Po precitani vsetkeho mozneho, tu ci inde mam strach dieta zaockovat. Mame za sebou ockovanie cca v 3 m. a 6 m. a najblizsie nas caka v novembri. Ale desim sa tych neziaducich ucinkov, ktore mozu a nemusia nastat. Na druhej strane si kladiem otazku, ci sa nahodou nieco nestane, ked ju zaockovat nedam. Pediatricka tvrdí, dieta vystavim velkemu riziku, ak ho zaockovat nedam. Vraj to, co tu pisu mamicky (neziaduce ucinky po ockovani), su výmysly.
a nemyslíš si ,že toto zakladať bolo zbytočné ,napíšu ti av ,ktorý ťa vystrašia a sú to neodborníci ,nepracujú v zdr.a ani s detičkami ..čo tak brať tie info ako podnet a prediskutovať si to z dr. ..ak zverím niekomu zdr.svojho dieťatka a dám si vyšetriť dr.a liečim liekmi a radami podľa dr. prečo nebrať jej názor na celú vec a všetko si predikutovať ..či radšej budeš veriť tu diskutujúcim ,ktorý tu vystupujú anonymne ....
@susanicka27 Je to na Tvojom rozhodnuti.
Ja len poviem ak sa nieco stane jednemu z tisicok deti, hned je to tema na preberanie. O tych tisickach co nechytili osypky a neboli vystavene riziku vaznych nasledkov nepise nikto.
Je tu na fore kopa ockovacich aj neockovacich diskusii, precitaj si ich a precitaj aj nieco co Ti o ockovani ponukne ujo Googel.
Tu na Konovi si vymieneju nazory amateri (aj ke tu aj odbornik ospravedlnujem sa mu, ale asi by to neustal) na nete su aj odborne studie a profesionalne nazory a statistiky.
Odporkine ockovania, nechajte ma dozit s mojim nazorom. Nebudem sa v vami natahovat 😝
mamicky nepisu vymysly, ale studuju narozdiel od pediatrov vsetko dostupne od kapacit nielen svetoveho kalibru (Dr.Yehuda Shoenfeld - predseda medzinarodnej spolocnosti imunologov - autor studie o ASIA syndrome, teda o autoimunitnych ochoreniach, ktore spustaju prave vakciny vplyvom svojho zlozenia (adjuvanty ako hlinik, ortut, fenoxyetanol, formaldehyd...) ale aj nasich odbornikov, ktori su umlciavani vplyvom farmaloby (prof.Buc - popredny slovensky imunolog, zucastnivsi sa kongresu pred rokom v Granade, publikoval v oktobrovom casopise Dieťa napr.)...takze nechapem pediatrov ako mozu bagatelizovat ucinky vakcin tym sposobom, ze dehonestuju najnovsie poznatky o imunite ako NALEPKU ze vymysly mamiciek??? Na com tym pediatrom vobec zalezi, ak su takto schopni vedome klamat a zatlkat a robit z rodicov hlupakov? A otazka: dokedy este?
Ja som mama tretieho dietatka vo veku 4 mesiace a po prestudovani si vsetkych rizik a "prinosov" ockovania by som zaockovala uz iba cez svoju mrtvolu! Vediet pred 10 rokmi, to co viem dnes po 3 rokoch studia, vakcinu by nedostali ani starsie deti, ale zial verila som aj ja pediatricke, ktora neovlada zakladne toxikologicke procesy. :(
@aristka vsetko k teme uz napisal v oktobrovom Dietati pan docent Ing. Josef Prousek, PhD., clanok je obsiahly a obavam sa, ze by Tvojmu pochopeniu jeho zjednodusenie nenapomohlo. 🙂 Odporucam vyhladat ludi, ktori rozumeju a nedaju sa umlcat. Inak Ti ostava len slepa dovera v slovenske pediatricke ghetto. :(
@aristka je mi to uprimne luto, ze ta situacia na Slovensku je aka je, a navyse ani Ty ani nijaka ina mamicka za to nemoze. Ale ja urcite nebudem vysvetlovat Tebe to, co je praca pediatra Tvojich ratolesti - existuje zakon, ktory sa masivne porusuje (OBJEKTIVNE INFORMOVAT O LEKARSKOM ZAKROKU!!!) - alebo Tvoja skusenost je ina ako moja a tisicov dalsich rodicov??? Pretoze ja som o vakcine nebola informovana vobec a navyse som ani raz nevidela ani len pribalovy letak, vsetko som si musela nastudovat sama. Odporucam Ti to iste. Ja zodpovedam za svoje deti nie za Tvoje a preto Ti tu nijake skolenia davat nebudem...mas hlavu, funguj 🙂 pa
@zunamoon predstav si ja som to čítala ,ale ako vidím, vy ako av ste si zobrali z toho len pre vás potrebné a sám pán profesor prišiel na to ,že prispievať do plátku čisto av ,kde sa podkladajú nepravdivé info ohľadom chorôb a pod. neprispeje jeho reputácii ... a ukľudni sa ,vôbec si mi neodpovedala a týchto útokov som si už tu vypočula dosť a je to fakt už trápne,takže diskusia skončila...
Tvoje dieta po prvom a druhom očkovani vykazuje nejaké známky poškodenia?
@aristka ja nediskutujem s ludmi, ktori ani nezacali studovat danu problematiku. 🙂
Bola som presne taka ista, kym som sa sama vedome nezacala o vec zaujimat po tom, ako sa u starsej dcery prejavili neziaduce ucinky. Az potom aj mne docvaklo, neboj sa. Mnohych zobudi len rana z milosti na osude ich vlastnych deti, zial...ini, mudrejsi sa poucia na chybach druhych.
