Očkovanie proti meningitíde - za a proti

mon1806
23. feb 2018

Ahojte prosim davate ockovanie proti menongitide svojim detom latku nimerix ? Treti pripad od zaciatku roka a ja mam dost strach a rozmyslam nad tym ockovanim ak niekto dal ake ste mali vedlajsie ucinky prosim vas ??? Dakujem

bluka2
23. feb 2018

My to mame, absolutne ziadne vedlajsie ucinky neboli

juriva
23. feb 2018

nemas v tom typ B...

mon1806
autor
23. feb 2018

No od noveho roka vsetky deti boli napadnute typom C taze tak 😢

evittam
23. feb 2018

@mon1806 Myslíš,ze ta vakcina ti zaručí,ze dieta chorobu nedostane?

daneso
23. feb 2018

Chlapcek mal pravdepodobne hnisavy zapal mozgovych blan ten je rychly a bouzial je tam vysoka umrtnost aj pri dospelych.... par rokov dozadu tak zomrel aj lekar na Kramaroch vecer prisiel s vysokou horuckou na pohotovost a do rana bohuzial zomrel ale ktory typ mal neviem😔

mon1806
autor
23. feb 2018

@evittam tak tuto otazku si mozme polozit aj na vsetky ine ochorenia ano moze dostat ale ma ovela lepsi priebeh lebo telo uz je oboznamene s tou chorobou a ma nejake protilatky

mon1806
autor
23. feb 2018

Neviem baby ja tak dumem len

evittam
23. feb 2018

@mon1806 Ani to nie je bohužiaľ pravda. Neexistuje totiz vakcina,ktora ti zaručí ci už lepší priebeh choroby alebo ze ju nebodaj nedostanes alebo že si tvoje telo vytvorí protilátky.

mon1806
autor
23. feb 2018

@evittam neviem no podla mna tie vakciny cosi do seba maju led som bola ja mala neboli tu choroby ako osyoky a menongitida vobec teraz ked da neockuje chkdi sa po svete migranti atd tu vsetko donesu hnus

evittam
23. feb 2018

@mon1806 Migranti?! Ti donesu uplne ine choroby,ktore sme v živote nevideli a ani vakcíny na ne nie su.
A podla toho co pises, a to nie v zlom, toho o vakcínach nevieš veľa.

mon1806
autor
23. feb 2018

@evittam neboj sa viem sama som zdravotnik a nie antivakvinar na slobodoockovania.sk 😂 a vsetci lekari co maju deti aj sestricky kedze prichadzame s hocakymi chorobami stale do kontaktu davaju deti ockovat dokonca aj tbc nepisala a nechcem rozobert ockovania kazdy ma svoj nazor ja mam tiez vy taktoez pisala som ake mali deti nez ucinky a ci sa davaju ockovat toto rozoberat nechcem 😊

sharpey
23. feb 2018

Moja mama na to umrela je to nebezpečné.... Držala sa pomaly mesiac nechápavo

liz_lemon
23. feb 2018

@mon1806 to nemyslis vazne, ze tu neboli nejake choroby? choroby su tu odjakziva, len volakedy sa o nich nepisalo na prvych strankach novin, a nebol tu internet, tak mas pocit, ze to tu nebolo

mon1806
autor
23. feb 2018

@liz_lemon no naposledy tu menongitida bola v roku 2015 jediny pripad a pred tym 1996 ci ako netusim bolo toho menej ako je dnes a chcen aby moje dieta bolo chranene aspon nejako

evittam
23. feb 2018

@mon1806 Ja som sa sem neprisla hádať. A nie som ziadny antivaxer. A ak si teda zdravotník tak by si mala dobre vediet,ze to čo píšem je bohuzial pravda. Ale na druhej strane si vyššie pisala,ze "nevies" ...😉

