Očkovanie a atopický ekzém

dollynkaa
11. mar 2015

Poprosim Vase skusenosti. Dcera bude mat 12mesiacov. Bola uz 2x ockovana.po ockovani len teploty.naposledy ockovana v 6m. Pred tyzdnom sa jej urobil atopicky ekzem na nozickach.Neviem ci to suvisi a ockovanim kedze to bolo skoro pol roka naspat ale teraz neviem ci dat v roku zas ockovat aby sa to nezhorsilo.Poditykam ja v jej veku som mala tento isty problem. vyrastla som z toho.mate niake skusenosti ohladom tohoto?malej dr.ju chce ockovat i ked ma ten ekzem co sa mi vobec nepaci.poradte..

liebling98
11. mar 2015

@dollynkaa môj najstarší syn to mal tiež na vonkajšej strane stehien. U nás bol spúšťačom zeler. Vždy sa mu to zhoršilo, keď som ja (ešte bol kojený), alebo on zjedli niečo, čo len išlo okolo zelera. Po vyradení zo stravy mu to postupne úplne zmizlo. V noci som natierala ichtyolovou masťou, cez deň nejakou inou, už si nepamätám. Ale kortikoidom sme sa úplne vyhli.

dollynkaa
autor
11. mar 2015

@liebling98 a aj ste ockovali? no moja uz neni kojena tak musim preskumat stravu.tak super ze vam to zmizlo

lulubinka
11. mar 2015

syn ma dnes 18 mes. a pred mesiacom bol ockovany. ekzem ma uz cca od 4 - 5 mes. este pred ockovanim sme vylucili mlieko a vyrobky z neho ani hovadzie maso neje, citrusove a exoticke ovocie, kakao. trochu mu to zmizlo ale po tomto ockovani je jedno co mu dam sa mu to len zhorsuje. sice toto je ine ockovanie ako mate mat vy ale myslim si ze to je tym. aj mlieko sme zmenili. no aj ked by som to povedala dr tak ma zas odbije ze to zmizne a ked nie ze mame ist ku koznej, a ta zas nevidi nic ine ako chybu ako to ze mame doma psa. nikto nepripusta ze to moze byt aj z ineho. masticky nam uz skoro nezaberaju len na par hodin, ani an celu noc nestacia. esteze dalsie ockovanie bude az pred skolou.

dollynkaa
autor
11. mar 2015

@lulubinka no ved toto.ja tiez hovorim dr ze ci sa jej to nezhorsi po ockovani a ona s kamennym ksichtom ze hej moze ale ockovat sa musi. Mlieko myslis umele?

lulubinka
11. mar 2015

ano umele, mali sme aj problem s nejakym bacilom ktory uz skoro vobec neexistuje a mal hnacky, no mohlo to byt aj tym kravskym mlieko. umele mal sunar a zmenila som na hipp, ako jedine ma aj probiotika a prebiotika.

liebling98
11. mar 2015

@dollynkaa Áno, očkovali. Ale keď sa mu to už začalo strácať. Potom sa to objavilo zas, ale to mu svokra dala vývar, v ktorom bol aj zeler. My máme aj navyše očkovanie proti Hep A, keďže veľa cestujeme po Európe a na staniciach, letiskách teda stretneš všelijaké individua.

luba41
11. mar 2015

@lulubinka pri vakcíne Priorix je teba byť opatrný, ak má dieťa alergiu na vaječnú bielkovinu..ak vám očkovanie spôsobilo zhoršenie exemu, je možné, že alergenom je u vás vajíčko, kuracie mäso..treba vylučovať dalšie potencionálne alergeny z potravy, inak to nezistíte-vajce, kur. mäso, soja, korenová zelenina, banán, jablko atd.....takisto alregnom môžu byť lieky a prídavné látky v nich a pod.. http://www.proalergiky.cz/download/prehled_(ne)...

dollynkaa
autor
11. mar 2015

@lulubinka aj my mame sunar.nedavno som davala par krat kravske tak skusim vynechat uvidime no

dollynkaa
autor
11. mar 2015

@luba41 fuha vwetko co si vymenovala je jedine co zje banan kur maso atd

lulubinka
11. mar 2015

@luba41
@dollynkaa
nam nebola zistena ziadna alergia na nic, to co sme vylucili bolo odporucanie dr, no vcera som mu dala vynimocne banan a po obednom spanku uz mal vyhadzanu tvar, tiez ma napadlo ze mu asi nerobi dobre, je to uz na nervy uz neviem co mu varit. skusala som aj vajicko a to taku rychlu reakciu ako po banane nemal, teda skoro ziadnu reakciu.
do roka som ho kojila a bolo to celkom v poho ale potom to zacalo.

