Očkovanie - kontraindikácia

18. apr 2023

Ahojte mamky. Ako by ste reagovali keby vam dr zaockovala dieta bez vasej pritomnosti ( u dr babka ), (isla tam koli odberom krvi na alergologa) ockovacou vakcinou na ktoru ma v karte napisanu kontraindikaciu od predchadzajuceho pediatra ?

pribinak
18. apr 2023

Možnosti je viac.
Mala by si ísť za ňou a žiadať vysvetlenie.
Môžeš podať podnet na Úrad pre dohľad nad zdrav. Starostlivostou

Babka prečo len tak súhlasila? Nevedela ti aspoň zavolať?

autor
18. apr 2023

@pribinak co vam poviem, jej odpoveď ja som nevedela .. dr bola oboznamena s tym ze nesmie sa ockovat a aj tak to spravila, no buddem určite este volat len dnes mi to tam nikto nebral

tanyan
18. apr 2023

Sťažnosť a zmena lekára...
Žiaľ, už sa Vám nikdy nepodarí dostať to z tela von.
Otázka je aj ako postupovať ďalej. Neviem aká bola kontra a aké je to očkovanie. Možno by vedeli poradiť v tom centre (ak si dobre spomínam, tak v Martine), kde očkujú deti s kontraindikáciami - ale tam sú schopní zaočkovať hocikoho hocičím a žiadna kontraindikácia nie je dôvodom neočkovať.
Existujú alternatívne spôsoby na minimalizáciu negatívnych vplyvov očkovania (detox, homeo), ale záleží od konkrétnej kontraindikácia a konkrétneho očkovania.

tanyan
18. apr 2023

Mimochodom, Vyhláška č. 585/2008 Z. z. (aktuálne znenie od 01.01.2020) § 13 ods. 2:
Očkovanie vykoná lekár po poučení osoby o charaktere očkovania a po jej lekárskom vyšetrení...
https://www.epi.sk/zz/2008-585
... Zákonný zástupca nebol informovaný.

autor
18. apr 2023

@tanyan tyka sa ti ockovania MMR ..syn po tom ockovani prestal chodit, paralyzovalo ho to , mal reumaticke bolesti, zihlavky po tele ...

tanyan
18. apr 2023

Je mi to veľmi ľúto. ☹ Nám očkovanie "iba" spustilo atopický ekzém.
Doteraz, keď stretnem lekárku, tak by som jej najradšej ublížila - ale ani to by nevrátilo čas a neočistilo telo môjho dieťaťa...
Skús v niektorej súkromnej skupine pohľadať pomoc.