mon1806
autor
23. feb 2018

Neviem niekedy matky neriesili ockovanie bali sa tych chorob aj dnes su strasiak podla mna ale tak ok vyjadrili ste sa dakujem za nazor 😉 nevien som napisala oreto lebo z kazdej strany ide ake su vakciny zle vsetko zle ale keby nejakej mmine ochorelo doeta na osyoky a ok nebolo by nic a zrazu o 10 rokov zomrelo na nasledky no neviem neviem sama mam strach a kedze robim na operacke pridu k nam aj romovia z okolitych osad mam resoekt jednoducho

lucia147852
23. feb 2018

Ak si zdravotnik mala by si poznat mozne vedlajsie ucinky. A propo. Meningitida je tu kazdy rok. Minuly rok zomreli minimalne r ludia....a nikdy nebolo toto ockovanie povinne a absolvuje ho minimum ludi.

vanilka233
23. feb 2018

Dala som očkovať a žiadne vedľajšie účinky sa nevyskytli.Tiež som zdravotník a bojím sa toho.Najhoršie na tejto chorobe je to,že ju nepodchytíš a končí úmrtím,alebo trvalými následkami.Mne pediatrička povedala,že často proti meningitíde neočkujú,lebo ľudia nevedia čo toto ochorenie obnáša a ak aj ano,tak sa ukľudňujú tým,že ani tamtá a hentá nedala,nedám ani ja.Je to každého rozhodnutie.Za mňa radšej dať ,ako si neskôr niečo vyčítat.

mon1806
autor
23. feb 2018

@vanilka233 dakujem 😗

mon1806
autor
23. feb 2018

@vanilka233 v ktorom mesiaci ste dali ockovat ? My mame 15 a nema este ano osypky lebo sme boli chory a chcem najprv to a az tak toto aj ked sa moze spolu ale to nejak extra nechcem spolu dat

vanilka233
23. feb 2018

Za máličko 🙂 Dali sme očkovať keď mala 2r a povinné očkovania za sebou.

bibistec
23. feb 2018

@mon1806 ako meboli osypky? Suseda ich mala a to bola ockovana kde toto beries? A migranti donesu kadeco ine. Ako chapem tvoj strach ved kazdy sa.boji o dieta ale mne to skor pride ako strasenie rychlo ockovat ved firmy zarobia hlava nehlava...mmch je to loteria cize nikdy.nevies co sa stane

sasa1983
23. feb 2018

@bibistec všetci sa ohanaju farmafirmami. Na vakcínacia sa nedá zarobiť, sú tam úplne minimálne počty preockovani (1-2-3 max aj tie doplatky sú smiešne. Keď už zarobiť, tak na biologickej liecbe pri nadoroch, alebo autoimunutnych chorobách, alebo chronickej liecbe (S.multiplex).

bibistec
23. feb 2018

@sasa1983 urcite? Si si ista firma ktora vakcinu vyrobi a potom.ju stat uzna ako povinnu ojoj ako zarobi

sasa1983
23. feb 2018

@bibistec ja nevravím že je to stratové, aj pečivo v potravinách je ziskové, všetko čo sa predáva so ziskom je plusove. Len ako lekárka hovorím, že vakciny sú oproti iným kategoriam liekov, ktoré užíva celoplošné vyššie percento populácie a chronicky -dlhodobo-mnhorocne-dozivotne nie najviac rentabilita položka. .

mon1806
autor
23. feb 2018

@sasa1983 nerieste take maminy si stle najdu cosi proti vidno ze nevedia ako take deticky bohuzial vyzeraju ak choroba prepukne a ma nasledky

aristka
23. feb 2018

@evittam no ty vies o nich velmi vela a meningitidu poznas len zo s

aristka
23. feb 2018

@evittam zo sprav...

aristka
23. feb 2018

@bibistec biznis su doplnky ,homeo ,vit.c z liekov ....momentalne najviac psychiatricke a hypnotika ,co je dane touto dobou .

nivea777
23. feb 2018

Ja dám asi očkovať pred MMR