Očkovací kalendár 2017

aaddiikkaa
5. feb 2017

Dobry den,

chcem sa opytat, ci niekto rozumie ockovaciemu kalendaru. Mam dceru narodenu v r. 2015 a ma sa ist ockovat - MMR, este tento mesiac. V ockovacom kalendari na r. 2017 ale rocnik narodenia 2015 chyba, ako mam tomu rozumiet, viete niektora?

Dakujem.

candii
5. feb 2017

MMR sa ockuje medzi 14. a 17. mesiacom

m_
5. feb 2017

@aaddiikkaa lebo deti narodene v 2015 uz by mali byt zaockovane mmr vakcinou. ale to nic aj ja idem s nasou malou az buduci tyzden🙂...

aaddiikkaa
autor
5. feb 2017

@m_ no nasa je narodena v okt 2015 cize sk sa ockuje medzi 15 az 18. mesiacom tak ma byt ockovana teraz, pride mi to nedokoncene ten kalendar ☺

m_
5. feb 2017

@aaddiikkaa tak im napis staznost.

aaddiikkaa
autor
6. feb 2017

@m_ skor ma zaujimalo ci tomu kalendaru niekto podrobnejsie rozumie alebo vie ako sa zostavuje, nemam potrebu sa stazovat ale chcela som to pochopit. Ale dik🙂

candii
6. feb 2017

@aaddiikkaa inak aj nas je narodeny v roku 2015 v decembri a ideme na ockovanie (teda mali by sme ist, mmr ockovat nedame) v 15m ..

prevenar
6. feb 2017

@aaddiikkaa popripade si skus pozriet nieco aj o rizikach ockovania ..a zistis, ze ta mozno ockovaci kalendar uz az tak zaujimat nebude.

https://www.modrykonik.sk/group/1799/

" Žienky prosim vas o radu ocitla som sa tu u vas v skupine na radu jednej mamicky moj syn dostal vo štvrtok prevenar a infarix nejak extra sme to neriešili s mm zijeme v nemecku no a maly v piatok vysoke teploty a cely vikend je divny zacal mykat hlavou dozadu ju vykrucat nereaguje na svoje meno ruky pri tele nechava taha za sebou a to uz pekne stal bez drzania moze to mat z ockovania pred tym mu nic nebolo. "

..podla stareho porekadla "nestastie nechodi po horach, ale po ockovanych detoch"

aaddiikkaa
autor
7. feb 2017

@prevenar toto nie je to na co som sa pytala dakujem za taketo zastrasovanie, rozhodnutie a zodpovednost ockovat je na kazdom rodicovi a nie na tebe! Popripade mozem ja pohladat nejake clanky o tom ako sa spravaju deti s ciernym kaslom...lebo to je realna choroba a nie vymysel

prevenar
7. feb 2017

@aaddiikkaa

..samozrejme ,ze je. inak by som pochopitelne nic nepisal.

no, ved ja nikomu nikde jeho zodpovednost neberiem, ze 🙂

zastrasovanie je jedna vec ..realita ina. nechapem, preco si to ludia tak casto pletu, ale ak ti vadi realita, tak to je uz nie je moj problem.

..ked uz spominas cierny kasel 😵 tu mas najrealnejsiu realisticku realitu z podania ceskeho zdravotnickeho ustavu o tejto chorobe. pocet nakazenych stupa napriek plosnej vakcinacii v pravidelnych intervaloch od roku 1980 . ..kto by si bol pomyslel ,ze ti neockujuci prasivci sa prestali ockovat uz v roku 1980 !

https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...

+ nezabudni si doziadat TBC vakcinaciu, RUVZ ti ju zrusilo. asi nas chcu pozabijat vsetkych TBC epidemiami, ktore o chvilu vypuknu. nech ste dobre chraneni. 🙂

..a za dolezite informacie nemas zac.

