Očkovanie na chrípku - vaše názory

gabilili
29. sep 2020

Ahojte co vravine na očkovanie proti chrípke? Dáte sa vy a vaše detičky? Pýtam sa koli situácii aká tu je lebo počúvam že momentálne je to dobre sa zaočkovať... Neviem no ja som sa proti chrípke neockovala nikdy...

leeo
29. sep 2020

Nedame. Chripky sa tocia v populacii casto a casto menia svoju povahu mutaciami, vakcina ti nepojme vsetky kmene, takze je to ockovanie na slepo a zbytocna zataz pre organizmus. Tot moj nazor

veronikaszabova
29. sep 2020

Nie, asi seba, ani decka

janka2501
29. sep 2020

Dcera je kazdy rok ockovana proti chripke, ockuje ju inunologicka, inak by skoncila kazdy mesiac zo zapalom priedusiek

nairia
29. sep 2020

skus sa zariadit tak ako jeden lekar sa raz vyjadril - v pripade, ze mas oslabenu imunitu a casto byvas chora a v chripkovych obdobiach obzvlast, vtedy ockovanie odporucal.
na druhej strane, ak chora nebyvas, chripkove obdobia zvladas dobre a bez problemov, tak ockovanie je zbytocny zasah do tela a narusuje imunitu.

tiumen
29. sep 2020

Nie, nedám seba a ani deti.. Nikdy sa neodporúčalo očkovanie tehotných a zrazu hľa 😏 skrz koronu ho odporúčajú aj tehotným 🤦‍♀️🤦‍♀️ na hlavu celé

pallacinka
29. sep 2020

@tiumen Prepáč, na toto musím reagovať. Očkovanie tehotných sa odporúčalo vždy, je len chyba slovenských gynekológov, že na to svoje pacientky málokedy upozornia. Ja mám skoro 10-ročnú dcéru a keď som ju čakala, bola som očkovaná. Je úplny blud, že sa to deje len tento rok a kvôli korone.

tana_v
29. sep 2020

Mne osobne ockovanie kedysi odporucala moja detska lekarka, kedze som byvala casto chora. Naposledy som sa dala zaockovat pred viac nez 10timi rokmi, no po kazdej vakcine som mala "neziaduce" ucinky, ze som ochorela. Nie kazdy tak skonci. Ockovat sa uz nedavam a ani nemam v plane. S mojim imunologom som sa o tom uz dlhsie nerozpravala, no ked tam najblizsie pojdem, zistim, co mi na tuto situaciu povie. No z mojich osobnych skusenosti mne proti chorobnosti pomaha ovela viac klimaticka liecba a viac pohybu na vzduchu. Testovane v poslednych 8. rokoch.

iritka
29. sep 2020

no kedze je ockovacich latok malo, mozno bude lepsie ked sa ujdu seniorom a ludom s oslabenou imunitou ktori su nachylnejsi na choroby

janulik2008
29. sep 2020

Mňa dali ako dieťa očkovať a chrípku som dostala takú že na inj som chodila. Našťastie KLOP KLOP som odvtedy nemala chrípku

eestimlha
29. sep 2020

@tana_v mozem sa ta spytat na podrobnosti o klimaticke liecbe, co to je? Su to klimaticke kupele v Tatrach atd? Tiez som casto chora. Dakujem za odpoved.

marca12
29. sep 2020

Na ockovanie je uz neskoro. Nsviem,preco nepropagovali v auguste,ale teraz koncom septembra o tom vo velkom hovoria. Ockuje sa pred chripkovou sezonou. Ockovanie ma zmysel pre ludi s oslabenou imunitou,seniorov a podobne.

vevesh
29. sep 2020

Mm sa dava kazdorocne, lebo ma slabsiu imunitu a vzdy byvala s chripkou 3-6x rocne "mimo prevadzky". Odkedy aa ockuje, ak dostane chripku, tak max. raz rocne. Ja a deti nebyvame chori, nas ockovat nedavam. Ak by sme mali to, co manzel, zaockovat dam.

@marca12 Preco neskoro? U nas ta normalne zaockuju pocas celeho roka, ale idealne od juna do konca oktobra...

veronika_pb
29. sep 2020

@marca12 ockuje sa od oktobra do decembra, najlepsie .. aby sa stihli vytvorit protilatky, ale zaroven nestihli vyprchat napr. vo februari .. pravidelne sa ockujem v oktobri, novembri, raz dokonca tesne pred Vianocami a teda chripku som vtedy nemala .. samozrejme sa musis ockovat ked si uplne zdrava, bez sopla, kasla, bolesti hrdla a pod..

dazdovka
29. sep 2020

@gabilili nosime ruska, obmedzenia na pocet ludi v interieri verejnych priestorov sa sprisnuju, hlavne kvoli korone teraz mame tolko zakazov a prikazov, ze rovnake opatrenia tiez zamedzuju, resp. znizuju sirenie chripky.

elistek13
29. sep 2020

Davali v telke, ze kto chce sa uz moze dat zaockovat ale ze by si mal byt isty teraz, ze je zdravy a v dobrej kondicii

tana_v
29. sep 2020

@eestimlha áno aj. Klimatická liečba vo všeobecnosti znamená zmenu klímy na určitý čas. Na Slovensku je to možné hlavne v horách, ako píšeš, kúpele, ktoré sú navrhované a predpísané odborníkmi na základe diagnóz a hradené sčasti, alebo plne poisťovňou. Takže kto navštevuje alergológa, imunológa, alebo sa treba spýtať obvodného, kto by to mohol riešiť, tak ten môže takúto liečbu navrhnúť. Odporúčané sú predovšetkým oblasti, kde sú stromy a podľa nejakých výskumov, ideálne pre pľúca v nadmorskej výške 1000 m.n.m. Človek si ju môže spraviť aj za vlastné financie, kdekoľvek s vhodnými podmienkami, minimálne na týždeň, ideálne 2-4, aj bez procedúr. Klimatická liečba je aj pobyt pri mori, ktorý bol v tomto období kritizovaný, ale pre zdravie má morský vzduch iné a v niektorých prípadoch aj lepšie účinky, než hory. A v spojení s naozaj pravidelným pohybom počas celého roka je to ideálne.

lucy125
29. sep 2020

Ja som zaockovana od stvrtku a muz detto.Davame sa ockovat uz roky.

eestimlha
29. sep 2020

@tana_v dakujem ti za podrobnu odpoved

rybka16
29. sep 2020

Dáme sa všetci - muž, ja, malý.

selest
29. sep 2020

Dieta nedavam, inak inak ma aj nepovinne ockovania ale chripku nie. Seba nedavam kedze som tehotna. Muz sa dava ockovat kazdy rok a odvtedy ma s chripkou pokoj.

kikuska111
1. okt 2020

My ano vsetci

mischell333
18. dec 2021

@gabilili áno obe detičky ja sa tiež dávam

mirka468
17. okt 2024

No ja som sa dala zaočkovať proti chripke a žiadnu chrípku som nedostala to som už vyše 2 týždňov po vakcíne tak na vakcínu proti chripke verim