Očkovanie a predpoklad na alergiu

vonavakvetinka
24. apr 2015

Syn pred dvomi tyzdnami dovrsil 5. rokov a lekarka nas kontaktovala, ze mame prist na 5roc. preventivku a malého zaockuju. Je mozne poziadat lekarku o odlozenie vakcinacie, ak sa u syna zacina prejavovat alergia? Svrbia ho oci, kycha, je zahuhneny. Chcela by som ho dat najprv vysetrit u imunologicky a potom zvazit zaockovanie. Mate niekto skusenost s posunutim ockovania (preockovania) z dovodu alergie?

pikino
24. apr 2015

to ti určite neuznaju jedine ak by mal alergiu na zložku vo vakcine

mimamikova
24. apr 2015

Nasa doktorka ockuje v siestich rokoch tak v odlozeni nevidim problem...

siska53
24. apr 2015

@vonavakvetinka nasa mi na 5.r.preventivke povedala,ze ockovat ho budu o rok.. Lebo som sa jej pytala,ci ho bude aj ockovat..
Takze podla mna by s tym ta vasa nemama mat najmensi problem.

liebling98
24. apr 2015

@vonavakvetinka podobne ako u @mimamikova, naša Dr očkuje aj preventívnu prehliadku robí pred 6. narodeninami. Isto nie pár dní po dovŕšení 5 rokov. Môžeš ju kľudne požiadať o presunutie preventívky a očkovania na jeseň.

heni79
24. apr 2015

@vonavakvetinka
Na preventívku choď a zároveň si vypýtaj výmenný lístok na imunoalergologické vyšetrenie. Očkovanie stačí urobiť do 6. roku, čiže času dosť. A najmä, podľa výsledkov.
A navyše, očkuje sa zdravé dieťa. Ak soplí a pod., očkovanie sa logicky konať nebude.

vonavakvetinka
autor
25. apr 2015

@heni79
presne to som mala v umysle, na preventivku ideme, chcem lekarku poziadat o vymenny listok na imunoal.
syn mi zacina parkrat denne kychat (aj 10 raz po sebe), sucha si ocko (ma ho aj cervene, ale nie kazdy den) a ma upchaty nos, netecie mu z neho)

chcem sa spytat, ak mame termin o 12:00 a mame priniest moc, nebude vadit, ze ho neprinesiem hned rano? som sa zabudla spytat po telefone a cez vikend v amb. nie su

vonavakvetinka
autor
25. apr 2015

a preockovanie by som chcela odlozit na jesen, ked uz nebudu silne alergicke prejavy (teraz je ta sezona najhorsia)...