Očkovanie proti kiahňam - nežiaduce účinky

25. júl 2023

Dobrý deň, mám dve deti 3 a 6 ročne nastupujem do novej prace a keďže sme od rodiny ďaleko nemám ich kde nechať (na take dlhšie obdobie) kiahne nemali a intenzívne uvažujem nad očkovaním …..obe deti majú non Ige alergiu na mlieko….staršia máva občas problem aj s lepkom (celiakia negatívna ) prejavuje sa to častejšími stolicami (2 krát dňa vždy po lepku) …do škôlky nosíme stravu …..je vhodne indikovat deťom s intoleranciami vakcínu proti kiahniam ? Lekári to neriešia povedia že je to na vás čo dáte alebo nie ….je to nepovinne …mamičky ktoré ste dali očkovať proti kiahniam mali ste nežiadúce účinky ? Bojim sa ab neprepukla u staršej celiakia ……protilátky kontrolujeme každého Pol roka

drake122
25. júl 2023

Zbytočnosť riešiš, či cestou očkovania, alebo prirodzene, raz sa dostanú do kontaktu s virusom kiahní, ten tak či tak môže ovplyvniť určité imunologické procesy, či "aktivovať" iné ťažkosti. Akurát čím staršie sú, tým horší priebeh kiahní môžu mať, ale 3 a 6 ešte nie je hrôza...

evkamotka
26. júl 2023

@drake122 myslim ze autorke ide skor o to, ze nebude vediet vymeskat mesiac a pol v praci kvoli dvom detom s kiahnami, ak to dostanu v sklze / aleebo aj kebyze na tie tri tyzdne. Nie o to, ci su hroza v troch rokoch

Inak ja som dala a nic in nebolo. Tvoju otázku by som skonzultovala s dr

gabsisi
26. júl 2023

Nás od očkovania odradila lekárka. Že nikto nevie na akú dobu to je, a že sa môže stať, že najmä dievčatá sa zabudnú po cca 15 rokoch preockovat a otehotneju a vtedy dostanú kiahne...a bude to oveľa väčší problém. Celkovo kiahne v dospelosti sú horšie. Pri prekonaní je to navždy.

Ale chápem. Tiež pri dvoch deťoch sme kiahne riešili 6 týždňovu.

marianarem
26. júl 2023

Moj syn teraz nedavno dostal prvu davku, bol.iba taky unavenejsi nejake 2-3 dni. Ale je to tak, ako sa pise vyssie, tie intolerancie a alergie sa objavuju aj po roznych infekciach. A dostat kiahne je velmi pravdepodobne.