Ahojte, o par dni nas caka ockovanie, no nas maly (3 mesiace) stale trpi nevysvetlitelnymi placmi, niekedy az do zufania. Navyse, je mozne, ze sa mu idu prerezat prve zubky. Vseobecne deti po ockovani zvyknu plakat, mat horucky atd. Zda sa mi teda, ze teraz nie je najvhodnejsie obdobie. Ako to bolo u vas, v pripade, ze sta mali velmi placlive dieta? Tiez by som sa zaroven rada opytala, ci mate s dietatom nasledovne skusenosti alebo ci neviete, co to moze znamenat (snazim sa prist na to, ci tie placky nemaju nahodou konkretnu pricinu. Ak su to koliky, uz by mali prechadzat.) Prvy mesiac zaberalo kojenie, vozenie v aute alebo kociku. V druhom mesiaci okrem kojenia pomahalo vozenie vo vajicku (namiesto vo vanicke) - maly rad skuma nove prostredie. No a teraz na konci tretieho - cez den je skoro stale hore. Zaspi len na prsniku, tak sa snazim si s nim polezat aj 10-20 min od kedy dopapa, nech hlbsie zaspi a potom potichucky odidem. Niekedy sa zobudi po 10 min, niekedy po pol hodinke. Kocik uz absolutne, obcas vajicko, vacsinou klokanka. Aj v tej najprv jaci, az po chvili sa ukludni a zacne sledovat okolie. V silnom zachvate placu posledne dni uz nezabera ani prsnik - ani sa nepokusa prisat, ked je taky rozzureny, najprv ho musime inak upokojit - napr. dvoj-, trojhlasne spievat pesnicky alebo robit sialene grimasy. Potom sa ukludni, hodi par usmevov a po chvilke sa zase pusti do hrozneho placu. Casto si buchne hlavku o hrud / krk osoby, ktora ho nosi. Jeho plac je zvacsa velmi zlostny, ak lezi, spravi aj mostik, tak sa vzpiera... Na brusko sme vyskusali vsetko, co som nasla v diskusiach o kolikach, aj vsetky mozne pripravky... Zazivali ste nieco s podobnym priebehom? Stihali ste vobec nieco doma porobit? Mam to stastie, ze muz robi z domu, kym sa najem, umyjem, nakupim, maleho pozabava. Vobec si neviem predstavit, ze by som bola s nim doma sama. Ako ste to riesili so spominanym ockovanim? Ak ste dali ockovat v tejto neprijemnej dobe, ako reagovali vase deticky? Dakujem vam za odpovede.
ak máš pocit,že nie je všetko ok s tvojím drobcom ,treba sa zveriť dr. a treba veci riešiť ,napr ,neurologické vyš.my tu nemôžme tvojmu drobcovi dávať žiadne dg alebo odporúčať či o čko alebo neočko ak tu nie je vyjadrenie lekára ,či dieťa má problém alebo len s vami cvičí ..takže smer dr. a daj si pozrieť drobca a potom rieš zvyšok...
@aristka Lekarka si z maleho tazku hlavu nerobi, lebo vraj deticky plackavaju. Ked som si citala x prispevkov z temy dojcenske koliky, tak som sa trochu upokojila, ze aj niektore ine deti su take. Avsak realne z okolia taketo "narocne" pripady nepoznam, ani moji rodicia. Skusim sa viac s pediatrickou porozpravat.
@miilada na rovinu jej povedz ,že tebe sa to nezdá normálne a pýtaj si vyš.u odborníka ,máš na to právo a vieš s čím doma bojuješ a možno tvoje dieťa niečo trápi ,možno to nie je na kontraindik očka ,ale možno treba niečo riešiť lebo ho niečo trápi a možno je to len náročné dieťa ,ale bez odborníka ,ktorý sa na neho pozrie to nikto nemôže zhodnotiť ,ani ona ,takže sa určite odradiť nedaj...
ahoj, podla mna su to koliky tiez som prvy mesiac nevedela o dietati a cela vytesena ze bude spinkat sam vonku a cosi porobim......a to som druhorodicka. pri prvom som o boji s bruskom netusila a vsetci tvrdili ze to prejde,ze to nie su koliky pokial nereve hodiny vkuse/plackal v spanku/. skus nosit v satke, masirovat brusko, cvicit nozkami s tlakom na brusko. cez den ho davaj sameho na brusko, niekolkrat denne zdvihni nozicky pomaly az k hlavke, krasne sa vyprdka. vsetko to robis dovtedy kym je dieta spokojne akonahle zatlacis viac da to najavo-hladkanie nie masirovanie mu prdiky neuvolni. a skus rozne kvapky a ked sa nebojis aj rektalnu rurku- neboj bude kakat sam.ja som pouziv.asi mesiac a zajtra mame polroka a kaka jedna radost. v noci parkrat mal ale desivy plac akokeby zo sna, nechel nic ani mna ani prsnik tak len som ho cicikala v naruci a cakala kym to prejde. akurat boli hore vsetci 😖 a inak ockovat som nedala lebo to posuvam. ty si rodic ty nesies zodpovednost ak citis ze treba pockat tak to povedz dr. mam pocit ze neockovany syncek je culejsi, vnimavejsi, bystrejsi a sikovnejsi v hmatoch.o reakciach na mna a pravidelne ukony nehovoriac. uvidime co bude dalej.....a moje deti nevedia spat same, prvy az od 15mes. a tento doobedu max 1h. v kociku a poobede 20-30min. takze vedz ze je to normalne. polez s nim dlhsie vyspis sa aj ty aj on ked ta bude citit. + aristka tiez dobre vravi 😉
Ahoj nejdem teraz radit ohladom ockovania. Ked je maly taky nepokojny nevsimla si si ci sa mu nevracia mliecko? Aj nasa mala bola uplakana nechcela lezat ked som ju polozilu hned spustila plac. Vsimla som si ze akoby naprazdno prehlta a to sa jej vracalo mliecko. Zacala som si na to davat pozor a je to ovela lepsie. Ja by som asi najprv zistila pricinu nespokojnost az potom dala ockovat