Ahojte,dnes nas prvy krat očkovali,a strasne sa o maleho bojim, po tom co som tu vsetko citala.prosim napiste mi mamicky ktore ste nemali problemi pri ockovani
moje deti maju za sebou vsetky povinne ockovania a nikdy im nic nebolo. takze sa zbytocne nestresuj.
viac sa vzdy hovori o tom, ked sa u niekoho prejavia vedlajsie ucinky, ked niekto problemy nema, nieje to take zaujimave citanie
@dudkaaa prosim ta PRESTAN citat veci co tu sloboda ockovania tlaci do hlavy kazdemu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nic nebude malej, troska teploty mozno.. je to normalka ale nic ine,
nic nehladaj nestresuj proste nechaj tot ak.......
ako keby nic !!!!!
Mi sme tiez po a NIC SA NAM NESTALO !!!!!
dievčatá ja som neni zato aby sa to bralo na lahkú váhu...ani očkovanie ani neočkovanie..treba vediet že áno su riziká a áno môže sa to stat aj mne...bohužial je to tak...
V prvom rade ak očkovat plne zdravé dietatko len..a s rozumom a študovat ...a potom sa rozhodnúť.
@dudkaaa ahoj moja mala ma za sebou uz dve ockovania dali sme aj rotavirusi a nemala ani teplotu ani nic... Druhykrat iba trosku zaplakala a bolo hotovo...
@monika15 vyborna rada tvarit sa akokeby nic 😖 ved tak ci tak ide LEN o dieta 🙄 vasimi radami sa riadi aj mnoho lekarov,ktovie preco?ved aj my sme boli ockovany a sme tu...
Moje deti 8 a 3 roky maju vsetky povinne ockovania a synovi som zaplatila aj proti pneumokokom. Bez problemov a nasledkov tak ako sme to aj my ako deti prezili tak aj nase deticky to prezili. To je moj nazor. 😉
My sme tiez nemali ziadne problemy pri ockovani, len jeden den zvysenu teplotu. O dva tyzdne nas caka ockovanie proti osypkam, snad bude tiez o.k.
Moje deti maju tiez, su bez nasledkov...Treba si precitat atgumenty oboch strán , zvazit riziká a prínosy a podla toho sa rozhodnút...Ja som sa rozprávala s pediatrom ktorému verím..Mozu sa vsetci spolahnut ze nieje plateny ziadnymi farmafirmami, ako s radostou niektorí hovoria, ma zaockovane obe deticky a vie preco, vsetky otázky mi zodpovedne zodpovedal, verím ze ockovanie ma svoje opodstatnenie, viem ze je to látka ktorá moze sposobit neziaduce ucinky, ale to moze aj paralen..
@stastnamamulka nie... dajte dieta ockovat apotom rychlo hladame... vsak ;)
a ked sme uz pri tom... je vela pripadov ze dieta uz ma nejaku rakovinu... alebo ine choroby pred ockovanim, lenze o tom nevies pretoze to nesledujes, nik ti to nepovedal....
takze lahko je vsetko hodit na OCKOVANIE>>>> vsak jasne to od inekcie....
ja ponzma pripady ked dieta ziadne ockovanie nepoznalo a taktiez dostalo chorobu a zial aj zomrelo na rakovinu...
takze vela argumentov protireci ;) ale jedno je to kazdeho osobna vec.
a uz 100 krat to odznelo ze zaplat a nemusis takze co stresujete absolutne nechapem ale jedno.....
Ahoj nas ockovali uz dva krat a nic ani teploty sme nemali nic🙂
aj my mame za sebou už dve očkovania a okrem teploty a troške plaču zatial nič....
Ahoj, ked si sa rozhodla ockovat, musis verit, ze bude vsetko ok. Vacsina deti zvladne ockovanie bez vaznejsich neziaducich ucinkov (ktore samozrejme netreba podcenovat, ale malovat teraz certa na stenu je uz zbytocne). Moje deti boli tiez ok, az na horucku.
Ukludni sa, aby si svoju nervozitu nepreniesla na dieta. Pred dalsim ockovanim este raz zvaz vsetky pre a proti, aby si prijala rozhodnutie, s ktorym bude vnutorne spokojna, nech uz bude akekolvek.
ahoj...je vela detí ktoré to zvládli super ale ako vidíš aj tu na fore je ve,a detí ktoré maju mierne vážne i uplne vážne následky.Ak ste očkovali tak je to tvoje rozhodnutie a už musíš prijat skutočnost čo sa stane. Inak my sme očkovali hexou-dopadlo to na výbornú a synflorixom.
MMR odmietame.Takže dufam že dopadneme dobre.