Očkovanie proti HPV vírusu u chlapca

uradnikova
29. nov 2021

ahojte. doktorka mi ponukla pre syna ockovanie proti HPV virusu. Neviem, ci aj pre chlapcov je tento virus az tak nebezpecny... Co mi radite? Zatial som nedavala ziadne ine ockovania okrem povinneho. U syna som s tym opatrna, nakolko ma mensi neurologicky problem (hyperaktivity, rovnovaha...)

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika_sk000
29. nov 2021

určite by som dala, u mužov vie byť rovnako nebezpečný a tak isto vie spôsobiť rakovinu, len je okolo toho malá osveta

lucia147852
29. nov 2021

Nedala by som. Hpv vírusov je kopec. Vakcina zahŕňa len pár. Načo do syna tlačiť niečo, čo má minimálny prínos a vramci neurologických problémov vacsie riziko?

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
allie458
29. nov 2021

Ja by som dala. Sama ju mam pretoze mamina mala problemy s krckom maternice kvoli HPV tak ma dala zaockovat. Podla mna akakolvek ochrana pred rakovinou je dobra. Tiez ho to ochrani napr. pred genitalnymi bradavicami a poznam chlapca ktoremu ich museli vypalovat z intimnych partii kvoli tomu ze ho jeho slecna nakazila a nebolo to vobec prijemne. Ale myslim ze pre dievca je isto tych prinosov viac.

katulienkax
29. nov 2021

u chlapca nieeee a ani dceru by som nedala a to nie som antivaxer, mame vsteko povinne

kikus7
29. nov 2021

@uradnikova To sa musíte rozhodnúť sama. Nik za Vás to rozhodnutie neurobí. Ja som sa proti HPV dala zaočkovať dobrovoľne v dospelosti ako panna. Či to bolo správne, účinné, to ukáže až čas..