Ahojte maminky, chcela by som dcérku zaočkovať proti meningokokom, ideálne aj Bexsero, aj Nimenrix. Dávali ste niekto obe vakcíny? Dávajú sa naraz? Do koľko dávok je to rozdelené? Viem, že poisťovne preplácajú polku ceny vakcíny. Tých 45 eur sa platí za každú dávku a každú vakcínu zvlášť?
A to najdôležitejšie - mali detičky nejaké vedľajšie účinky? Hlavne tie, ktoré majú obe vakcíny.
Ďakujem za odpovede 🙂
@mima1608 zaockovala som poslednu bexsero a nimenrix naraz,nemal reakciu ziadnu co ma aj prekvapilo, lebo pri tych prvych bexsero samostatnych mu teplota trochu vyskocila. ale inak vsetko ok
k doplatkom neviem,v CR je to hradene ked to stihnes v urcitom veku dietata a my zijeme tu.
Ahoj, moja dcera ma obe vakciny, nedavali sme naraz, ale lekarka nam to nastavila tak, ze nimenrix nam dala v tej pauze medzi dvoma davkami bexsero....o nimenrixe sme ani nevedeli, ziaden vedlajsi ucinok, po bexere mala dost cervene, bolave a spuchnute miesto vpichu
My mame union a prepláca 50 percent ale až po 2.roku ale aj tak budem dávať syna očkovať až potom kedže vtedy stačia dve vákciny a nie 4 tak mi povedala pediatrička
@minesasubu takže pred druhým rokom nepreplatia? 😯
@mima1608 vlastne som sa pomylila s pneumokoky 🙂
preplatia to od Meningokoky – Nimenrix od 6 týždňov, Bexsero od 2 mesiacov NIMENRIX - 1 dávka, kód 1137AC, 1135AC, 1133AC BEXSERO - 2, 3 alebo 4 dávky, kód 4431AC, 4432AC, 4433AC, 4434AC TRUMENBA- 3 dávky, kód 4525C
ale dám až po 2r aj tak
@minesasubu no formulár som, priznám sa, nepozerala. Tak dobre vedieť. Len ak myslíte encefalitídu, tak tá sa vraj očkuje len na zimu, povedala dr, preto som teraz chcela meningokoky. No asi to nejako prehodnotím a nastavíme to inak. Ďakujem za info.
@mima1608 pisala som opravu 🙂 klieste - encefalitida sa očkuje pres sezonou ved načo by to bolo dobre v zime ked ich je velmi malo
@minesasubu akurát pozerám ten formulár. No mne dr povedala, že na encefalitídu je už teraz neskoro. Že to poriešime po novom roku ak stále budeme chcieť. Tak asi teraz dáme tie meningokoky predsa.
@minesasubu plus, dcérka ešte nemá rok, tak neviem či by ju aj mohla. Podľa formuláru od roka. Dr len povedala, že teraz isto nie 🤔
@mima1608 neviem aku mas poistovnu ale mne nepreplatila nic. Bexsero su 3 davky. Jedna davka cca 90-100 eur. Planujem aj tu druhu vakcinu ale musim spolenut doktorke. A ockuje sa postupne. Skus pozriet na ig pediatricku denjas.