Očkovanie proti Covid-19

cherry19811
16. dec 2020

Ja tak stale rozmyslam, co urobi clovek, ak fakt to ockovanie , ako teraz prezentuju, ze bude dobrovolne, vlastne az take dobrovolne nebude. Kazdy mi hovori, ze to su len moje konspirancne uvahy, ale myslim, ze v realne to hrozi. Co ak nam , co sa ockovat nedame, bude odopreta zdravotna starostilivost, co ked si nastup do prace budu podmienovat ockovanim, co ked nas ziadny lekar nevysetri bez covid pasu, co ked budeme vyvrhnuti zo spolocnosti, Ja netvrdim, ze to tak bude, len casto nad tym rozmyslam, ,kedze sme sa presvedcili pri plosnom testovani, ake to bolo vlastne dobrovolne, a bez modreho papiera ste boli nic. Neobavate sa toho? Co ked k tomu pride? A vsetci budume vlastne donuteni ist sa dat ockovat proti covidu. Nastastie aspon deti z toho vynechali. Len, co ked ani dieta nepojde do skoly, ani lekar ho neosetri, ak rodic nebude ockovani. Pevne verim, ze toto co som napisala je len blba konspiracia a nikdy sa to nestane skutocnostou. Ja viem, ze je urcite par-dost? ludi, co sa ockovat pojdu dobrovolne, ale co my co sa ockovat nedame v ziadnom pripade a neverime vakcine .

pribinak
16. dec 2020

Čo ti poradiť? Elon Musk hľadá dobrovoľníkov na Mars. Odsťahuj sa z tejto planéty a hotovo

Teraz vážne. Myslím že štandardná populácia - obyčajní ľudia sa nebudú testovať medzi prvými, tak kľud

pribinak
16. dec 2020

@pribinak eeee nie testovať, ale očkovat, tento mobil si píše čo chce

tasticka59
16. dec 2020

Je mi to jedno lebo by som sa chcela dat ockovat :D Len k comu sa neviem nikde dopatrat ci je vlastne ockovanie na viac rokov ako byvaju alebo ci je to vlastne len take sezonne ako je napriklad proti chripke, ze sa treba nechat preockovat kazdy rok

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sara07
16. dec 2020

no problém je že ty aj ked sa dáš zaočkovat nakazit a šírit , jedina tvoja ochrana je že budeš mat lahší priebeh ,menši komplikacie
u nás už povedali že kto nebude očkovany ked budu prepuštat bude v prvej bojovej linii a môže to rozhodnut ano/nie

jess1511
16. dec 2020

Nuž, tak potom ozaj žiť niekde na lazy 🙂 Ja sa zaočkovať pôjdem určite a som rada, že som v tej "prvej" skupine podľa ministerstva zdravotníctva. Vakcinácia je asi najväčší pokrok medicíny dvadsiateho storočia, vďaka nej nepoznáme mozgovú obrnu, pravé kiahne, osýpky... prečo nevyužiť to, čo veda prináša a čím skutočne môže veda zmeniť naše životy?

sara07
16. dec 2020

@tasticka59 zatial sa vie že na začiatku bude treba 2x , cca po 3 tyždnoch znova

tasticka59
16. dec 2020

@sara07 Ano ano to som zachytila, ze bude treba dvakrat ale nikde neviem najst asi ani nehovorili, ze kolko vlastne budu trvat ucinky toho ockovania. No uvidime v kazdom pripade

cherry19811
autor
16. dec 2020

Zienky a aky mate nazor, ze firma , ktora vakcinu vyraba, neruci , za neziaduce ucinky . Krajci to sam potvrdil aj , ze by sa mohol zriadit fond, z ktoreho sa budu odskodnovat ludia, ktory budu mat trvale nasledky.

bucko555
16. dec 2020

Určite sa nedám očkovať vakcínou ktorú vymysleli narýchlo ....akože nejsom proti očkovaniu všetky povinné očkovania máme ale.toto nie

nistika
16. dec 2020

@pupavka89 a toto je prepsne to, čoho sa autorka obáva...vidíš, ešte ani očkovanie nemáme na sr a už ju vyhadzuješ z krajiny....len tak dalej povedzme si vsetci navzájom, že sme tu nechcení, nech sa nám lepšie dýcha.

nistika
16. dec 2020

možno to očkovanie ani nebude....niekde som zachytila správu ze sa covidom nakazili divé norky, takže ak to u nich zmutuje, očkovaanie nám je na nič. a ak to nezmutuje u nich, zmutuje to inde....

