Dobry den .Chcela by som sa spytat ci mate niekto skusenosti s tymto ockovanim pre dievcata od 12 rokov .Dakujem
v žádném případě, i v GB jsou s touto vakcínou obrovské problémy - často i trvalá neplodnost. Pozor na to!!!
Urcite nie. Nejedna sa o kompletnu ochranu. Je to, len obchodny podvod.
Zbytocne vyhodene peniaze, ktore nie su male.
@xlucia strasne, :( a tu sa veselo ockuje , ved preco nie,,,, ja som sa ockovani zacala zaoberat kratko pred porodom, uz rok a pol, tak stare info mam, kde si citala? na stranke slobody ockovania? musim popozerat, aby som bola v obraze, teraz som mala ine strosti, neako som nestihala sledovat..... ale svinstvo fakt, ja som mojeho nenechala ockovat je cisty,,,,
@sulong pridavam link, co na to hovori profesorka Strunecka http://janoch.borec.cz/nemoci/ockovani_HPV_Stru...
ja by som sa nedala dobrovolne zaockovat ani proti chripke. Osobne vsak poznam dve mlade baby, ktore su zaockovane a nemaju/ nemali vedlajsie ucinky... Ale za seba radsej nie ☹
Ja som zaočkovaná a žiadne vedľašie účinky som nemala, ani žiadne z mojich známich, očkovala som sa už v pokročilejšom veku, po zistení vírusov HPV a momentálne mám všetky výsledky negatívne, aj naša dr. hovorila o mnohých kočkách, ktoré sú po očkovaní čísté, vírus sa úplne stratil 🙂 keby som však mala rozmýšlať o očkovaní 12 ročnej dcéry, asi by som rozmýšlala
Ja som sa dala očkovať tiež minulý rok v októbri posledná dávka. U nás v rodine sa vyskytlo toto ochorenie. Môj lekár mi ho odporučil som s jeho prístupom aj profesionalitou maximálne spokojná tak som súhlasila. No predošlé príspevky mi nahnali dosť nepríjemné pocity. Pri veku 12 rokov by som sa asi zamýšľala viac a nepodcenila hlavne preventívne prehliadky
skús si zohnať a prečítať o tomto očkovaní v knihe Doba jedová, svojej dcére by som to nedala pichnúť za nič na svete a sebe tiež nie!
Podrobnejsie tuto vakcinu rozpitvava Prof. Strunecka v knihe VAROVNÉ SIGNÁLY OCKOVÁNÍ. A aj ostatne vakciny urcene detom ci dospelym. Nikto netusi co sposobi z dlhodobeho hladiska, navyse na tak mladych dievcatach ani testovana nebola, lebo testovanie na detoch je neeticke. Ale doporucovat to neeticke nie je, kedze rozhoduje rodic, a tym prebera zodpovednost za to, ze svoje malolete dieta/dceru dobrovolne poskytne medicine ako pokusneho kralika.
Ahoj, pro maminky, ktere jeste nejsou rozhodnute, zda a jake ockovani, pripadne otazky vyzivy deti, muzu doporucit prednasky, ktere se budou konat 10.11.2012 v brne. Informace najdete na webu www.zdravedetinase.webnode.cz
Petra
Rakovina krcka maternice je sexualne prenosne infekcne ochorenie kt. podla vyskumov sa prakticky vobec nevyskytuje u reholnych sestier a u zien zijucich s jednym partnerom cely zivot (aspon ja som to tak citala). Poctom partnerov riziko infekcie rastie. Dolezita je spravna sexualna - aj moralna - vychova. Ockovanie len falosne zbavi dievcatka zodpovednosti za svoje vztahy ("ved im nic nehrozi tak mozu vsetko"). Je to moj nazor, nemusite suhlasit.
@sulong Ja si myslim,ze pro tvoje dcery bude nejlepsi pravidelna prohlidla(prevence).Dalsi ockovani,ktere je jeste nove a nevi se jak na tom pak budou divky,tak taky jsem o tom uvazovala,ale nenecham svoji dceru na to ockovat.Ja ockovana na to nebyla,a diky prevenci jsem zdrava a mam deti.Nejlepsi je o tom promlvuit casem s dcerou jak se chovat v sexualnim zivote,pouzivani kondomu a pravidelne prohlidky.To je nejlepsi co pro ne muzes udelat.
Zial, HPV je hrozne vela druhov, okolo sto - neviem, kolko presne z toho je vysokorizikovych, rakovinotvornych, mozno okolo 10, neviem. Ale pamatam si, ze moja kamoska mala tri typy HPV, bola aj na operacii - a ked sme tie tri porovnavali s tymi, proti ktorym zaockuju vakcinou, tak tam nebol ani jeden. Cize by uplne zbytocne podstupila ockovanie. Ja osobne by som sa ockovat nedala, ani svoje dcery nedam...Je to obrovsky hnus a nezarucuje dokopy nic.
No HPV ako povodca rakoviny sa prenasa takmer vylucne pohlavnym stykom. Este sa vynimocne potvrdil prenos spodnym pradlom, ak nebolo prane pri dostatocne vysokej teplote..
Rizikove faktory su predovsetkym: pocet sexuálnych partnerov, sex vo velmi mladom veku (pred 18), uzivanie HAK, hlavne dolhodobe, fajcenie, slaba imunita zeny.
Takze riziko pri obojstranne monogamnom vztahu, sexualne aktivnom po 18, bez uzivania HAK a fajcenia je velmi male, . Tymto smerom by som dceru viac instruovala ako ockovanie...
aj ja mam teraz možnosť dať očkovať dcéru ale po prečítaní týchto riadkov som sa už určite rozhodla, že ju nedám. ďakujem
ahoj, je to hlupost, zarabaju na strachu, je vela druhov HPV, vo vakcine iba zlomok, zato plna davka ortudi,hliniku, v amerike po ockovani totuto vakcinou silgart-gardesil zomrelo asi 11 mladych dievcat tusim, a ostatne maju vypadky pamete, a ine vedlajsie ucinky, takze nie dakujem,,, najdes videa na you tube, su v anglicne, tato vakcina bola schvalovana v rychlom tial, a preto nie je bezpecna a len cas ukaze, ze ake skody narobila,,,