Očkovanie detičiek proti chrípke

daffodil3007
19. dec 2022

Žienky, Dr nám radí, ze nech dáme budúci rok očkovať deti, staršia 3r.,ze to sa len strelné do nosa a je. Ze lepšie ako zažívať toto. Dali ste niekto očkovať dieťa proti chrípke? To akože vôbec neochorie, vôbec sa v tom nevyznám. Prepáčte za "blbú" otázku 🙈 ďakujem

evaachesa
19. dec 2022

@daffodil3007 my sme dali očkovať pred týždňom. Nakaziť sa môže aj tak, ale malo by to zvládnuť oveľa ľahšie. Po 1x sú ale potrebné 2 dávky, ďalší rok potom už len 1. Deti už chytili chrípku?

daffodil3007
autor
20. dec 2022

@evaachesa ďakujem krásne za odpoveď, zvažujem to dosť silno 😉 takú typickú chrípku ešte nemali, len prechladnute. Mam 3r a 1,5r. Je to do toho nosa? Taky vstrek? 🙈

evaachesa
20. dec 2022

@daffodil3007 ak máš možnosť ich držať od väčšieho kolektívu, tak daj zaočkovať. Táto nosová vakcína je ale až od 2 rokov. Neviem či sa môžu očkovať aj mladšie. My sme už syna radšej nedali do škôlky aby sa náhodou nenakazil kým mu zaúčinkuje. Je ale trochu problém zohnať ich, tak si prípadne obvolaj lekárne. Držím palce aby sa vám chrípka vyhla. 🙂

evaachesa
20. dec 2022

@daffodil3007 a áno vstrekuje sa do nosa tak pomaličky ..do oboch dierok sa rozdelí jedna dávka. Teraz pozerám, že od 6mesiacov sa dá očkovať s injekčnou vakcínou Vaxigrip tetra.

mayush789
2. jan 2023

@daffodil3007
My davame syna ockovat ma 2.5 ale.klasickou injekcnou vakcínou.nikdy nemal neziaduce ucinky po nej. Co sa tyka chripky dostat mozes aj s vakcinou ale priebeh je lahsi a trvanie kratsie aspon u nas a aj v mojom okoli skusenosti 🙂 vela zdravia prajem

daffodil3007
autor
2. jan 2023

@mayush789 ďakujem krásne, tento rok to už je asi zbytočné, možno od jesene, lebo ma stránke ministerstva je písané, ze od októbra do februára, neviem, poradím sa s Dr. Ale vážne nad tým uvažujem. Ďakujem a všetko dobré v novom roku 😊