Očkovanie a zväčšená uzlina

marrley
18. aug 2014

Ahojte mamicky. O dva dni by sme mali ist na tretie preockovanie (hexa+prevenar). Maly ma ale uz dva mesiace zvacsenu uzlinku na krku. Boli sme s tym aj u Dr., povedala, ze to nic nie je, ze je uzlinka mala. Vysli nam teraz aj 4 zubky v poslednej dobe, asi to suvisi s tym. Ja by som nerada ockovala kym je uzlinka tam. Mate niekto podobnu skusenost? Ockuju lekari aj v takomto pripade, alebo radsej odkladaju? Mala niektora zaockovane dieta s takymto problemom, pripadne nejake reakcie potom? Dakujem za rady.

dollynkaa
18. aug 2014

@marrley presne takuto uzlinku som vcera nasla malej.ma 5m a jedno ockovanie za sebou.v stredu by sa mala zase ockovat ale nedam ju pokial to ma. Este sa spytam.aj nam vysli zubky tak newem ci to ma nieco spolocne

maarkoo
18. aug 2014

@marrley aj môj syn má uzlinku, lekárka nás poslala na vyšetrenie na hematológiu, povyšetrovali krvičku, všetko bolo v poriadku tak sme zaočkovali, reakcie po očkovaní v norme, všetko je v poriadku 🙂 dúfam , že aj bude 🙂

kiki68
18. aug 2014

ja by som pockala, lebo zvacsena uzlinka moze signalizovat zapal v tele,aj keby to bolo len od zubov,ze sa proste predieraju von a je to reakcia tela. Ale ockovanie by sa malo prevadzat len u tela,co nema v tom momente ziadny zapal,cize az keby su vysledky krvi uplne super bez zapalu by som ockovala.

marrley
autor
20. aug 2014

Vdaka baby za vase nazory. Poradnu mame za sebou, ockovanie sme zatial odlozili, najma kvoli zubkom, este stale ma chudak zdurene dasienka. Uzlina je malinka, vraj je to uplne bezne, ale mozno dam aj tak urobit odbery, pre istotu..