Očkovanie proti kliešťom a zápalu mozgových blán

27. okt 2024

Ahojte dievcata existuje nieco taketo? Mam z tych kliestov stres, dnes je toho az az. Len moc sa v tom nevyznam.

evaachesa
28. okt 2024

Kombinované očkovanie nie je pokiaľ viem, ale sú samozrejme vakcíny proti kliešťovej encefalitíde a proti meningitíde - zápal mozgových blán.

autor
29. okt 2024

@evaachesa dala by ste svoje dieta na to ockovat?

evaachesa
29. okt 2024

Áno, moje dieťa je dávno očkované oboma.

autor
30. okt 2024

@evaachesa v akom veku ste dala? a znasalo to dobre?

evaachesa
30. okt 2024

Meningitída 3 vakcíny (2x Bexsero a 1x Nimenrix), prvú dostal po 2 narodeninách. Kliešťovú encefalitídu vo vyše 3 rokoch, poslednú 3 vakcínu už ako 4 ročný.
Po meningitíde mal najhoršie NÚ. Vysoká teplota, veľký opuch v mieste vpichu a krival na tú nohu 1 deň. Hrčku v nohe mal cca vyše mesiaca a potom zmizla. Dr vravela že aj vedľajšie účinky sú pri tejto vakcíne silnejšie keďže toto ochorenie je strašne agresívne a keď prepukne tak do 24hod môže byť neskoro kedy sa ani nezistí o čo ide.

autor
30. okt 2024

@evaachesa ano to som si citala... celkovo ma viac desia tie klieste 😑

evaachesa
30. okt 2024

Kliešťovú encefalitídu je najlepšie začať očkovať v zimných mesiacoch. Takže ak, tak to rieš už teraz. Očkovanie mi potom čiastočne preplatila poisťovňa. Sme v dôvere.

evaachesa
30. okt 2024

A teda aj keď je syn zaočkovaný, stále je tu ešte hrozba boreliózy na ktorú očkovanie nie je. Chránime sa teda aj repelentom.

autor
30. okt 2024

@evaachesa jasne samozrejme to tiez, no na zapal mozgovych blan, zomrel svagrov brasko ako maly a tiez len z kliesta 😒

evaachesa
31. okt 2024

Ach to je strašné. :( ja mám tiež z tých kliešťov strach. Malému striekam topánky aj keď ide do škôlky a stále mám v taške mini fľašku s repelentom. Svokor dostal boreliózu ...až po pol roku sa prišlo na to takže dosť neskoro...mohlo sa to podchytiť keby hneď šiel na odbery k dr a dostal by ATB.