Očkovanie deti do 15 rokov proti Covidu-19

22. nov 2022

Ahojte...
Citala som tu ale davno...
Bolo vas tu viacej, ktore ste davali a dali deti do 15rokov zaockovat proti Covidu..
Chcela by som sa spytat, aj tie ockovania opakujete po nejakom case (tak ako dospeli)??
A bolo to efektivne, "bolo to na nieco dobre"?
Odporucili by ste znovu takyto postup pri inej pandemii??
Ako sa v tom vyznat? Dakujeem..
Dakujem..

doriiis
22. nov 2022

Ja som dala 11 ročného zaočkovať 2 vakcinami.Covid síce potom mal,ale s pohodovym priebehom

zubrienka1
22. nov 2022

Moje deti su ockovane. Najstarsia 3 vakcinami, mladsi 2. Covid tiez dostali, ale mali uplne lahky priebeh. A ano, dala by som ich zaockovat opat.

fadama
22. nov 2022

Ja som zaočkovana, zatiaľ sa nechystám.
Syna som nedala, covid dostal, mal len teplotu 2dni. Toť všetko. Muž tiež nie je očkovaný, covid mal tiež s úplne hladkým priebehom. ( soplik)

majamat
22. nov 2022

moja dcera mala kovid s pohodovym priebehom a neockovana.

pracujem v DSS a tam je 80% ockovanych, kovid vo februari mali jak ockovani, tak neockovani a to sa tyka aj personalu.,
tazsi priebeh, ci komplikcaie 1 neockovany ( no vek tusim 97r, niet sa co cudovat ) a stale zije v rovnakom stave ako pred kovidom ) a 2 ockovani u jedneho sa stav zhorsil, caste komplikacie, opakovane hospitalizacie, ale nakoneic to vzladol a druhy ok ( tam bol len problem s tlakom )

majamat
22. nov 2022

a zaujimave je, ze priznakovy a neprijemny priebeh vacsinou mali ti, ktori este kovid nemali. samozrejme je to trochu individualne.

panelacikova
22. nov 2022

môj postreh. dcéra - neočkovaná - covid - horúčky, kašeľ dva týždne, upchaté dutiny, červené slziace oči, bolesti hlavy a uší, trápila sa 2 týždne.
syn mojej známej rovnako starý - očkovaný - covid - teplota 1 deň, 2 dni kašeľ a hotovo.

autor
22. nov 2022

Moj maly mal covid tiez, nie moc tazky priebeh ale predsa...ale je este maly na ockovanie si myslim..
A to sa asi nedozviem ale mali ho uz vsetky deti?

tosomja
22. nov 2022

Ja som očkovana 3 dávkami. Mala som kovid 2x hneď za sebou. Som myslela, že zomriem. Ešte som sa nestihla spamätať, a druhé kolo 🙈 ale odolávala som viac ako rok. Dcéra nie je očkovana a mala tiež 2x ale len ľahký priebeh. Strata chuti, hrdlo. Po týždni bola ok.

macko1007
22. nov 2022

ja som mala covid 1x bez ockovania,bolest celeho tela,strana nadcha atd.. druhy krat po ockovani (2davkami) a okrem soplu a kaslu som nevedela

cawes
22. nov 2022

Ja som 3x ockovana kovid som nemala pocas celej pandemie a to som denne cestovala do prace, styk s ludmi atd. Neskor aj cesty do zahranicia. Teraz v septembri som dostala kovid a teda nic horsie som nikdy nezazila. Bolelo ma hrdlo, ziadna horucks, kasel silny unava strasna hlava ma nebolela ale nedokazala som prejst meter. Tak mi bolo tyzden v kuse. Zaludocne tazkosti do dnes. Kovid som mala na narodeniny v septembri. Do dnesneho dna nemam 100% cuch a chut. Na zaciatku absolutne ziadny. Unavena som priserne

svetlonos
22. nov 2022

Ahoj,
teraz bez rozdielu u deti ci dospelych - len v mojom okoli ludi, s ktorymi som sa o tom rozoravala, je to rozne. Boli ockovani, ktori mali potom hrozny priebeh aj mierny ba bezpriznakovy a rovnako to bolo aj u neockovanych. Tiez by ma zaujimal velmi dovod, preco je to vlastne jedno, ci ocko ci neocko a na oboch stranach su rovnako dobre i zle priebehy. Prepac ze ti neporadim 🙂