prevenar
7. feb 2017

@aaddiikkaa

..inak , ta hviezdicka oznacuje datum, kedy sa zacal cierny kasel ockovat. no poviem ti , bozie stastie 🙂

aaddiikkaa
autor
7. feb 2017

@prevenar kazdy mame zjavne svoju realitu, realita je ze to vnimam ako zastrasovanie, skor nez som sa rozhodla ci ockovat alebo nie, nastudovala som si materialy, ktore povazujem za vierohodne, realita je tiez to, ze ti nepodakuem, lebo si mi v mojej teme ani trochu nepomohol, tema sa volala "Ockovaci kalendar 2017", takze realne si si pomylil diskusiu, skoda, ze si mi tu nepostol pekny ockovaci kalendar namiesto tych grafov, aby to bolo aspon k teme a zamerne nejdem rozputavat debatu na tuto temu otazkami typu tak mi dokaz atd...lebo dokazov je na oboch stranach plny internet....pre kazdeho a jeho realitu

adsumus
7. feb 2017

@aaddiikkaa no mne to vychádza nejako tak, že ked sa dieťa narodí v roku 2015 v mesiaci november december, tak 15 mesiacov dosiahne až v roku 2017, ale kedže ide len o dva mesiace z ročníka 2015, tak to nedávaju do kalendára, aby nedochádzalo k zmetkom. ale mali by to dať aspon pod čiaru ako vysvetlivku.

prevenar
7. feb 2017

@aaddiikkaa no zjavne ..kedze sa ti oficialna statistika nezda dostatocne realna a novinove clanky ti pridu vieruhodnejsie.

tak isto vyznam slova "zastrasovanie" mas zjavne popleteny .

ty - " Popripade mozem ja pohladat nejake clanky o tom ako sa spravaju deti s ciernym kaslom.. " = clanky / fotky vytrhnute z kontextu ..pricom brutalna vacsina (99,8% ?) nakazenych deti su zaockovane deti. = zastrasovanie neoveritelnymi informaciami.

ja = oficialna statna statistika z nasho uzemia - o realiach v ramci tohto ochorenia 😀

...ale samozrejme ja zastrasujem (oficialna statistika) a ty prezentujes "realitu" (nejake clanky z netu) 🙂

kon vzdy pobavi 🙂 zial v takejto vaznej teme je to skor smutne. ^^ ..ale zas, je to tvoje dieta, takze.

vsetko dobre.

prevenar
7. feb 2017

@aaddiikkaa ..a este trosku zastrasovania z dielne statistickeho uradu 🙂 ...vekove zaradenie nakazenych ludi na CIERNY KASEL .

- najviac nakazenych je medzi 10 - 14 rocnymi detmi - co je najzaockovanejsia vekova skupina . su to deti po vsetkych ockovacich cykloch. cim dalej od ockovania , tym chorobnost klesa . popripade sa skus nad tym ZAMYSLIET 😀 ..alebo nie , to je uz tiez na tebe.

17alisha
7. feb 2017

@prevenar a co to teba trapi, ci si da autorka dieta zaockovat alebo nie. ved je dospela, ma svoju hlavu a vlastnu zodpovednost. a ty sa tu mozes aj na hlavu postavit, aj tak si urobi kazdy po svojom a nezmeni to ani dalsia stovka grafov, s ktorymi tu uplne od veci zahlcujes diskusiu.

kuriatkomm
7. feb 2017

@prevenar patrím k neočkujúcim, som členom tvojej skupiny. No nepáči sa mi ako sa snažíš ľuďom otvoriť oči-vnucuješ im informácie, o ktoré z nejakého dôvodu nemajú záujem. Proste to nerieš, načo?
Každý berie zodpovednosť za svoje dieťa sám,každý má svoj názor na očkovanie,svoje chápanie problematiky. Sme ľudia,rešpektujme sa..

prevenar
7. feb 2017

@kuriatkomm ahoj 🙂 ..ano, snazim sa otvorit ludom oci realnymi informaciami. mozno nie autorke, ale verim ze nejakym dalsim nahodnym, citatelom. neriesim , ale diskutujem ...myslim ,ze verejne forum je na to super miesto. komu sa moje prispevky nepacia, nech v klude ignoruje. pre dospeleho cloveka by to nemal byt problem.

prevenar
7. feb 2017

@17alisha
netrapi ma kompletne nic ,,a teba ?

co spravi autorka je kompletne jej vec.

