Očkovanie dvojmesačného chlapca

betka011
13. jan 2014

máme 2 mesačného chlapca a o mesiac nás čaká očkovanie, stále sa ale nevieme rozhodnúť či dať očkovať alebo nie 😒 😒 😒
veľa sa píše aj hovorí o škodlivosti očkovania, že všetky choroby proti ktorým sa očkujú deti, sa dajú liečiť klasickými liekmi alebo homeopatikami
Máte s tým skúsenosti???
Sú očkované deti viac choré???? 😖 😖 😖

luba28
13. jan 2014

@betka011 moja dcera ma 10 rokov a okrem preventivky a liekov na parazity a zapalu zaludka v 3 rokoch jej nebolo nic a to ma vsetky ockovania doteraz,....syn okrem beznych nachladnuti/cca5x/ nebol este inak chory a ma tiez vsetky ockovania/ma 19 mesiacov/ klop,klop,klop na drevo,..... 🙂 je to len na Vas,...ja som sa nikdy nezamyslal nad tym ,ze nedat ockovat,....beriem to ako sucast zivota,...ja mam tiez vsetky ockovania,ktore mam mat,.... 🙂

macamac
13. jan 2014

😅
vieš, koľko je tu tém o očkovaní?
zadaj do vyhľadávača vo fóre a rozbalí sa ti xy tém na stovky strán 😉
a študuj, premýšľaj,..
to nie je téma len tak, dať sa nahovoriť od niekoho na fóre
chce to kopec času a čítania z jedného aj druhého brehu 😉

digysa
13. jan 2014

@betka011 Len tolko.........Ty si "nevidiaca"?

verkom
13. jan 2014

@macamac má pravdu!!!! my sme si veľa naštudovali o chorobách proti ktorým sa očkuje, o to z čoho je očkovacia látka zložená, čo spôsobujú dané zložky, či naozaj boli vďaka očkovaniu vyhubené choroby..... veľa štúdií od doktorov- či pozitívne, či negatívne (tu ale dávaj pozor, či nie sú články platené nejakou farma firmou....) Je toho veľmi veľa..... nakoniec sme dospeli k rozhodnutiu neočkovať..... dcéra bude mať o týždeň rok a je zdravá ako buk, teraz mala tri dni soplík bez teploty a kašla a nás dospelých nakazila a my sme mali bolesti hlavy, hrdla, kašeľ a zvládli sme to celkovo horšie ako ona.... Takže študuj a študuj, máš ešte mesiac a rozhodni sa najlepšie podľa svojho svedomia a vedenia, lebo je to pre život tvojho dieťaťa!! 🙂 držím palce!!!

sunny170
13. jan 2014

Môj syn ma o tZden rok, ma 2 dávky zo základného očkovania a doteraz -klop klop - mal len raz crevnu virózu, ktorú sme mali všetci doma. Takze je ockovany a zatiaľ zdravý!

googlinqa
13. jan 2014

@betka011 z okolia a znamych co poznam tak ano, ide prevazne o rozne ekzemy a caste nachladenia

googlinqa
13. jan 2014

@verkom ano suhlasim, ani ja som dcerku neockovala a doteraz mala iba raz anginku aj to po krstinach, inak klop klop sa dievcatko drzi

prevenar
14. jan 2014

vsetko potrebne najdes v nasej skupine ..+ co to aj v mojom osobnom blogu. 🙂

https://www.modrykonik.sk/group/1799/

betka011
autor
14. jan 2014

digysa, nie predstav si že vidím, len ma zaújma viacero názorov.
Samozrejme, že čítam a študujem všetko čo sa dá a nespolieham sa len na rady z modrého koníka.
Hádam sa môžem poradiť aj s inými ľuďmi a nie len s internetovými stránkami, nie??? 😵

mano5
14. jan 2014

@betka011 Mam 2,5 rocnu a 6 mes. dceru. Starsia plne ockovana a do 2 rokov nebola chora - nic ani ziadne lieky. Ziadna reakcia na ockovanie - podla mna uplne zlyhalo, lebo sme nemali ani len zvysenu teplotu - ziadna reakcia tela, len pol dna citlive nozicky. Od zaciatku decembra - po navsteve 2 rocneho bratranca, ktory mal "iba" sopliky" a "trosku kaslal" mame stale nejaky problem s kaslom. Mala 6 mes. neockovana (mame odklad do 1 roka - potom odmietneme), kojena len rano (malo mlieka) zatial vobec nic. Napriek tomu, ze su neustale spolu doma so zenou.
Kludne odloz ockovanie min do 6. mesiacov a snaz sa teraz v zime vyhybat nakupnym centram (klimatizacie) a vacsim kolektivom. Ak ma dostat nejaku chorobu, tak ju dostane aj ked bude zaockovane (ziadna vakcina nefunguje na 100%).

kristiii
14. jan 2014

@betka011 môj drobec bude mať 4 roky, je plne očkovaný a chorý býva výnimočne, teplotu mal naposledy pred 1,5 rokom, antibiotiká raz v živote. Ja absolútne nesúhlasím s tvrdeniami že očkované deti bývajú chorľavejšie, jediná známa o ktorej viem že odmietla svoje dieťa očkovať s ním ležala už 3krát v nemocnici a malý je stále chorý, viac doma než v škôlke. Na druhej strane ani jedno z detí ktoré poznám a sú očkované nemajú žiadne následky, čím netvrdím že nikdy nebývajú choré, narážam na autizmus, cukrovku a pod, ktoré by malo očkovanie "údajne" spôsobovať.

maribell
14. jan 2014

moj syn ma rok a pol mame za sebou povinne ockovania.. ostatne proti chripke a tak som odmietla.. zatial bol chory iba raz ked mal 10 mesiacov a dovtedy ani odvtedy nic (klop klop) .. 🙂

aristka
14. jan 2014

to či je niekto chorý alebo nie je je dosť závislé od genetiky ,prostredia ,veku rodičky ..je toľko faktorov čo ovplyvňuje zdravie ,že by nestačila ani táto stránka ....mám tri deti ,všetky očko ,aj syna astmatika a všetci mali atb len raz a to majú 10 ,8 a drobča je ešte maličká ...ja som mala zápal pľúc pre vianocami a nedostala ho .....očko treba brať ako liek ,ktorý má aj kontraindikácie a brať ho zo všetkou opatrnosťou ako pri každom inom lieku ..,ale tých tém tu je dosť a myslím si ,že máš aj dr. a preber si to s ňou alebo sa objednaj imunologičke a hľadaj odpoveď tam ..treba si uvedomiť ,že komplikácie tých chorôb sú vážne ,na pneumokové inf.nám stúpajú rezistencia a sú to časté decké ochor..hovorí sa ,že škôlkarske a častou komplikácou virus,ochor ,je bakteriálna ,plus antivirotiká to je terapia nula bodov....vieš mne to pripadá ,že sa tu od av prezentuje to čo sme tu mali kedysi prežitie silnejšieho jedinca ...a máš tu dosť tém ,plus komunikuj zo svojou dr.plus prevenar nevie ani čo je oxygenácia organizmu ....ako môže niečo vedieť o imunite ....no máš to ťažké....