ahojte maminky zakladam novu temu nakolko som podobny clanok nenasla... mam 2rocnu dceru (doteraz nema ziadne ockovanie) a zvazujem ci ju dat ockovat hexa vakinou nakolko mi ju doradil pediater kedze je na nu udajne ovela menej reakcii ako na cistu tetanovku... zijeme mimo sk a ockovanie je cisto dobrovolne a na zvazeni kazdeho rodica... dceru by som chcela dat do jasliciek nakolko budem mussiet zacat chodit do prace len ten tetanus ma trochu strasi predsa len male dieta padne oskre si koleno alebo nieco... ja sice nosim deinfekciu vzdy pri sebe ale v jasliach no neviem... rada by som bola za kazdy nazor ktory je k veci pripadne reakcie vasich deticiek na danu vakcinu a vase skusenosti dakujem a prajem pekny den 🙂
Ahojky.ja som tiez dceru dala ockovat neskor,poslednu hexu dostala ako dvojrocna a zvladla ju v pohode,dokonca nemala ani teplotu.akurat mala zacervenanie a opuch v mieste vpichu,natierala som jej to octavonou mastou a za par dni to zmizlo.tiez som sa hrozne bala nejakych neziaducich ucinkov,ale nastastie mala to zvladla v pohode.
@zuzulik236 Tetanus urcite nedostanes z oskreteho kolena. Vies kolko by tu potom bolo takych pripadov???
@zuzulik236 Tetanus z oskreteho kolena?! Tak to urcite nie. 😉
1 - najlepsie co moze kazdy rodic spravit pre dietatko je nedat ho ockovat. (hexa je uplne desiva vakcina)
2 - vsetko o tetane najdes tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/?q=%23teta...
čo sa odreniny týka, aj tá môže byť vstupnou bránou pre tetanus, dokonca som čítala o prípade, že sa žena nakazila, tým, že si sadla v zoo na lavičku a zadrela sa jej trieska., alebo chlapec stupil na kostičku rybaciu, havaria na motorke a podobne, dokonca su ludia, ktorí ani nezaznamenali, že mali nejaké poranenie.
"Vstupnou bránou infekcie sú poranenia, kedy sa do rany dostane prach, hlina, pôda, trus a iné nečistoty, v ktorých sú tetanové spóry. Charakter rany môže byť rôzny, od hlbokých až po celkom banálne, môžu byť bodné, rezné, spôsobené cudzími predmetmi, výnimočne popáleniny, kariézny chrup, operačné rany (hrubé črevo), nesterilné vpichy narkomanov a pod."
http://www.hpl.sk/ochoreli-ste/choroby/tetanus
Moja sa očkovala podla kalendára, teraz sme boli na 5 ročne preočkovanie, mala len začervenanie v mieste vpichu, inak nič, ja som bola na preočkovanie a tiež to isté, asi pred dvomi rokmi. Ale ja som mala inú vakcínu, nie hexu. Držím palce.
Co sa dalších rád týka, je tu skupina pre očkujucich rodičov, bez urážania, zosmiešnovania, zavádzania a strašenia desivými vakcínami.
@adsumus Ešte raz ťa poprosím a žiadam aby si nepísala o skupine pre neočkujúcich rodičov zavádzajúce informácie v štýle:
" .... bez urážania, zosmiešnovania, zavádzania a strašenia desivými vakcínami...
Pretože to čo píšeš je klamstvo - my v našej skupine nikoho nezosmiešňujeme, nezavádzame, neurážame a ani nič podobné.
Ospravedlňujem sa za odbočenie od témy.
@zuzulik236 tak to som zvedava, aj mna toto zaujima