Ahojte maminky, tie čo ste dávali očkovať detičky až neskôr po 1 roku života, z akýchkoľvek dôvodov či už zdravotných alebo iných, ako ste si potom rozvrhli jednotlivé vakcíny? Alebo ako vám to naplánoval pediater? Mala má 15 mes a nemá zatiaľ žiadne ockovanie, teraz by mala ísť 1x. Tým že MMR sa dáva v 15-18 mes života najneskor, rozmýšľam či začať MMR a potom dávať zaskrt tetanus pnejmokoky keďže tam sa jedna až o 3 vakcíny, alebo ako to urobiť. Bola by som rada ak vy mi niekto skúsenejší poradil aj ohľadom rozostupov medzi tými očkovaniami, aj ohľadom tej kombinácie rôznych vakcín. Chcela by som na to ísť veľmi postupne, ale sú termíny ktoré nepustia, mame už naplánované nejaké veci takze to musím prispôsobiť aj tomu. Veľmi pekne ďakujem
@jazula to som nevedela že MMR sa dá aj neskôr, to je fajn. Našej pediatricke vo všetkom okrem tohto dôverujem žiaľ. Dcérka bola nonstop chora a ona nevidela problém ju očkovať aj tak, odmietla som. Takze hľadám skôr iné odborne názory na to po nete, ale zídu sa aj rady niekoho kto to absolvoval. Ďakujem
Ahoj, ja sa pri ockovaniach spolieham na názor pediatričky, opýtala by som sa jej. Predsa vie aj zdravotný stav a dôvody odkladu… A MMR je v kalendári na 15-18 mesiac, ale očkuje sa v pohode aj neskôr. Dcerka ma o chvíľku 22m a na MMR sa len chystáme, kvôli chorobám sa to posúvalo. Tuším až do 3 či 6 rokov sa dá ockovat MMR. Ja chcem dať aj nejaké nepovinne, ale najskôr tieto povinne uzavrieme.