Ahojte mamičky, ktoré očkujete proti chrípke aké máte skúsenosti.Mám 4ročnú slečnu,ktorá nastupuje do škôlky,minulý rok sme museli dochádzku prerušiť,lebo bola každý mesiac minimálne 2 týždne na ATB.Preto zvažujem toto očkovanie.ďakujem za odpovede 😀
@martinals chripka je virus. takze s uzivanim atb ziadno nesuvisi. tymi skolkarskymi chorobami si dieta musi prejst, radsej sa sustred na prevenciu a posilnovanie imunity nez na ockovanie proti chripke, co je len komerny tah.
kmenov chripky su stovky a ockovanie zahrna mizive percento z nich.
Ja som sa na odporúčanie alergologa dala zaočkovať po dva roky a vždy po očkovaní som dostala poriadnu chrípku. Inak som ju nemávala, len také klasické nachladnutie. Takže u mňa je toto očkovanie úplný bullshit.
Ďakujem mamičky,no s tým posilňovaním imunity,brali sme poctivo imunoglukan a samozrejme ovocie a zeleninu,no nepomohlo.Teraz mám doma ešte pol ročné dvojičky,tak mám strach.Necham očkovanie,očkovaním a uvidím čo bude.Možno len zbytočne stresujem 🤔
Moja staršia dcérka je chorá asi 1x do mesiaca, má veľmi slabú imunitu (po mne), berie Imunoglukan a snažím sa dávať viac ovocia a zeleniny a aj von s ňou častejšie chodiť. Očkovať proti chrípke som nedávala, pretože chrípka má veľa rôznych kmeňov a na koľko z nich zaberie toto očkovanie? Inak je očkovaná kompletne.
Zle, po tomto ockovani smrt. Vraj ockovanie sposobilo rychly priebeh choroby, nasledok bohuzial smrt.
Vies vobec,,ci je chripka? Ak tvoje dieta berie atb, tak to chripka nebude, na tu sa atb nedavaju. A 2 krar do mesiaca je strasne vela. Necudujem sa, ze bola furt chora. Vymenila by som pediatricku
@martinals suhlas zo
@soldi . Nasa dcera bola v skolke tiez 2t doma, 1t v skolke - bolo to narocne. Ale znama, zdrav.sestra mi povedala "len vydrzat" buduje si imunitu a tych soplov a viroz su mraky...musi si tym prejst. Nastupila do skoly a je chora raz do roka. Naozaj len posilovat imunitu. Viem ze je to tazke...my sme furt boli zavreti doma...ale prejde to 😉
Viem čo je chrípka aj to, že sa nelieči ATB.Pediatra sme už vymenili a ten odporučil toto očkovanie,že sa potom vraj zníži celkovo chorobnosť.Je zároveň aj alergológ.Preto som sa pýtala mamičiek na ich osobné skúsenosti s tým očkovaním.
@martinals no novy pediater - z blata do kaluže. Moja sestra sa dala zaočkovať len raz s mužom a dvoma deťmi a tak ochoreli, že mali pocit, že umrú. (a to predtym na chripky nachylni neboli) Najlepšia prevencia je otužovanie. Po kupani studenšia sprcha. Pohyb na vzduchu. Poznam ale viac pripadov, kedy po očkovani proti chripke prišerne ľudia ochoreli a bolo im povedane - "viete chripkovych virusov je veľa a vo vakcine je len par druhov". A tak je alibi vybavene. Hlavne že toto očkovanie kosilo dochodcov v domovoch jedna radost v susednom Rakusku. (ale to samozrejme, len čo sa vyjadrila jedna zo zdravotnych sestier, v spravach take info nenajdete)
@martinals no neviem. ja mam opacnu skusenosti, ze po ockovani sa stav zhorsil. rodicia sa dali. tatinovi to odpalilo pecen, pol roka sa daval dokopy. mamina dostala najhorsiu chripku v zivote.
ako, urcite su aj ludia co nemali ziadne NU a chripku nedostali, ale nemuseli ju dostat ani tak.
a ze by sa po chripkovej vakcine zlepsil stav imunity, tak to je s prepacenim fakt hlupost
@martinals ja sa už očkujem pravidelne proti chrípke a nič sa nedeje, akurát som bývala pred tým roky chorá počas vianoc a toho roku nič, takže potvrdzuje slová tvojho lekára, okolo očkovania sa šíri vela fám, netreba všetkému veriť, hlavne tomu, čo popíšu odporcovia očkovania a tých ti prispelo požehnane.