sara07
16. dec 2020

@cherry19811 že sa to môže stat, ale ak niekto nemal pred tým pri očkovani žiadne problémy - maly opuch, teplota neratam - tak nemá sa čo obavat
myslím že je to fér, takyto systém, zase keby to bolo nejaky problém neverili si neurobili by takyto fond, veria že je v poriadku

sara07
16. dec 2020

@tasticka59 približne 6 mesiacov a potom neviem to som nedopatrala či stále znova každy rok 2x a či k tomu aj chripku alebo tu nie alebo nejaku schému kedy chripku kedy covid aky odstup časovy medzi tym
prípadne ked zaočkuje sa covid kedy môžu napr, tetanus atd
ja si myslím že by mali dat informacie dostupne, lebo zatial len strašenie, a zastrašovania a aj to ticho okolo nerobi dobre si domyšlaju ludia ako ministerstvo zdravotnictva toto totalne nezvlada , kampan na prijatie tohto očkovania

baluinka
16. dec 2020

@cherry19811 mňa zaujíma, prečo máš k tomu vyslovene tak jednoznačný negatívny postoj, ako píšeš, že sa nepôjdete zaočkovať "v žiadnom prípade". (Pýtam sa naozaj so záujom, ber rýpania, pretože sama mám v okolí pár známych či rodinných príslušníkov s takýmto postojom).
Ja trebárs nie som vedec/študovaný lekár/epidemiológ/farmaceut atď.. a práve preto (by) som si nikdy nedovolila pri takto odborných záležitostiach tak jednoznačne spochybňovať nejaké postupy/výskumy a pod., keď o tom z odborného hľadiska viem v podstate PRD 🙂
Pretože už tu podobná situácia nastala, keď pred pár rokmi začali vznikať rôzne antivaxerské skupiny, zaočkovanosť detí tým pádom dosť klesla a opäť hrozilo, resp. hrozí, že sa tu rozšíria vážne choroby, ktoré my už ani nepoznáme (osýpky, pravé kiahne..)... myslím, že v niektorých krajinách preto napr. nezaočkované dieťa nezoberú do škôlky/rodičia dostanú pokutu... tak teoreticky, takto to môže byť aj s touto vakcínou, že nezaočkovaní budú v určitých smeroch obmedzení, čiže toto z tvojej strany nemusí byť konšpirácia.. i keď nevidela by som to tak tragicky, že im bude odopretá lekárska starostlivosť, skôr možno niečo také ako cestovanie do iných krajín...podľa mňa to kľudne môže nastať..
tak teda, že prečo? prečo tak jednoznačný negatívny postoj?

tasticka59
16. dec 2020

@sara07 Aha super dakujem, lebo ja som sa k tomu fakt nevedela nikde dopatrat. Ano s tym suhlasim, ze uz by bolo dobre keby o tom zacali trosku viac komunikovat lebo zatial vieme vlastne iba to, ze bude, este aj to kedy stale posuvaju

cherry19811
autor
16. dec 2020

@baluinka My mame vsetky povinne ockovania, ale toto nie dakujem, mne staci, ze sam vyrobca neruci, zato, co moze-nemoze nastat po ockovani, neockujeme sa ani proti chripke. Proste tejto vakcine neverim, kedze nieje poriadne odskusana
Tym nevravim, ze teraz sa nedajte nikto ockovat, kto chce, nech si ju da my proste nie

evelinaevelinova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sara07
16. dec 2020

@cherry19811 však kym sa k nám dostane na sk tak vo svete už budu behat zaočkovaný ludia zo pol roka určite takže sa bude vediet čo ano čo nie
a nežiaduje učinky ti vyskočia do 24 hodin väčšinou alebo max do tyždna , čiže aj vedlajšie učinky budú odsledované a ver že v amerike budu žalovat lebo môžu aj každy prd a tam sa už začina očkovat

sara07
16. dec 2020

@pupavka89 ale selektovat lynčovat zase tiež nie je riešenie, pokial lekarska čast sk sa stavia k tomu že u nás všetko v poriadku a vo svete to beru inak
ked to zažiješ zrazu si na druhej strane brehu

nistika
16. dec 2020

@pupavka89 hej tak sa budeme vsetci len stahovat.....ze to pocujem zrovna na slovensku, kde vieme ako vrucne su emigranti prijmani....

