Ahojky chcela by som sa spýtať na očkovanie ja sa veľmi bojím dať zaočkovať svoje deti oni sú už očkované proti osýpkam aj záškrtu a ešte tam je niečo teraz ma malá ísť na preočkovanie proti osýpkam a syn ma ísť proti deckej obrne tak neviem aký máte vy na to názor ? Ja sa osobne už bojím dávať očkovať deti kvoli tomu čo sa dialo ohľadom covidu a tie vakciini boli škodlive. Je to potrebné alebo až tak nie ? Môže sa im po očkovaní niečo stať ? Ďakujem
A chorôb sa nebojíš??
@pribinak neviem ako autorka ale odpoviem za seba
Mam 2 neockovane deti 10r zdravé dieťa a 4r dieťa po život zachranujucej operácii na kardiologii tiež neockovane ale z dôvodu diagnózy..
Prešli sme si čiernym kašľom staršie dieťa to zvládlo bez horúčky, iba s kašľom a antb, mladší sa od nej ani nenakazil ale dostal antb preventívne ale ani jediný krát nezakaslal delia sa o izbu a niekedy aj o lyžicu (mne sa z toho jezia chlpy keď to vidím ale nie vždy viem zabrániť otázke "ochutnáš?")
Bola som so staršou v Rumunsku keď tam zúrila epidémia osypok cestovali sme vlakom a mnd bežné prišli sme bez nákazy....
Keď som sa pýtala tetusky na ruvz že aký má teda očkovanie význam tak pokročilá plecami že bez toho by sme to tak super nezvládli tak som jej opäť pripomenula že ani jedno z mojich detí nie je očkované ale odpovede som sa nedočkala 🤷
@kulumulu123 no tak mali ste stastie, co na to povedat...
@kulumulu123 čo nebolo, môže ešte byť 🤷.
@inga93 absolútne s tebou súhlasím preto sa viac zameriavam na budovanie imunity ako na pichanie ihlami... Ale to som ja a píšem iba, za seba každý nech robí ako uzná za vhodne...
@nadaa1 precitaj si ake su to choroby, co sposobuju, ake su nasledky- toho by som sa bala na tvojom mieste
Si tu trosku mylis vakciny ktore sa roky rokuce davaju detom a covid vakcinu vyvinutu kvoli pandemii... tak uvazuj 🤔.