sheila72
11. mar 2015

nedávala by som všetko na vinu očkovaniu. atopický ekzém je u detí dosť častý a väčšina z toho vyrastie, navyše, keďže si ho sama mala, môže mať dieťa k tomu rovnaké sklony, keď sa k tomu pridá suchá detská pokožka, je to pre vznik ekzému ako stvorené. treba hlavne zistiť, či dieťa nemá na niečo alergiu.

ajdika
11. mar 2015

Ja neviem, ale mám v poslednej dobe tu z MK pocit, že už aj za každé kýchnutie môže očkovanie 😝

luba41
11. mar 2015

@lulubinka testy na alergie sú u detí do 3 rokov nespolahlivé, nie sú smerodajné..skús prečítať o atopickom exeme viacej..spoliehať sa len na odporúčania lekára, musíš hladať sama, lekár Ti v tomto nepomôže...neliečený exem prerastie pravdepodobne do alergii.. skús pozrieť tieto stránky, sú tam fakt dobré info
https://www.modrykonik.sk/alergia/
https://www.modrykonik.sk/atopicky-ekzem/
http://www.proalergiky.cz/magazin/specialy/jak-...
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/atopicky-ekzem-u-deti-mate-ucinne-rady-tipy-ako-ho-riesit/ a príspevky v diskusii za minulý rok

lulubinka
11. mar 2015

@luba41 urcite pozriem, uz som precitala tolko o ekzeme ze asi najlepsie by bolo podla vsteych mu nedat nic jest a pit. aj ked teraz len mastime a mastime a riadim sa vacsinou instinktom, kedze kazde dieta je ine a niekomu vadi to inemu ono.
len mi je luto ako to dopadlo teraz po ockovani, uz to bolo na velmi dobrej ceste a teraz odznovu, boh vie do kedy to bude zas trvat.

dollynkaa
autor
11. mar 2015

@ajdika haha to mas pravdu.ja nehovorim ze to ma z ockovania to vobec.ale skor mi ide o to ci to dalsie ockovanie nezhorsi

dollynkaa
autor
11. mar 2015

@lulubinka ach sak toto.moja mala toho vela nezje takze ked jej mam aj tych par veci vyskrtnut asi bude dost na sucho 🙂

dollynkaa
autor
11. mar 2015

@sheila72 jasne to si aj myslim ze to ma po mne.musim tie potraviny pozistovat.no len newiem co s tym ockovanim

luba41
11. mar 2015

@dollynkaa odložiť..

ajdika
11. mar 2015

@dollynkaa aj môj syn má nábeh...keď bol malý mal, chodili sme kožnej a krásne sa to upravilo do 2 mesiacov. Teraz má 6,5 roka, už dlho ho neočkovali, ani sa nepamätám kedy ... a zase sa mu objavil, hlavne teraz v zime, keď nosil spodky, aj nohavice. V lete nikdy problém nemá a vlastne doteraz od jeho 8 mesiacov ani nemal . Ale ideme na alergológiu, tak sama som zvedavá.

dollynkaa
autor
11. mar 2015

@luba41 a ako je to s touto tretou vakcinou.dokedy sa moze odkladat?

sheila72
11. mar 2015

@dollynkaa môžeš si ho nechať odložiť, za to by sa nemal platiť žiadny poplatok, dokým sa nezistí príčina ekzému....osobne by som už tú 3.vakcínu nerušila, keď ste už dve dali. Dieťa môže mať ekzém aj dlhodobo a pritom nemusí mať žiadnu alergiu, očkovanie by som tomuto nepripisovala, to máva skôr iné vedľajšie účinky.

sheila72
11. mar 2015

@ajdika v zime sa atopická pokožka vždy zhorší, treba sa o ňu viac starať. naopak, slnko jej prospieva

dollynkaa
autor
11. mar 2015

@sheila72 sak toto ze ked uz mala tie dve ockovania.no uvidime.dakujem

luba41
11. mar 2015

@dollynkaa môžeš odkladať dokedy uznáš Ty za vhodné..a tretia dávka je "posilnujúca" s velmi nepatrne zvyšujúcim účinkom predchádzajúcich dvoch...

prevenar
11. mar 2015

@dollynkaa

ma to obrovsku sancu suvisiet s ockovanim ..aj ked nie vzdy je ockovanie pricina , urcite neprispeje . AE je autoimunne ochorenie a ockovanie sa "hra" s nezrelou detskou ...tieto "hry" nemusia dopadnut zrovna dobre.

taketo poruchy su uvedene v pribalovych letakoch od samotnych vyrobcov ..takze ^^

odporucam ti nieco si na danu temu nastudovat v nasej skupine v oznacenych prispevkoch najdes vela takych pripadov ..aj s fotkami . https://www.modrykonik.sk/group/1799/