nistika
16. dec 2020

@evelinaevelinova to mi je velmi luto. to je presne to, čoho sa obavam aj ja. tiez mame cela rodina vedlajsie ucinky z dlho rozvijajucich sa ockovani (nie v takom rozsahu ako u vas) rada by som si zvolila aj moznost odstahovania sa, ale nieje to take lahke, ked uz niekde clovek byva nieco tam buduje, vychovava deti a ma tam zazemie.

evelinaevelinova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evelinaevelinova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
skjatqo
21. dec 2020

Nuz...pozrite sa co sa deje v celom svete. Slusny bordel, ze? V EU sa pani velkomozna rozhodla ze bude samovladkyna celej EU. U nas uz tyrania panuje. Este sa volame ze demokraticka a republika. A zevraj mame ustavu. Ale fasizmus prekvita. Tak mame dve moznosti. Revolucia alebo zalozit si vlastny stat. EU ako taka sa potaca a uz uz krachuje. Treba ludi vzdelavat, informovat o situacii, ucit ich logickemu mysleniu, niektorych vuobec ucit mysleniu. Pravda zvitazi. Klamstva sa daju porazit svetlom vedomosti. Doslednostou. Pravidlami.

evelinaevelinova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anukha
30. jan 2021

Ahojte neda mi neprispiet, pretoze mam pocit, ze na sk sa informacie ( hlavne tie alternative, teda tie co nie su v TV ) tazko dostavaju kvoli jazykovej bariere...
Prave vcera som pozerala zaznam zivej diskusie, kde urcity francuzsky profesor ( zabudla som meno ) rozpraval o tom, ako objavil aluminium v detskych ockovacich latkach, ako objavil "brevet" ( to je ochrana na vlastnictvo vynalezu ) na covid - pretoze ako ochrana buduceho profitu to musia mat zaregistrovane. Tych brevetov na covid nasiel 3, prvy a roku 2005. Inak vraj planovane to bolo vypustit v roku 2019 (preto covid19). Pani, ktori vyslali tuto informacie do sveta sa medzi sebou volaju 5 musketieri a su to vsetko studovani pani v pokrocilom veku. Co z toho vyplyva je, ze covid19 je vytvoreny v laboratoriu ( francuzske laboratorium pasteur) Tento pan vravi, ze do ockovaia proti covid19 vlozili nanocastice. Velmi sa obava aj toho, ze v ziadnej z "odobrenych" vakcin sa nedozviete, ako pri ostatnych, co je jej obsahom. Na flakone je napisane covid19 a hotovo... toto nie je normalne a ja sa urcite nedam zaockovat za ziadnych okolnosti ( to by ma museli naozaj zatvorit a zaockovat nasilu proti mojej voli).
Nuz co k tomu dodat, nanocastice sa vraj napoja na vas mobilny smartphone, ktory ma teraz 99% ludi a bude o vas podavat informacie non-stop prostrednictvom 5G. Ak nahodou telefon zahodite, mozte ist tak akurat do lesa a dufat, ze nikoho s telefon 5G tam nestretnete... no vitaj nova svetovlada. Viem, ze to znie pritiahnute za vlasy, ale keby som vam pred vyse rokom napisala, ze vstup do banky bez ruska na tvari bude zakazany, tiez by to vyzeralo....
Takze asi tolko a ano vo vsetkych krajinach vlady povedali, ze nebudu odskodnovat. V nemecku dokonca prijali teraz novy zakon, na vytvorenie vaznic pre tych, ktori nebudu dodrziavat karantenu a podobne ( no vsak v tom maju prax.. )
Aha a este som zabudla, do toho v laboratoriu vytvorenom covid vlozili aj virus AIDS ( ten povodny virus od ktoreho sa odrazili bol upraveny cca vyse 80 krat ) tak urcite sa teda nedam zaockovat, nie dakujem. A toto bol len rychly abstrakt jedneho jedineho alternativneho videa. Existuje ich neurekom... nastastie rozumiem po francuzsky, anglicky a spanielsky, aby jazykova bariera pre ziskavanie informacii nebol problem.

322sima123
7. feb 2021

Nedajte sa testovat je to jedno velke svinstvo a nikto ani vyvojari nechcu niest za neziaduce ucinky zodpovednost... rRNA zasahuje do tela a nevieme co to urobi s clovekom. Ludia po celom svete aj SK hlasia vazne neziaduce ucinky az smrt.. len treba hladat a informovat sa v tv to nepovedia ..

322sima123
7. feb 2021

Obsahuje bunky z potratenych plodov