25. sep 2020

@jana_eyre_2 lenže napríklad v rakúsku sa sa dáva len bexero práve b skupina je najrožšírenejšia

jana_eyre_2
25. sep 2020

@sono2 ja viem, ale keď som ja dávala očkovať deti u nás táto vakcina ešte nebola registrovaná, keď som zisťovala cenu v Rakúsku či v Čechách, tak to bolo pre nás jednoducho veľa peňazí, lebo by to bolo x 3deti, hoci dokotorka vby ich zaockovala.. tak som dala aspoň nimnerix, viem znížiť riziko len potiaľ, pokiaľ to je pre nás dostupné..

@mirkie nie bohužiaľ nie je.. aj bexero je tu len posledny rok alebo tak nejako.. teraz si už nepamätám koľko dávok má nimnerix, mne sa zdá že len jednu (a bexero 3x) ale nechcem zavádzať, naposledy som to riešila pred 3rmi rokmi a mám zlú pamäť.. 😕

misana84
autor
25. sep 2020

dakujem krasne za reakcie...tak snad to bude ok

mirkie
25. sep 2020

@misana84 a ktorú vakcinu ste rozhodli?

misana84
autor
26. sep 2020

@mirkie neviem...obe maju aj proti B? lebo to mi leakrka predpisuje a uprimne som sa nepytala a neriesila

misana84
autor
26. sep 2020

@laura_222 a nam povedala, že mame dat malej už cipok lebo može ju to boliet

lucilaines
26. sep 2020

@misana84 nie, su dve vakciny Bexsero- len typ B a Nimenrix- ostatne typy. Na SR je castejsi vyskyt typu B a podla nashi pediatra je aj nebezpecnejsi, tak nam odporucil zacat touto.

misana84
autor
26. sep 2020

@lucilaines tak zaciname tou na B...

misana84
autor
26. sep 2020

@lucilaines a možem sa opytat kolko davok ma Bexsero?

lucilaines
26. sep 2020

@misana84 ono je to tusim nejak podla veku, mladsie deti potrebuju tri davky, starsie sa mi zda uz len dve, ale nie som si uplne ista. Moj syn ma 2 roky a davame este tri davky- jednu sme uz dali, druha o dva mesiace a tretia po roku. Jedna davka stoji 90€, takze ono je to dost palka.

misana84
autor
26. sep 2020

@lucilaines ale poistovna to preplaca..resp. 50% sa mi mari

lucilaines
26. sep 2020

@misana84 vies co nie som si uplne ista, ale zda sa mi, ze to preplaca len Union a prave len tu druhu vakcinu, nie tu na ten typ B

mirkie
26. sep 2020

@misana84
@lucilaines presne toto som sa sla opýtať. takže všeobecná nepreplaca bexsero?