Ahojte použili ste flektor náplasť po očkovaní? Aké s tým máte skúsenosti? A ako to použiť? Hneď po očkovaní alebo neskor?
@swojska ked som to počula tiež som sa čudovala ale vraj potom deti nemaju horúčky
Ahoj, my sme pri druhom očkovaní dávali náplasť, ale tó lepila priamo v ambulancii sestrička, muselo tó pôsobiť 40min, potom odlepila a ockovala. Obsahuje tó niečo čo umrtvi miesto vpichu. S prvým očkovaním sa tó nedá porovnať. Avšak prečo chceš dávať dlector? Tó je proti bolesti, neumrtvi tó vpich pred očkovaní a zaočkovanie miesto by som niečím takýmto neprelepovala. Skús sa spýtať v lekární alebo u pediatra na tie naplaste čo som tí spomínala. Myslím že sa volajú nejak na E. Ten flector razdej neriskuj
ma uz dietatko horucku?kolko je po ockovani?
@vanessska1606 nech sa páči príbalový leták
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/flecto...
bod 4.2 u detí do 15rokov sa neodporúča, keďže nebola uskutočnená žiadna klinická štúdia... ale tak aj "pokusných králikov" treba, stačí sa prihlásiť...
@vanessska1606 nikdy by som to babetku nedala, je to liek indikovany na nieco uuuuplne ine, nez cim ockovanie je (duplom horucka - proti horucke sa podava antipyretikum od 38,5), navyse sa nesmie pouzivat u deti do 15 ROKOV ! otrieskala by som ho mudr. o hlavu 😀
@vanessska1606 nech ta to ani nenapadne, flector obsahuje diklofenak a ten je zahul aj pre dospelaka, nieto pre dieta! ziadne take somariny neskusaj, bud paralen alebo nurofen, ale ziadne nesteroidne antiflogistika tohto typu pre deti absolutne nie! 🤐
Ja som o tom tiez počula,ze sa to lepi,ale nedala by som to..my sme pohode zvladli s panadol sirupom..
Je tu niekto kto naplast pouzil?
@vanessska1606 Dobre blbý nápad. Je úplne jedno, či to niekto použil alebo nie. Ale pre dei je to úplne nevhodné. Ak chceš pred očkovaním náplasť Emla, ktorá trochu umŕtvi miesto vpich, ale po očkovaní v žiadnom prípade neaplikovať náplasť. Dať octan, ak miesto napuchne, v prípade bolestí, či teploty podať liek, ale nie lepiť náplasť určenú na niečo úplne iné a nie ešte tak malinkému dieťaťu.
To že to niekto použil, neznamená, že je to múdre robiť. 😒
vaneska 1606 - flector urcite nie - v ziadnej jeho podobe. Je pre deticky veeelmi silny.
@vanessska1606 pochybujem ze ju niektora mamicka nalepila dietatku a ked to odporucila nejaka pediatricka, co silne pochybujem, tak by som ju okamzite zmenila. diklofenak je silny liek, vie sposobit vredy a krvacanie, to ze je to LEN napalast neznamena ze sa to nedostane do krveho obehu a nenarobi to sarapatu inde v tele.
asi budem za hlupu,,ale preco flektor?ja si ho davam na bolesti chrbtice,,a velice minimalne.tisim neni ani vhodna pre kojace zeny