Očkovanie proti kiahňam

24andreaxxx
19. sep 2012

Boli sme na očkovanie na rok a ponkli očkovanie proti kiahnam,kde sa doplaca jedna vakcína okolo 40eur.Má niekto s tým skúsenosti??? 😒

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miriem
19. sep 2012

Kiahne su bezna detska choroba, urcite by som nedala. Precitaj si pribalovy letak a neziaduce ucinky- mozno aj to ti pomoze rozhodnut sa.

gubcikova
19. sep 2012

nedala by som.my sme to ako deti prekonali rad radom.neter bola očkovaná a kiahne aj tak dostala. jej nevyšli na povrch ale boli pod kožou.dostala zápal mozgových blán

nanip
19. sep 2012

Ja som dosť veľký odporca očkovania, ale po tom, čo dcérka dostala kiahne, síce ťažší priebeh, ale zvládli sme, no dva mesiace po nich boli čistá katastrofa, aké problémy sme mali, tak keby môžem vrátiť čas, dám ju zaočkovať. Poznám detičky, kde jedno dostalo po kiahňach cukrovku, druhé zase leukémiu. Vakcína má tiež mnohé nežiaduce účinky, treba sa preto uvážlivo rozhodnúť, no ja by som dala.

eaka
19. sep 2012

@nanip no..po prečítaní dvoch príspevkov nad Tebou však vidím, že by to mohlo dopadnúť aj tak, že by si zaočkovať dala a potom by tie kiahne prišli aj tak... keď ste mali ťažší priebeh aj bez očkovania, súdiac podľa maminy z prvého príspevku by sa dalo očakávať, že Váš ťažký priebeh by bol v prípade zaočkovanosti ešte ťažší, ako ste mali teraz... No ktovie..

V každom prípade, čo sa pôvodnej otázky týka.. nemyslím si, že ovčie kiahne sú taká choroba, proti ktorej treba očkovať! Aj najväčší pretláčač očkovania na Slovensku Dluholudský vraví, že máme očkovať preto, že sa vyhneme škaredým jazvičkám po kiahniach... no to je mi teda dôvod.. koľko z Vás má po kiahňach jazvy?? Myslíte, že sú nevyhnutnou súčasťou kiahní?