Dobrý deň, potrebujem radu kto má skúsenosti s očkovaním proti HPV vírusu, bola som na Konizácii krčka maternice (21.7.) , mám CIN 2, výsledky mi vyšli , že zvrchu mi odobrali všetko ale vo vnútri mi ešte niečo ostalo. O 3 mesiace mám ísť na kontrolu , že mi urobí výter ( cytologiu) a uvidíme čo bude ďalej. Môj gynekológ mi odporučil zaočkovať sa .
Čo mi poradíte podľa vašich skúseností dať sa zaočkovať lebo som čítala že niektorým to poškodilo, tak teraz neviem ako ďalej.
Ďakujem za všetky odpovede.
aj pani v 7 nebi vysli zle vysledky zaockovali a vsetko este horsie
@lenuliatko84 a ako dlho už ste zaočkovana?
Mali ste tiež zle výsledky?
Ďakujem
@spalviktoria najlepšie je naštudovať si napr. príbalový leták k vakcíne. Vakcíny majú vedľajšie nežiadúce účinky to je proste fakt. Zrovna táto vakcína je dosť diskutovaná. Treba si naštudovať a urobiť vlastný záver.
Ja som bola očkovaná hneď na začiatku ako bola vakcína dostupná na Slovensku mala som vtedy pri prvej davke asi 15 alebo 16 rokov.
@spalviktoria rok a pol som zaockovana.prisla som v hodine 12 tej.bola som na konizacii.chodim na kontroly pravidelne
@lenuliatko84 takže vám to pomohlo to očkovanie?
@spalviktoria skús si najskôr nájsť, čo znamená HPV vírus. Každá žena sa s ním v živote stretne a telo sa s ním vie vyrovnať, až na tie, so slabou imunitou. Očkuje sa tuším len 4 kmene, ale nikde nie je napísané, že to zaberie. Ďalšia vec, keď zistíš, čo znamená skratka HPV..., ak nestriedať partnerov, netreba to. Skôr by som išla smerom podpory imunity, cviky-hormonálna joga..., Každý gynekológ bude radiť dať sa zaočkovať, idú im z toho prašule (viem o tom). Mne ponúkal tiež môj gyn.dr., keď som mala 20 rokov. Vtedy som nemala peniaze a som rada, že som sa nedala očkovať. Výsledky mám stále dobré.
Ale ak máš strach z toho, že nepočúvneš radu dr. ako odborníka, tak sa daj zaočkovať. Ak máte v rodinnej anamnéze rakovinu, môže ju to spomaliť alebo potlačiť. Hlavne je to očkovanie proti VÍRUSU, ktorý môže, ale aj nemusí spôsobiť rakovinu.
@spalviktoria ano,keby nie tak vam to neodporučim.a ziadne vedlajsie ucinky som na sebe nevidela
Mne ockovanie nepomohlo virus som mala nadalej,az ked som presla k inej doktorke ta mi nasadila liecbu.a ta pomohla.pol roka som musela uzivat vaginalny gel.
@katarinamil ahoj, prosím ťa, máš na mysli gél Papilocare? Vraj s nim telo vytvára vlastnú imunitu proti hpv vírusom. Brala si len gel alebo si to kombinovala aj liekmi na imunitu typu indol3c?
@miika brala som iba ten gel nic viac.
@katarinamil zaujíma ma ale aj názov toho gélu, keďže na trhu je viac druhov. Vďaka 🙂
pripájam video o tomto strašnom svinstve a ako to zničilo zivot mnoho detom.... určite si to treba rozmysliet...
@322sima123 v novembri som dostala druhú dávku a chvalabohu nemala som a ani nemám žiadne vedľajšie účinky.
@spalviktoria budte rada.. a niektore sa dostavia neskôr.. ja by som to urcite neriskovala ved sa na nas smeju, je to obrovsky farmabiznis
@katarinamil prosim vas a kolko po konizacii ste zacali brat gel?
@spalviktoria už ho stiahli,ja som syna dala zaočkovať raz,druhý krát sa už ani nechystám,
@bobana99 ja som dala obidvoch synov zaočkovať
Ja som sa dala zaočkovať. Radšej teraz ako neskor banovať. 300 €nie je az tak vela