synček bol do pliecka očkovany ešte v pôrodnici...boli sme na druhej poradni,maly bol nachladeny,nabehla sestrička a zaočkovala ho do oboch nožičiek,nestihla som ani zareagovať.Dr.mi povedala že odstup v očkovani urobila že je to ok...tak som zaskočena odišla sa mi to zdalo priliž skoro na 2 mesiace a doma ma napadlo že ona mu ani nepozrela pliecko či mu nehnisa po očkovani...včera pri kupani som pozerala a trošku hnis tam ma...no očkovať by sa malo zdrave dieťa s vyliečenym plieckom....ake nasledky to môže mať?chodim a len ho pozorujem ☹ ďakujem
ak ti mozem poradit, tak by som to na tvojom mieste co najviac oddialila. cim neskor sa bude ockovat, tym lepsie to dieta znesie... na to mas pravo a rozhodnutie je iba na tebe, je to tvoje dieta....
nestresuj sa, určite bude v poriadku...ten vpich po TBC, býva dlhšie zahnisaný, to nevadí...
už je to aj tak zbytočné, ked je zaočkovaný...
ked nemá teplotku a nenarieka...
nasledky to moze mat rozne, ale nemusi mu byt vobec nic. Teraz je uz neskoro nad tym rozmyslat, na najblizsom ockovani si drz dieta v rukach a pokial ho nechces dat ockovat tak si sestricku k telu ani nepust, prvorade je tvoje dieta, tak aby sa uz nestalo "nestihla som zareagovat". mas pravo stopnut zdravotnicky personal a najprv prebrat vsetky otazky ktore mas.
no masho maleho v 3 mesiacoch ale posunula o 2 tyzdne lebo nemal este poriadne zahojene pliecko, treba daavt pozor a nejasnosti prekonzultovat pred ockovanim, potom uz je neskoro.
my sme sa isli ockovat, az ked mal maly tri a pol, ale kedze bol zahlieneny, tak sa to posunulo o dva tyzdne, pretoze dokina mi povedala, ze babo sa ma ockovat, ked je zdrave. myslim, ze tvoja dokina to mohla urobit aj inaksie, ja som si pri ockovani maleho aj sama pridrziavala...
zvlastna reakcia od p. doktorky ja by som ju po tomto vymenila. hlavne maj dieta na monitore dychu pre istotu. predpokladam ze ti nedala ani precitat pribalovy letak...
moj marek bol ockovany v 3mesiacoch, a tiez som pocula ze by sa nemalo ockovat ked dieta nieje zdrave, ale zalezi ako mu to hniesalo nam trosicka ale to ze nevadi a zatial vsetko ok. No ale vsade ty doktory inak ockuju