@zuzanapjat take info v správach najdeš, ale nekosilo ich očkovanie ale chrípka, toto je krásny príklad ako ludia veria a šíria nezmysly. toto očkovanie naopak vyrazne znižuje umrtnosť u seniorov. ked si vezmeš aké poškodenia tkanív sposobuje chrípkový vírus , tak sa človek ani
nemôže čudovať.
https://www.infectiousdiseaseadvisor.com/influe...
vätšinu tvoria tie, ktoré si prečítali kdeaké neoverené a neoveritelné info na nete. napríklad tuná na MK zomieralo dieťatko po očkovaní pol roka, mamka vypisovala a potom sa ukázalo, že si dieťa vymyslela, aby odradili iných od očkovania. dalšia uviedla, že dieťa zomrelo z vakcíny ale zomrelo, lebo ho triasla, ked dostala nervy.
@adsumus hej po očkovani proti chripke ich skolila chripka. Asi ako ked mi sestra so švagrom a dvoma deťmi mysleli že zdochnu, ked po očkovani proti chripke u nich prepukla najhoršia chripka v živote. Ale jasnéé to je neoverené info... hups..... čuduj sa svete vyššie v komentaroch ženy spominaju podobne problemy. Ale su ludia čo tomu neuveria, ani keby sa to tykalo ich.
@adsumus a čo sa tyka trasenia dieťaťom a nasledny opuch mozgu, zaujimave, že v Nemecku odobrali tiež takto mladým manželom dieťa a obvinili ich z trasenia dieťaťom.... a nikoho nezaujímalo, že dobehli na pohotovosť 24hod. po očkovaní, že niečo nie je okey. Upozornila na to až žena, ktorá dieťa dostala do náhradnej starostlivosti a preštudovala si kartu. Ale jasné.... to matky sú na vine... 24hod. po očko trasú deckom.
@adsumus ale inak manželovi starí rodičia sa davaju proti chripke očkovať každy rok a tiež im nič nie je a chvalia si to.
@zuzanapjat ja som čakala ako na drátkach ako ma skolí chrípka desať krát silnejšia ako keby som sa nedala očkovať, ale nič a teraz vážne, ako ma mrtvy vírus sposobiť chrípku u človeka? to nejde, virus je mrtvy neschopný sposobiť ochorenie, iba si človek vytvorí protilátky, ved treba zrdapiť zdravý rozum do hrsti a nie veriť ludom, ktorí maju bohviekolko nickov aby lobovali proti očkovaniu.
@adsumus odporučam prečitať si nežiaduce učinky na vakcinach ktore sa u nas použivaju ako očkovanie proti chripke. Vaxigrip a Influvac. Su tam spomenute časte nežiaduce učinky a nimi su prave chripkove stavy - to jest - opuch dychacich ciest, triaška, bolesť klbov a svalov, bolesť hlavy atď...... tie sa uvadzaju ako 1 z 10 očkovanych, ale tu sa treba zamyslieť nad tym, že celkovo v Europe je podhlasenosť nežiaducich učinkov lekarmi, doslova sa uvadza pod 1%. A už duplom by u nas lekari nestracali čas papierovačkami a opletačkami s hlasenim NU pri očkovani proti chripke - jednoducho to okamžite uzatvoria ako nahodu nesuvisiacu s očkovanim, alebo sa ohradia že vo vakcine su len 3 kmene chripkovych virusov, tak pacient udajne chytil iny. (a to všetko bez nejakeho prešetrovania) Potom su tam zavažne a menej časte nežiaduce (1 z 1000), ktore zahrnaju hard core problemy vratane GB syndromu apd. Navyše tieto vakciny su budovane na vaječnych kulturach a je nebezpečne aby sa pichli človeku ktory ma alergiu na vaječny bielok napr. Tak možno stačí že má precitlivelosť....... alebo predispoziciu na takuto potravinovu alergiu. Moj znamy napr. skončil v nemocnici takmer umrel po užiti augmentinu a mne davala lekarka augmentin ako lentilky cele detstvo. To ale neznamena, že keď mne augmentil nepoškodil, že tí ktorým poškodil píšu bludy.
@zuzanapjat s nou ani nezacinaj diskusiu. pre ňu je ockovanie svate a dokonale a nikdy nikomu ziadno neuskodilo a ona a aj vsetci maju udajne vsetky ockovania ake existuju a urcite aj take, ktore este ani nevymysleli 😂
a kazdy, kto napise, ze mal NU po vakcine si len vymysla a je zakerny antivax 🙄
fakt, ver mi, strata casu jej cokolvek pisat.
Ahoj mna mamina dala zaockovat proti chripke mozno ti to pomoze a svojmu dietatu to isto nedam...dostala aom taku prisernu chripku ze ta bezna nie z ocko by bola milion krat lepsia 🙂
@adsumus keby si vzala rozum do hrsti, tak by si si prečitala pribalove letaky vakcin a verila aspon ludom ktori maju osobne skusenosti.
znížite imunitu a bude ešte častejšie chorá aj ked možno na iný druh chrípky.. neodporúčam..