Ahojte. Blíži sa nám vek kedy sa očkuje proti rakovine krčka maternice. Nakoľko som na pochybách, a váham, či ísť do toho či nie, zbieram názory a rady, skúsenosti matiek ktoré dali svoje dcérky zaočkovať. Ja nedávam deti očkovať vlastne vôbec, keď boli malinké tak raz proti pneumokoku a raz proti chrípke. A viac nič. Nebývajú chorľavé preto nevidím dôvod dávať ich očkovať....avšak očkovanie proti rakovine je novodobým trendom. Ale názory lekárov sa rozchádzajú, jedny sú za, iní proti. Preto prosím o radu. Dať? Nedať? Ďakujem za všetky odpovede a názory. 😵
ahojte ja som bola chora nasli mi HPV dala som sa zaockovat a pomohlo mi to chvala bohu
moje dcéry nie sú očkované,same odmietli,keď sme sa o tom rozprávali,ani som ich neprehovárala,nemyslím si,že je to 100% záruka neochorenia,nie je to očkovanie proti všetkým druhom vyvolávateľa choroby a nie sú ešte štatistiky,čo s tými zaočkovanými trebárs o 20 rokov-či ochorejú menej,či rovnako ako neočkovaní...mali cca 13r.
Ked som mala 18, zistili mi HPV virus a to som mala len jedneho chlapca. A ci dam ockovat proti nemu svoju dceru? Urcite nie. Ta vakciina nie je dostatocne otestovana .......ak by si velmi chcela pohladam ti jedno video, to ma uplne presvedcilo.
@renata5, prestan sa stresovat, rakovinu mozes dostat kedykolvek rovnako ako kocky, ktorym HPV zisteny nebol. Ja som sa nato pytala gynekologa a povedal mi, ze ho uz nemam, mne zabrala liecba. S imunitou je to komplikovane, treba najst spravneho lekara, marketing je svina. Nebudem to tu vypisovat, ja som mala dlhe roky problemy s kvasinkami, a vdaka injekciam na imunitu ich nemam a to zozeriem 300 gramov sladkeho v robote niekedy aj denne. Nic ine mi nepomahalo, ani probiotika, diety, nic. Cele je to o imunite. A podla toho co som vdaka konovi naposledy videla, mam z ockovania ozaj take pocity ze az. Ale nejdem to tu rozoberat, len tolko, ze HPV virus je velmi rozsireny a imunita si s nim poradi, ak ju mas v poriadku. Ale pokial nie, ani ockovanie sa pri znizenej imunite nedoporucuje. Navyse je otazne na akych bunakch sa pestoval ten HPV virus pri tejto vakciine. Ak na rakovinovych tak je to uplna parada. Stacilo mi toto pocut a div sa ze je tolko rakoviny. Myslim to vseobecne nie na teba. Neboj sa rakoviny, neboj sa nicoho, snaz sa zdravo stravovat, mat co najmenej stresov a viac neovplyvnis.
jednoznacne by som nedala,ani keby bola plne hradena poistovnou... nie za ziadnych okolnosti
@emyly nie nedam mam dve dcery a este nas to len caka aj to za 5 rokov kedy uz budu aj nejake realne vysledky tychto ockovani - ale az do dnesneho dna som presvedcena ze nie nebudem davat ockovat ani jednu z nich