Očkovanie mmr a aftózna stomatitída

monika3008
4. máj 2019

Ahojte. Vo stvrtok 25.4. Som dcerku dala zaockovat vakcinou mmr a v piatok vecer dostala vyssie teploty. Od nedele uz odmietala mlieko a strasne malo papala, nakoniec som zistila, ze ma afty v pusinke. Teraz sme na infuziach, nakolko odmieta jest a pit :( . Myslite, ze tu stomatitidu vyvolalo ockovanie?

sapetka
4. máj 2019

@monika3008 podla mna urcite nie, ide o virusove ochorenie ktore uz niekde dostala a prejavilo sa v piatok co vyslo zhodou okolnosti po ockovani

zuzanapjat
4. máj 2019

@monika3008 Daj si do vyhľadávača fotky ako vyzerajú Koplikove škvrny... robia sa v ústach pri osýpkach, tak či to nie je ono a považuješ to za afty. Po ich zmiznutí zvykne dôjsť k výsypu na tele... v prípade očkovania nemusí byť ten výsev...

meesha
4. máj 2019

@zuzanapjat nesmysl, takhle brzo ne

soulmate9
4. máj 2019

@monika3008 SAMOZREJME ZE MALO!!

mogaa
4. máj 2019

@monika3008 tak očkovanie prirodzene oslabí imunitu, preto musí byť dieťa v čase zaočkovania zdravé, lebo prebiehajúce ochorenie sa môže zhoršiť....mohla to mať v sebe už predtým alebo "chytiť" v čakárni keď ste išli na očkovanie a prejavilo sa to na druhý deň...takže nepriamy súvis to má - tým že očkovaním sa oslabila na pár dní imunita, ale určite to nie je z očkovania

meesha
4. máj 2019

Btw inkubacni doba je 3-7 dni, to fajt nesouvisi, musela to chytit pred tim

meesha
4. máj 2019

Oprava 3-14

jedine8
4. máj 2019

Dobrý. Deň baby má nekotra zvas skúsenosť Že babetku chcú zobrať krv z pety a to vlastne kvôli čomu a je to bolestivé pre 4 mesačne babetko ?dakujem vopred som steho zufala nevjem čo mám robiť či mám dať nato malu alebo nie bojím sa 😔

kylie1983
4. máj 2019

@jedine8 Určite nerozmýšľaj nad tym, ze by si to dieťatku spravit nedala, lekári to robia z nejakého dôvodu. A neboj, nebude si na to pamätať 🙂

mogaa
4. máj 2019

@jedine8 novorodencom sa zvykne brávať krv na vyšetrenie z päty ale aj z hlavičky....dôvod kvôli čomu chcú brať krv dieťaťu ti povie len lekár....

mogaa
4. máj 2019

@jedine8 môžno cukor, možno železo.....má tvoje dieťa nejaké problémy? je možné že pediatričke sa niečo na poradni nepáčilo, tak pre istotu dá vyšetriť krv....

beky1813
4. máj 2019

@jedine8 tak asi zo srandy to doktor nechce robit, ani z dlhej chvile, len nechaj, nech tu krv zoberu.

jedine8
4. máj 2019

@jedine8
@mogaa
@beky1813 dakujem baby no moja mala je zdravá tak nevjem prečo jej to chcú robiť .lebo mi sme v zahranicy a tu sú take lekary čo chcú setko skúšať tak na slovesku nič naša lekarka nepovedala ani v nemocnicy nič take nemala ako tu a bojím sa aby ju to nebolelo a aby potom nemala teploty abo neco iné 🙁?

