Syn pred dvomi tyzdnami dovrsil 5. rokov a lekarka nas kontaktovala, ze mame prist na 5roc. preventivku a malého zaockuju. Je mozne poziadat lekarku o odlozenie vakcinacie, ak sa u syna zacina prejavovat alergia? Svrbia ho oci, kycha, je zahuhneny. Chcela by som ho dat najprv vysetrit u imunologicky a potom zvazit zaockovanie. Mate niekto skusenost s posunutim ockovania (preockovania) z dovodu alergie?
Nasa doktorka ockuje v siestich rokoch tak v odlozeni nevidim problem...
@vonavakvetinka nasa mi na 5.r.preventivke povedala,ze ockovat ho budu o rok.. Lebo som sa jej pytala,ci ho bude aj ockovat..
Takze podla mna by s tym ta vasa nemama mat najmensi problem.
@vonavakvetinka podobne ako u @mimamikova, naša Dr očkuje aj preventívnu prehliadku robí pred 6. narodeninami. Isto nie pár dní po dovŕšení 5 rokov. Môžeš ju kľudne požiadať o presunutie preventívky a očkovania na jeseň.
@vonavakvetinka
Na preventívku choď a zároveň si vypýtaj výmenný lístok na imunoalergologické vyšetrenie. Očkovanie stačí urobiť do 6. roku, čiže času dosť. A najmä, podľa výsledkov.
A navyše, očkuje sa zdravé dieťa. Ak soplí a pod., očkovanie sa logicky konať nebude.
@heni79
presne to som mala v umysle, na preventivku ideme, chcem lekarku poziadat o vymenny listok na imunoal.
syn mi zacina parkrat denne kychat (aj 10 raz po sebe), sucha si ocko (ma ho aj cervene, ale nie kazdy den) a ma upchaty nos, netecie mu z neho)
chcem sa spytat, ak mame termin o 12:00 a mame priniest moc, nebude vadit, ze ho neprinesiem hned rano? som sa zabudla spytat po telefone a cez vikend v amb. nie su
a preockovanie by som chcela odlozit na jesen, ked uz nebudu silne alergicke prejavy (teraz je ta sezona najhorsia)...
to ti určite neuznaju jedine ak by mal alergiu na zložku vo vakcine