Očkovanie dieťaťa, ktorému sa pol roka netvoria krvné doštičky

jarmila117
18. nov 2013

Chcem sa vas opytat aky je vas nazor??Dali by ste ockovat dieta,ktoremu sa pol roka netvorili krvne dosticky??
Lekari tomu nepripisuju suvis no my mame strach.Nase dieta bude mat v decembri sest rokov a chcu ju ockovat :(

bbarboraa
18. nov 2013

@jarmila117 a pricna toho ze sa netvoria? ostatne krve elemnety su v poriadku?

jarmila117
autor
18. nov 2013

ostatne ano,teraz je vsetko v norme.ked sme si vydychli tak vyrukovali s ockovanim.....

prevenar
18. nov 2013

@jarmila117

"chcu ockovat" ^^ ..o ockovani dietata rozhoduje jedine rodic svojim pisomnym suhlasom. ..ak tento pisomny suhlas nepodpise, dieta nemoze byt zo zakona zaockovane. vola tretich osob je absolutne bezpredmetna. rodic podpisom informovaneho suhlasu prebera na seba vsetky nasledky , ktore mozu nastat po ockovani.

jo,, a preco by pripisovali ? co by z toho mali ? ^^

osobne mi pride dost sialene robit pokusi s imunitnym systemom na takomto dietati ..aby ste nedopadli "z dazda pod odkvap" ^^ ..ale je to len vasa zodpovednost , ako rodicov si nastudovat pristupne informacie k rizikam ockovania . ..inak povedane , studovat aj nieco ine , ako reklamne letaciky v ambulanciach nasich ockovania chtivych lekarov (vez z cudzieho krv netecie , tak co ..) vsetky dolezite info najdes tu > https://www.modrykonik.sk/group/1799/

mata128
18. nov 2013

@jarmila117 nas je po operacii srdiecka,vsetky ocko sme odmietli...nie som proti ockovaniu,starsie dieta mam plne ockovane...len si myslim,ze kazde dietatko a zdravotny stav by mali byt posudzovane individualne,nie ako pri dobytku...prajem stastne rozhodnutie😉

kbeata
18. nov 2013

@jarmila117 ako ste zistili ten stav s tymi kr.dostickami,co to sposobilo?

aristka
18. nov 2013

@jarmila117 poniektorý by si mali ozrejmiť na čo sú trombocyty ,ale k veci od laikov chceš vedieť odpoveď ,od laikov ,ktorý nevedia ,ako sa prejavuje takáto porucha chceš radu ....moja rada komunikácia s dr. nech sa ti vyjadrí lekár ,alebo tým lekárov ,ktorý ho liečili ,ktorý vedia príčinu tohto stavu a tí lekári nech vyjadria postoj k očkovaniu ,to je moja rada ....nepýtaj sa laikov ,ale odborníkov ....

aristka
18. nov 2013

@prevenar pouč
@kbeata niečo o trombocytopénii a rada si to prečítam ....,aby som vedela či si odborník ,aby si vedel posúdiť tak vážnu vec akú sa pýta mamička a preberieš zodpovednosť za to čo jej radíš...

bbarboraa
18. nov 2013

@prevenar zaujimave je ako stale huckas aby ludia co ockuju podpisovali informovany suhlas a neockujucim kazes aby nepodpisovali nic, podla mna by neockujuci mali podpisovat tez informovany suhlas kde ich der pouci o chorobe a moznych naslekoch ked nebudu ockovat, a podpis ze beru na vedomie mozne rizika vyplyvajuce z neockovania..... hhee

olivova
18. nov 2013

@jarmila117 ak ockovat, tak len zdrave dieta. Inak by som rozhodne odmietla. Bohuzial aj lekari nevedia, co robia...Keby som sa mala slepo drzat ich diagnoz k mojmu dietatu, neviem, neviem...Ty si poznas dieta najlepsie, ty musis bojovat, ty musis rozhodnut. Mimochodom - ockovat a doockovat sa da VZDY. Ak mas pochybnosti, odsun to. Napr. aj o rok. Neviem, preco v takychto pripadoch strasia chorobami a tvoria katastroficke a strasidelne scenare, namiesto toho, aby ta ubezpecili, ze mozes bezproblemov doockovat potom a ba priam by mali samy navrhnut odklad , viac poskodia ako ochrania zdravie dietata.
mno a ja osobne by som neockovala ;)

nae
18. nov 2013

@jarmila117 Ahoj, aj ja by som mala strach. Pozerala som príbalový leták vakcíny DTP (Infanrix), ktorá sa v tomto veku má očkovať, a jedným z nežiadúcich účinkov je písaná aj trombocytopénia. Pokiaľ ste tento stav už mali (aj bez očkovania), je naozaj rizikové ju teraz očkovať. Držím palce...
(p.s.za neočkovanie ti hrozí jedine pokuta, nič viac. Ale snáď nájdeš nejakého rozumného lekára, ktorý uzná tento stav ako kontraindikáciu, čím by sa dalo pokute vyhnúť.)

jarmila117
autor
19. nov 2013

Dakujem za vyjadrenia.Dnes ideme behat za lekarmi.Ako dopadneme dam vediet .....

aristka
19. nov 2013

@jarmila117 tie čo ti to odlajkovali pozor na ne sú tvrdí neočkovanci a úplný laici ....kľudne napíš aj do ip čo a ako ste dopadli a držkajte sa....

jarmila117
autor
19. nov 2013

Dakujem vam vsetkym za nazory.Dnesok hodnotim ako malu birokraciu zo strany lekarov.Preco??I ked mame vsetko zaznamenane v kartoteke,ze cim sme si presli no aj tak od nas pozaduju este raz,aby sme si obehali lekarov a potom sa dostavili s verdiktom.Nevadi mi to,lebo pre dceru urobim a vybeham,radsej cely jeden den ako potom plakat nad "rozliatym mliekom".Krasny vecer. 🙂

nae
19. nov 2013

@jarmila117 Ahoj, ďakujeme za správu a držím palce, nech všetko prebehne podľa tvojich predstáv. A nech už sa nikdy netrápite.

kbeata
19. nov 2013

@aristka tak ty T.....A,tie bodky kvoli adminovi",zase si sa predviedla v plnej parade 😀 ,uz nezosmiesnuj prosim ta zdravotne sestry a zdravotnictvo v celku 😔
pytala som sa
@jarmila117 kvoli dg.,ktorou trpel aj moj syn,admin ta zachvilu stopne kvoli neprimeranym a neadekvatnym prispevkom

haslerka27
19. nov 2013

Nie som proti očkovaniu ale vám to neodporúčam.môj nazor