beky1813
4. máj 2019

@jedine8 pomoc, ten tvoj pravopis sa neda citat, sorry, ale po prvej vete som prestala citat

jedine8
4. máj 2019

@beky1813 no hovorím že moje babetko je zdravé tak nechápem prečo to chcú lekary Tu krv paty Na Slovesku nič take nemala ani lekary nič nehovorili

conspi
4. máj 2019

@jedine8 v každom prípade si myslím, že zbytočne stresuješ... Horúčky z odberu krvi? To hádam nie... A furt sa mi to zdá lepšie ako brať krv z hlavy... Držala som si syna keď mu to robili a takéto prehnané reakcie som vážne nemala....

beky1813
4. máj 2019

@jedine8 mojej brali v 3 mesiacoch z hlavy, pata je nic. Ved sa opytaj, ak vieš jazyk, ze naco to chcu

liv1
4. máj 2019

@meesha aka inkubacna doba?? Ved dietatu sa pichne zivy virus!

meesha
4. máj 2019

@liv1 inkubacni doba aftozni stomatitidy, samozrejme. Z ockovani to mit nemuze-pokud by to byla reakce na spalnicky mmr tak ta se projevi za sedm az deset dnu. Ten imunitni system proste nebude reagovat za 24h. Holt ma smulu, ze chytla tu stomatitidu zrovna ted, je to pech a nemoc protivna a hnusna. A je mozne, ze se z toho vyhrabe a hned ji stihne treba horecka jako reakce po tom ockovani, casove by to vyslo, ale treba taky ne a uz zadna reakce nebude, tak, jako to ma vetsina deti. Budu drzet palce

liv1
4. máj 2019

@meesha v tom clanku odpoveda tej pani doktor, ze vysyp (na druhy den) je aj v popise vedlajsich ucinkov 🤷‍♀️

liv1
4. máj 2019

@meesha hovorim o koplikovych skvrnach...

liv1
4. máj 2019

@meesha a ockovanie spusti aj to, co ny nikdy nemuselo byt...

risko2017
4. máj 2019

@beky1813 pravopis prosim vas nerieste pani chce len radu. Nikto nie je dokonaly

meesha
4. máj 2019

@liv1 a ja ti hovorim, ze za 24 h od ockovani se ti proste udelat nemohou. I kdyby ses nakazila neoslabenym virem, tak to proste trva tech 7-14dni nez nemoc propukne. Neosypes se druhy den. Imunitni system nereaguje tak rychle, navic ona ma aftozni stomatitidu, i kdyz je mi jasny, ze pro tebe jsou dokori spojenci farmafirem, takze jim diagnozu neveris, ze.

meesha
4. máj 2019

@liv1 jo, myslim, ze ockovani muze i za to, ze prsi, Bububu. Myslim, ze tady ta situace ma proste vysvetleni a nic bych za tim nehledala.

V te odpovedi mudr nevidim, ze by tvrdila, ze je mozny vysspat se druhy den. Pise obecne, ze vyrazka je nu. To je jasne. Druhy den se muze jednat treba o alergickou reakci na neco z vakciny ( vejce apod.), po tech 9 dnech to sedi.

meesha
4. máj 2019

Sry za spam: nic to nemeni na tom, ze se zakladatelka muze na ty fotky podivat, porovnat a zeptat se doktoru, ze, kdyby se ji cokoliv nezdalo.

livinka181
4. máj 2019

@monika3008 urcite nie

nerko
4. máj 2019

@monika3008 nemyslim si, ze to ma suvis. Aftu chytis bars kde, staci ranka v puse a je to. Ja mam afty casto, aj moje deti maju k tomu predispoziciu. V mojom okoli vela ludi to mava, deti aj dospelaci. Za par dni sa zahoji a bude lepsie.

katren
4. máj 2019

@jedine8 na SK sa berie vysetrenie z paty....3x som rodila a 3x to brali malym....takze take, ze sa to na SK nerobi nie je pravda...robia to hned v porodnici...

jedine8
4. máj 2019

@katren no ja nevjem či to malej robili v porodnici lebo tu sa mi pitaly no ja som povedala že To iste nemala tak ako to mám zistiť sme v anglicku keď zavoláme nasej doktorke?