Baby ake mate skusenosti s ockovanim MMR po 2 roku zivota dietata ? Ake ste mali neziaduce ucinky? Stale ockovanie odkladam a chcem ho dat az po 2 narode inach dakujem
moji bolo teraz, luky mal 4, linda vyse 2. Luky som nezaznamenala nic, linda ostala soplava hned po ockovani, asi o 3 dni bola fit
@veronikastrickova preco by to malo neskor dietatko horsie znasat?
@veronikastrickova ini tvrdia ,ze nie je dobre skoro, pokial dieta nema lepsie dozrety cns, tak kde je pravda ....
@mon1806 asi neodpovedam uplne na tvoju otazku,ale moja bola ockovana presne tak ako mala v 15m cca 3tyzdne dozadu,tohto ocka som sa najviac obavala..a mozem povedat,ze bolo jedno z najlepsich bez absolutne ziadnych neziafucich ucinkov...a to pri prvych troch mala vzdy teplitu az skoro 40..a co poznam aj ostatne deticky zvladali ho najlepsie zo vsetkych,tak nechapem ako a kde vznikli tie famy,ze sa ho najviac boja
Vsak prave ze to ze iny tvrdia ze lepsie po 2 roku ked je lepsie vyvynuta nervova sustava pani zas tvrdi ze nie ....nechapem my mame 18 mesiacov a este nie sme ockovany mame ist 24 teraz ale idu nam zuby a je z nich strasne nervozny uplakany idu stolicky a deru sa ocne mam strach aby nemal znizenu a narusenu imunitu a aby sa nieco zle nestalo lebo clovek tu precita kadeco
Dceru so davala ockovat mmr vakcinou vo veku 2,5roka. Zvladla to bez reakcie.
@mon1806 moja je takisto nervacka a riadna,ked sme mmr ockovali isli jej 4stolicky a jeden ocny..ale vravim absolutne ziaden neziaduci ucinok ani naznak teploty,a dva tyzdne pred mala dokonca aj soplik tiez som sa dost bala ci nebude islabena imunita...takisto som citala tie prispevky ake je to hrozne ockovanie ako sa ho vsetci boja..tuez som premyslala,ze dam odklad,ze cim starsia tym lrpsie,ale potom di vravim pri prvych troch mala horucky,vsetky sme inak zvladli,budeme mat aj toto za sebou a uz pokoj..a fakt bolo uplne najlepsie,mne dr skor povedala,ze skoro ziadne deti nemaju po tomto ocko zle ucinky max jemny vysyp po cca 10dnoch,a to moja dr si vyzaduje,aby rodic po ockovani telefonoval ako to dieta zvlada ci boli dake tazkosti,takze si myslim,ze ma ozaj prehlad
Starsia mala dva a pol roka pri MMR..okrem mierneho vysypu nemala ine neziaduce ucinky.
@mon1806 moj mal teraz 3.doockovanie hexou a bola najhorsia reakcia, teploty, nervozita, mal to riadne cervene miesto vpichu jemne zahnisane, uz je dobre, prve 2 sme mali nacas a ni som nevedela ze je ockovany. Ale tiez som odkladala kvoli zubom hlavne, lebo nebol tyzden co nebol bez teploty, teraz mame pokoj 2 tyzdne, tak som hned v utorok sla ku dr. A dufam, ze mmr uz nebudeme odkladat ma byt o 5 tyzdnov
@nela6 jedina pravda ohladne ockovania je asi ta, ze nech sa matka rozhodne hocijako robi vo svojok najlepsom usudku a rozhoduje len v prospech svojho dietata v tom o com he ona sama presvedcena. Ziadna nechce zle. Pre nieco je dane kedy sa to ma ockovat a ja sa to snazim dodrzat. Nie som odbornik, nie som lekar a ja doverujem pediatrovi, ktoreho som pre svoje dieta vybrala, lebo som presvedcena o heho odbornosti.
ja mmr odkladam kym sa da, ale inak mi to tak aj nejak vychadza, vzdy mala nejaku virozu, potom kiahne, teraz som tehotna a ked sa prcek narodi, tiez sa neodporuca pri novoskovi. takze nasu caka mmr asi ked bude mat 3r. a ja budem aj kludnejsia.
my sme ockovali v dvoch rokoch a úplne bez problémov.
Uz by som nedala mmr ockovat,tiez nam to poskodilo.
Prve dve deti som v sladkej nevedomosti ockovat touto vakcinou dala.Tretie od mmr uchranim a zaockovat uz nedam.To nech radsej prekona mumps tak ako i ja v detstve ako by malo ostat autistom alebo s inou zdravotnou komplikaciou.
Keby nebolo ockovanie a autisti by stale boli (co by boli), tak by sa asi prestalo odporucat jest hrusky.
@tanapeta tu nejde o zaujimavist, ale konstatovanie.
Autizmus by bol aj tak. Maju ho aj neockovane deti. Objavuje sa aj u deti este pred ockovanim. Nie je to iba fenomen novej doby. Takze ho musi spustat/robit aj nieco ine. Nerobi ho iba ockovanie (ak ho naozaj “robi”. Moze ho len spustat. Tak ako sme akergicki na nieco, ale az styk s alergenom to odhali. Dovtedy sa povazujeme za zdravych. Mna by napr v zivote nenapadlo, ze som tak vyrazne alergicka na firmaldehyd, pritom je bezne v lacnych lakoch na nechty. A az spevnovac na nechty, ktory inak X zenam nic nerobi a pomaha a chvalia si ho ako maly zazrak - inak nez prebehla reakcia, prve dva-tri dni som si ho tiez pochvalovala -, ukazal, ze taka koncentracia staci, aby som skoro umrela. Rovnako brufen. Hltame ho za zivot snad na kila, vzdy ked nieco boli. A nic. Sme v pohode. A su ludia, ktorym narobi vazne komplikacie aj jedna tabketka.)
A kedze argument byva, ze za autizmom je hlinik vo vakcinach (ale toto uz aj samotni av zacinaju povazovat za prekonany dovod autizmu), hrusky ho maju v sebe viac. Tak ak by neboli vakciny, tak by sme skodlivost prisudili trebars hruskam.
Priste by sa dovod hladal kdesi inde, keby neboli vakciny.
Nehladaj vysmech za vsetkym.
Dobre tak sa tak opytam ti co mate doma autistu a myslite ze po oclovani kedy ste ho dali ockovat? Kedy sa od ockovania zacal prejavovat? Otazka dva ma niekto autistu po ockovani ked dal ockovat v 2 alebo 2.5 roku?
ja mam syna, ktory je epileptik /poskodeny mozog pri porode/ od l4.mesiacov, MMR sme posuvali kvoli tomu, dostal ho v 3rokoch a 9 mesiacoch bez komplikacii sme to zvladli
Ockovanie vobec nieje dobre odkladat, vtedy to moze dietatko horsie znasat, samozrejme je ine ked to je zo zdravotnych dovodov