Ahojte, nejakou zahadou sa mi zmazala predosla tema tak skusim este raz 🙏
Ak mozem velmi pekne poprosit maminy co sa s tymto uz stretli aby pozdielali skusenosti pripadne zahlasovali do komentara ci ste dali ockovat deticky s diagnozami (adhd, autizmus a pod) mmr vakcinou a ak ano ako to dopadlo.
Nechcem aby sa tu hadali pro a antivakcinacne skupiny, len si chcem vypocut skusenosti lebo tiez mame podozrenie na adhd a zvazujem ci dat ci nedat tuto poslednu povinnu, ostatne mame za sebou 🙂
Nie nedali sme
Nie neodporucali nam dat
Ano dali sme a zhorsil sa stav
Este raz dakujem vsetkym co budu komentovat/zahlasuju 😊 pojdem na ockovanie asi s vacsim pokojom na dusi ked si precitam/pozriem realne skusenosti
Inak neviem preco tato tema bola najprv zmazana uplne a teraz sa preistotu neukazuje vobec v aktualnych temach 😅 vysvetli mi niekto co je take hrozne na mojej otazke aby musela byt cenzurovana?
asi to nebude dobry napad ockovat taketo deticky
@myrra81 tiez sa toho dost bojim, no potom ked si predstavim aky stres bude ked pojde do vacsieho kolektivu, na dovolenky, v dospelosti sa bude bat aby nieco niekde neschytal aby nezostal neplodny a tak 😅 takze som dost rozpoltena a dufala som ze sa tato tema dostane k co najviac ludom nech mam vacsi prehlad a oni mi ju takto cenzurovali 😆
Určite by som nedala ockovat
@juzanka151 ak sa mozem spytat mas aj skusenost z okolia? Ak ano, ako to potom riesia maminy co nedavaju ockovat s cestovanim, skolkami atd, nie je to konstantny stres ked sa im vyskytne akakolvek vyrazka?
Mna ukludnilo ze vsetci naokolo hovorili ze tuto mmr paradoxne deti zvladli najlepsie, len ma trapia tie diagnozy 😅
Ono s tym očkovaním je to na dlhé diskusie ale ak ma dieťa nejakú preddispoziciu genetickú tak to môže spusti tu cjorobu lebo imunitný systém začne pracovať preto niektoré deti dostanú cukrovku alebo sa Naruší nervová sústava , veľa deti ma dnes narušenú komunikačnú schopnosť toľko toho niekedy nebolo je to extrem a o autistoch ani nehovorím. Moja dcéra po MMr prestala blabotat úplne napríklad s jedením problém nebol potom je slabšia vyziva automaticky čítala som , ze to môže mat vplyv celkovo na kvalitu čreva črevo a mozog su navzájom prepojené. Nevh si každý urobiť svoj obraz dnes keď chceš si nájdeš relevatne informácie .
@juzanka151 ak sa mozem spytat ako dlho jej trvalo kym znovu blabotat zacala? A bolo to hned po alebo az o tie dva tyzdne co zvyknu byt vedlajsie?
Dost sa toho bojim, ale vzdy som myslela ze sa to deje hlavne kvoli zlemu ockovaciemu kalendaru, podla mna sa u nas zacina ockovat velmi skoro, my sme u oboch odlozili aj hexu aj prevenar a znasali to ovela lepsie ako ine deticky co isli podla kalendara, aj tuto mmr mame posunutu (mladsi v skoro 2r pojde, starsi s diagnozami skoro 4r) takze obaja uz krasne rozpravaju aj cele vety, je tazko povedat co je lepsie/horsie, desi ma to ockovanie ale tiez ma desi ze by sme niektoru z tych chorob neskor nachytali (vela cestujeme lietadlom do zahranicia z rodinnych dovodov, aj niekolkokrat do roka), preto vaham
Až na 3 roky potom začala jednoduché vety. A tak postupne ale len tak dieťa úplne prestane a všetko len ukazuje ale dodnes nepovie dobre L a to chodíme od 4r na logopediu, v škole nerovnomerne výkony
Ano dali sme a vsetko ok