Maminy, chcem sa opytat, ci ste tu niektore, ktore ste neockovali naraz tieto dve vakciny, ale ste si tieto ockovania rozdelili. Raz do jednej nohy, neskor do druhej. Aky bol ten casovy odstup medzi vakcinami? Ja som citala ze by mal byt 7-14 dni, nasa Dr. mi tvrdi, ze minimalne mesiac, takze jeden mesiac zaockuju jedno, potom druhe a potom odstup od kazdeho ockovania podla schemy 3 mesiace. Vdaka za vase skusenosti.
K otazke, preco chcem oddelit vakciny...kvoli lepsiemu odsledovaniu neziaducich ucinkov a mensej jednorazovej zatazi pre organizmus.
@hradnapani Ako ja nie som proti, len mi je cudne, ze najprv nevadi, ked sa pichnu obe naraz a zrazu uz musi byt odstup min. mesiac. Ze preco vlastne. Ze potom budeme musiet chodit kazdy mesiac na poradne. Hovorim, ze a nech 🙂
@iwesska ha, no pekna motanica 😉 ale myslim, ze jednoznacne odpovede necakajme.
Prvé dve očkovania naša malá dostala spolu, mala po druhom raze silné opuchy nožičiek v mieste vpichu, bolestivé, teploty a tak, tak som požiadala o rozdelenie a dostala 3. dávku - hexu a prevenar s odstupom 1 mesiaca a vôbec žiadne problémy! Žiaden opuch, bolesť, nič.
@iwesska Raz sa nam stalo, ze syn bol prechladnuty, potom boli Vianoce, tak sme mali jedno preockovanie posunute skoro o 2 mesiace. To mi napada asi ako jedina nevyhoda mesacneho odstupu, lebo tusim tie ockovania treba stihnut v nejakom case a ked sa z nejakeho dovodu nemoze ockovat, cele sa to potom natahuje.
@iwesska ahoj, môj dostal s 2-týždňovým odstupom, ale synflorix... iba dve dávky, tretiu nemusel už dostať. zhrnutie: hexa 3x a synflorix 2x - s dvojtýždňovým odstupom medzi hexou a synflorixom.
My sme 2hexu rozdelili, prevenar mal ist 6t po ale natiahlo sa to na dlhsie. Tretie dame spolu v oktobri, takze to budu aj 3mesiace po.
Inak po hexe mal aj teplotu aj hrcku na nozke, po prevenare nic.
@iwesska nasa hovorila ze tyzden staci. Ja som si vydupala dva tyzdne, takze keby mi povedala mesiac, ja by som to brala 🙂