Zaujima ma ako znasali vase deti toto ockovanie, resp ci mali nejake silne vedlajsie ucinky? Citala som ze sa ockuje na 2x pre zaistenie imunity.
Syn nastupuje v septembri, rada by som ho vyvarovala a aj seba, celemu tomu dlhodobemu priebehu ochorenia a hojenia a pod. Preto zvazujem, dakujem za skusenosti.
Obe deti som dala zaockovat, nic nemal ani jeden
A ockovali vam deti na 2x? V akom to je prosim rozostupe?
Reakcia ziadna, vraj ani nie su caste (podla kolegyne sestry v detskej ambulancii). Ockuje sa v 2 davkach s minimalnym odstupom 1 mesiac, ale uz po prvej davke je dieta chranene. Ja som davala ockovat postexpozicne na 3. den po kontakte, kiahne dcera dostala, ale mala 3 pluzgieriky a asi 15 cervenych fliacikov, ako prislo tak odislo. Ja som bola pre ockovanie rozhodnuta asi este pred porodom 😄 no ockovali sme najprv ine, odkladala som to stale, az napokon sme to presvihli (a ja som bola na seba pekne nastvana za zbytocne stresy), takze odporucam necakat a ockovat 👍🏻
Prvá dávka pred cca mesiacom, mal len teplotu asi dva dni od štvrtého dňa. 1.8. má dostať druhú dávku, uvidíme či a ako zareaguje. Myslím, že tam je aspoň 4 týždne rozostup medzi dávkami.
Odporúčam očkovať hneď a nečakať aby ste ich medzičasom nechytili. Žiadne nežiaduce účinky neboli. Syn bol chránený už po mesiaci...nestihli sme totiž ešte druhú dávku keď sme zistili že bol celý týždeň medzi infekčnými deťmi. Kiahne nedostal, dali sme potom aj druhú dávku.
@basulaak my sme mali a super, jedine, co mal boli tri akoby vyrazky na krku. Do 3 dni zmizli, nesvrbeli. Inak nic. Ziadna teplota ani nic podobne. Kiahne nedostal a som rada, nakolko keby zdedi moj zly priebeh, tak si to neviem predstavit. Pre mna to bolo dobre riesenie.