sovica
23. nov 2022

My nie sme očkovaní. Dcéra mala Covid 2x (doniesla zo školy). Oba razy 2 dni bolesť hlavy a zvýšená teplota do 38, potom už nič, aj keď test vykazoval pozitivitu 10 dní. Prvýkrát (začiatkom roka - február) sme to my traja nechytili, aj keď sme sa vôbec neizolovali. Ja som s ňou celý čas spala v jednej izbe. V lete (jún - v tých najväčších horúčavách) doniesla Covid zo školy druhýkrát. Fakt som si nemyslela, že to teraz chytíme, keď v zime nám nič nebolo. Tak v lete sme po 4 dňoch mali prvé príznaky ja aj manžel a syn, ktorý sa snažil izolovať resp. sa nám vyhýbať, to dostal po týždni. Dcéra opäť len dva dni bolesť hlavy a teplota, ale my sme to s manželom schytali riadne (hlavne ja, horúčky cez 39, bolesť celého tela, žalúdočné bolesti...).
@cawes Akého typu si mala/máš žalúdočné ťažkosti? Mňa strašne bolel žalúdok. Až tak, že som sa na to v noci budila a nemohla som spať. Bolo mi normálne do revu. Lebo okrem toho, že ma bolelo celé telo a ledva som sa dovliekla na WC, tak ešte ten žalúdok. Hnačky som nemala a ani som nezvracala. Len tá bolesť. Samozrejme, počas Covidu som toho veľa nezjedla, lebo mi nič nechutilo. Ale keď som sa z toho ako tak dostala, tak som ten žalúdok vyliečila tým, že som jedla hlavne ovocie a zeleninu (bolo leto, tak bolo všetkého dostatok), vývar a vôbec, tak zdravšie som sa stravovala (nič vyprážané, žiadne sladkosti). Som kávičkár a asi na 2 mesiace som úplne vylúčila kávu. A užívala som probiotiká - to mi veľmi pomohlo👍

vevesh
23. nov 2022

U nas dalo vela rodicov deti ockovat a mame aj take, ze 5x ockovany a 7x covid....ja som deti nedala ockovat, prvy krat sme mali na zaciatku kovid- beta variantu a ta bola ina sila. Mali sme to ako stafetu, ale relativne v pohode. Tohto roku doniesli deti 2x, iba 3 z 5 ochoreli. Za nas, najhorsie to mal vzdy muz, ktory je aj ako jediny ockovany.

riyadh
23. nov 2022

Kazdeho vec a nazor... Moj nie nedala by som... 2x. Kovid ja manza deti v pohode..

majamat
23. nov 2022

@sovica kamoska mala taketo bolesti zaludka, ked mala kovid 1x. ze hocikedy zrazu taky krc do zaludka, az ju pokrcilo. mala zavrate, kasel, tusim teplotu ani nemala. no 2x mala kovid miernejsi.

cawes
25. nov 2022

@sovica no ja som mala silne krce prvych 7 dni pocas covidu, z toho som mala hnacky. Ked som nieco zjedla tak som sa v noci budila na bolest zaludka. Po 7 dnoch som zacala jest s tym ze zaludok bolel stale. Do dnesneho dna mam bud hnacky alebo opak zapchu a bolest. Krce uz nemam. Bola som u lekara a dostala som zakaz jest zeleninu, ovocie, mliecne vyrobky. Aj tak to ale este neni v poriadku

sovica
25. nov 2022

@cawes Ja som mala tiež kŕče a silnú bolesť žalúdka a to či som niečo zjedla alebo nie. Mne to ale naozaj pomaly prešlo. Pre mňa práveže ovocie a zelenina boli super. V lete som každý deň zjedla polovičku dyne a misku zeleninového šalátu (uhorka/rajčiny/paprika). Ryža so zeleninou, ovsené vločky napučané v mlieku, varené zemiaky so zeleninou a prívarkami, kurací vývar, mäso z polievky, proste také jednoduchšie jedlá. A hlavne to vylúčenie kávy, vyprážaného a sladkého mi dosť pomohlo. Nasadila si aj probiotiká? Ja si myslím, že tie mi extrémne pomohli. Dva mesiace som užívala Hylak Forte.
A lekár Ti robil aj nejaké testy, že Ti zakázal jesť zeleninu, ovocie a mliečne výrobky? Či proste len tak skúša, čo Ti sadne a čo nie?

aurorastone2
26. nov 2022

@vevesh fu to kde už frčí piata dávka, už nás väčšinou všetci 3

vevesh
26. nov 2022

@aurorastone2 v nemecku. Nas minister je presvedceny, ze pride este jedna vlna, kde nas bude treba pozatvarat, kto nebude ockovany👀👀🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

aurorastone2
26. nov 2022

@vevesh omg, no dúfam že žiadna vlna už nebude