..k teme asi nebudes mat nic, ze ? ked sa uz bavime o tom zahlcovani diskusie. 🙂

adsumus
8. feb 2017

@kuriatkomm to nie je otváranie očí, to je zavádzanie, dezinformovanie, je škoda, že tolko ludí mu uverí, nechá sa vydesiť, dezinformácie si neoverí a deti zostanu nechránené pred vážnymi chorobami, bezdovodne, vidíš ako pracuje, hlava nehlava v každeje teme, či to suvisi s otázkou alebo nie.

candii
8. feb 2017

@adsumus to ze sa dieta zaockuje neznamena hned automaticky je ze chranene. Protilatky sa nemusia vytvorit.. a aj napriek ockovaniu chorobu dostat moze. A to nie je ze sa nehat vydesit to su realne veci. Ale samozrejme kazda matka chce ore svoje dieta to najlepsie a vidi to v niecom inom. Ale tato tema nie je ockovani a neockovani. Jedna druhu stranu nepresvedcime o opaku tak to radsej nechajme tak.

adsumus
8. feb 2017

@candii tak ak si pozrieš percentá kolko deťom sa po očkovaní vytvoria protilátky tak je to okolo od 89 do 99% detí, takže toto ja považujem za dosť slušnú šancu, že dieťa bude chránené, lepšie ako nulová šanca alebo sa spoliehať na vitamín c. a klamstvo je ked ťa niekto presviedča, že očkovanie je neučinne a dieťa ochorie rovnako, to jednoducho nie je pravda. uvádzam príklad https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20435707
a dalšie ultra klamstvo je o očkujucich rodičoch, že nič nevedia a nezaujímaju sa, je kopec rodičov, ktorí vedia viac ako celý antivax dokopy a predsa očkuju.

aaddiikkaa
autor
8. feb 2017

@prevenar nemyslim si ze ma zmysel natahovat sa s tebou lebo mam dojem ze jedine vierohodne info su len tie od teba. Nedala som tu jeden link z netu, netusis kde a ako som zistovala info o ockovani nepoznas mna ani moje dieta ci jeho zdravotny stav ale hadzes sem hlava nehlava grafy a linky na diakusie na modrom konikovi a vyhlasujes ich za jedine spravne a pravdive pritom k teme tejto diskusie zatial ani ciarka. Ako som uz spominala nemienim rozduchavat debatu kto z koho, urcite je diskusii na temu ockovat ci neockovat kopu tam sa potesia....

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zojaaa
8. feb 2017

@prevenar
Preco si myslis, ze je tvoj nazor a informacie s tym suvisiace pre niekoho dolezity?!
Ockovaci kalendar 2017 - cize tema pre tych ktori idu ockovat!!!
Mne je ukradnute ze tvoje dieta nie je ockovane a tebe by malo byt ukradnute, ci to moje ( a x dalsich) sa dalo zaockovat! Aspon dufam, ze ti to je jedno!

zojaaa
8. feb 2017

@prevenar

A nabuduce chod debatovat s kamosmi na pivo o neockovani...som zvedava, ci by si aj niekde v podniku takto diskutoval (/s muzmi) - skor si myslim, ze by si nemal s kym... tak sa tu nefiltruj na matkach - -ake ubohe.....

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aaddiikkaa
autor
9. feb 2017

@adsumus podla info z Uradu verejneho zdravotnictva je v ockovacom kalendari rozhodujuci vek dietata nie rok narodenia. Podla mna vek zavisi od roku narodenia :D ale tak ok. Kedze MMR sa ockuje medzi 15 az 18 mesiacom veku, tak sa to tyka vsetkych neockovanych deti narodenych uz v juli 2015, cize to je dost velky casovy usek na to aby to tam dali, takto mi to pride dost neuplne, ale tak aspon viem co a ako. Dakujem za rady k teme.

adsumus
9. feb 2017

@aaddiikkaa mne sa tak pozdáva, že sa to týka iba detí narodených v novembri a decembri 2015, lebo oktoberča 2015 už začína v januári v roku 2017 15ty mesiac života a môže byť očkované aj všetky deti pred ním, ale možno sa mýlim, matematika je moje slepé miesto. tvoja kočka je aký mesiac narodenia?

aaddiikkaa
autor
10. feb 2017

@adsumus ona je oktober takje to tak na rozhrani mala akurat 16 mesiacov