Očkovanie proti meningitíde C na Slovensku a vo svete

tenerifka
4. apr 2014

Som v zahranici a zaujimalo by ma, v akom veku sa ockuje na Slovensku a v inych krajinach Europy ci inde vo svete proti tomuto ochoreniu. Mam uz vacsie deti(11 a 13rkov), maju vsetky povinne vakciny, kedze vtedy som o tom nic nevedela a ani ma nenapadlo, ze ockovanie moze mat tolko neziaducich ucinkov.
No ale k veci. Moje decka dostali vyssieuvedene ockovanie vo veku 2,4 a 6 mesiacov. Teraz vsak vysla nova legislativa, ze sa budu preockovavat deti vo veku 12-14 rokov (nechapem, preco v tomto veku a nie aj 15 ci 16rocni), idu pozmenit proti tomuto ochoreniu ockovaci kalendar. Som rozhodnuta na 99% neockovat, aj ked viem, ze ma budu presviedcat o prospesnosti ockovania, co ja nepochybujem, ze ockovanie je v mnohych pripadoch fajn vec, ale tu mi to pride zbytocne, nakolko sa toto ochorenie vyskytuje u malickych deti alebo u starych ludi, a okrem toho, moje decka to ockovanie maju.....preto by ma zaujimalo, ako je to v inych krajinach

nae
4. apr 2014

Ahoj, nám lekárka ponúkala toto očkovanie vo veku myslím 6 mesiacov prvýkrát. Ďalšie "ponúkacie" kolo bude na preventívke v 13. roku života.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tenerifka
autor
5. apr 2014

@nae
@fidka79 u nas je povinne.Myslite, ze ma opodstatnenie opatovne ockovanie v 12-ich rokoch?

bralilienka
5. apr 2014

@nae ponúkacie a odmietacie 😀

nae
5. apr 2014

@tenerifka Puberťáci sú považovaní za ohrozenú skupinu a niektoré očkovania nemajú dlhú účinnosť (alebo žiadnu, ale to je iná kapitola) a preto "sa predpisuje" preočkovanie.
Či má opodstatnenie - každý má na to iný názor. Ako sama vidíš, v jednej krajine je povinné, v inej je nepovinné, a to sa týka aj iných druhov očkovaní.Je to hlavne legislatívna záležitosť, nie logická.

nae
5. apr 2014

@bralilienka Tak tak 😉