Očkovanie, keď má dieťa soplíky

23. nov 2022

Ahojte, volala som s doktorkou že dcéra ma sople (nemá ich zelené ani jej netečú prúdom) ale má ich skôr zastate, niečo ako zadná nádcha a dnes sme mali mat očkovanie. Doktorka povedala že aj tak mame prísť že to nevadí keď sú sople. No ja som si nie istá, viem že ona je vyštudovana doktorka, ale aj tak mám pochybnosti. Aká môže byť potom reakcia ? Jedna sa o očkovanie po 4tom roku.

amonet
23. nov 2022

nie dieta musi byt uplne zdrave na ockovanie, nam by so soplom nezaockovala doktorka

autor
23. nov 2022

@amonet tiež si myslím, čo sa môže stat keď ju zaočkujú ?

thoughtfulweirdo
23. nov 2022

Náš pediater očkuje aj so soplikom. Najskôr samozrejme dieťa vyšetrí a podľa toho odporučí alebo neodporučí. Konečné slovo je ale na rodičovi, takže hoci Dr očkovať chce, pokojne to odlož, ak máš obavu.

ildiko36
23. nov 2022

V žiadnom prípade si nedaj dieťa zaočkovať i keď ma len sople, musí byť úplne zdravé.

autor
23. nov 2022

@thoughtfulweirdo Neviem, niektorý doktor povie tak, druhý zas inak.

autor
23. nov 2022

@ildiko36 Ako ona nemá ich velmi, len dýcha ústami a tak funí, neviem ako by som to vysvetlila. Nemá ani teplotu, no uvidíme čo povie ked ju prezrie

beata_k
23. nov 2022

Nasa vyzaduje 2 tyzdne fit. To co mas za lekarku? Ved "obycajny" soplik sa moze kedykolvek zvrtnut na hroznu pliagu.

mikadooo
23. nov 2022

Ahoj, u nás pri soploch dr vždy posunula očkovanie. Stať sa môže to, že očkovanie viac zaťaží imunitu a bude horší priebeh zotavovania (napríklad teplota). Ale ináč netuším čo sú zadné sople... U nás buď sople mali, predné či zadné či aké, alebo sople nemali 🤷.

amonet
23. nov 2022

imunita bojuje s niecim co ty nevidis =hlien sopel, a ty tej imunite este pridas nech zamaka poriadne, nebude vediet kam skor a mozu z toho byt horsie neziaduce ucinky a nebudes vediet ci je to naozaj z ockovania alebo pokracovanie choroby

autor
23. nov 2022

@amonet a toto doktorka nevie, alebo prečo takto "hazarduje" s dieťaťom

ildiko36
23. nov 2022

To neni jej dieta, niektorým je jedno..ale ako matka a ako zdravotnik by som to nerizkovala..rozhodnutie je na tebe nie na dr..
2týždne ked počkáš nič sa nestane..môj 18mes syn neni vôbec zaočkovaný, lebo tiež mal daake zdrav. problemy,a ja som nerizkovala za tym čo moja dcera mala zdrav.problemy po očkovaní trojkombinacia, sice tú očkovaciu latku stiahli z trhu v roku 2004 ale ona to dostala a po preočkovaníinou vakcínou ako 13r mala zase reakciu( normalne preočkuju 10r.ale bola na chemoterapií a sa nemohlo očkovať).
Radšej počkaj ako potom si robiť výčitky

amonet
23. nov 2022

takto, ono kazda profesia je o ludoch, tak ako ide dopredu technika a vyvoj mobilov tak ide dopredu aj medicina a vyvoj vakcin,imunity, a nie kazdy je ochotny sa vzdelavat🤷‍♀️