A uz vonkoncom nechapem, kde beries tie tvrdenia, ze profesor Buc cosi lutuje a ze tie info su nepravdive?
To by si pekne nas...l do huby, po slovensky povedane, kedze to, co zverejnil je do pismena zhodne so studiou Dr. Shoenfelda z Izraela (predseda medzinarodnej imunologickej spolocnosti)
@zunamoon sama si začala študovať ,lekári študujú roky ,plus aby z nich boli lekári si robia atesty po rokoch a študujú celý život ,sestry študujú roky ,plus si robia špecializácie plus nástupné praxe a štúdium sú roky praxe a plus semináre ,kongresy ...čo sú neustále vedomosti a ty alebo vy ste to všetko zvládli samoštúdiom a nevadí ,že ste preskočili anatómiu
a fyziológiu človeka ,patológiu a kliniku chorôb a pod.nemáte žiadne skúsenosti z praxe a idete sa tu nominovať za odborníkov ....jajaj takže len študuj možno raz dobehneš len neviem koho... 😉
@susanicka27 myslim, ze problem je v tom, ze ako rodicia sa vzdy bojime toho "co ked nahodou" - samozrejme, ze pre dieta chceme to najlepsie, a bojime sa aby sa mu nieco nestalo. Ak sa bojis len "co ked nahodou" a inak nemas vaznejsi dovod na obavy, tak by som urcite ockovanie neodmietala, hlavne ked sa zamyslim, na co je urcene. A treba si dobre vyberat zdroje, ktorym uverime, pretoze v dnesnej dobre sme zahlteni informaciami zo vsetkych stran, ale informacie su to roznej kvality a z rozne kvalitnych zdrojov.
Mozes si precitat x nazorov a uz tu ludia aj pisu svoje nazory, neviem, ci ti to pomoze, pretoze ty sa potrebujes predovsetkym rozhodnut. Takze mozem len poradit dobre pri tom rozhodovani zvazuj komu uveris. A potom sa rozhodni a stoj si za tym.
@aristka Ty chces povedat, ze slovenski pediatri studuju roky toxikologiu alebo imunologiu??? To nemyslis vazne? :D
Moje samostudium je polozene na poznatkoch odbornikov, nie funkcionarov, ktorych nove poznatky o imunologii a toxikologii v tejto oblasti ohrozuju ich postavenie a prax. Medicina sa uz stokrat mylila a s ockovanim to nebude nic nove, len dalsi omyl...zial. Za par rokov sa vsetko prizna, ako sa priznalo vzdy. Napriklad skodlivost oralnej poliovakciny.
Ved ale uz kazdeho osobna vec, ako dokladne sa do problematiky zahryzne. Vsetci zodpovedame len za svoje deti, nie za cudzie...ani ziaden lekar vam za ne nezodpoveda. Ani ziadne odskodnenie na Slovensku neexistuje na rozdiel od vyspelych krajin, kde je odskodnovanie normalna vec.
ja sa nechcem nejak montovať do vašej debaty, vyštudovala som iba lingvistiku, od medicíny som ďaleko, preto si nechám poradiť (od známych lekárov, nie od anonymov z fóra).. ja len položím jednu laickú otázku - poznáte lekára, alebo farmaceuta, ktorý nedal zaočkovať svoje dieťa?
pochybujem, že po všetkých rokoch štúdia, špecializácií a pod. nechápu čo je očkovanie, čo sú choroby, čo je imunita atď., som si istá, že rozumejú zložkám vakcín lepšie, ako samoštudujúce mamičky - nechápte ma zle, samoštúdium chválim, ale radikálne názory nemusím - pochybujem, že by jeden lekár, alebo farmaceut, ktorý vie, čo vakcíny obsahujú a čo vkladajú do telíčok svojich detí tak učinili, keby boli presvedčení, že je to zlé!
aj keby rovno išlo o snahu a boj farmaceutických spoločností o zisk, ľudia, ktorí sa tomu rozumejú by to možno propagovali (znova pre zisk), ale určite by vedome neubližovali svojim vlastným deťom..
@nicolle21 http://ona.idnes.cz/sveho-syna-nenechavam-ockov... jeden z mnohych
@dazdovka Ty brdo, mala si skopirovat aspon uvod!!!! Ze neodmietol ockovanie vobec, len niektore vakciny. Tomu ja hovorim demagogia
Lékař Jiří Mařádek nesouhlasí s povinným očkovacím kalendářem a pro svého syna sestavil vlastní. Ponechal v něm jen tetanus, tuberkulózu a záškrt. Ty další mohou podle jeho slov víc uškodit než pomoci. "Je potřeba, aby rodiče tlačili na pediatry, aby jim poskytovali adekvátní informace o vakcínách," říká.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/sveho-syna-nenechavam-ockov...
@dazdovka ďakujem za link, ale otázka znela - POZNÁTE lekára, alebo farmaceuta, ktorý nedal zaočkovať svoje dieťa?
nechcem sa tu vyzdvihovať, že som vyštudovala, nepovažujem sa za jedinú, ale VŠ ma okrem iného naučila filtrovať dôveryhodné od nedôveryhodných zdrojov a stránky typu "jedna baba povedala".. stránky, ktoré sú z 50% tvorené reklamami a druhých 50% sú články od autorov, ktorí pravdepodobne píšu aj pre portály ako diva.sk, najmama.sk a pod. sú u mňa bohužiaľ nedôveryhodné..
@nicolle21 dalsi clanok, ktory ked kliknes v texte zvyraznene cervenym, rozbali sa ti odkaz na originalny clanok, ktoreho autorom je lekar - vedec (viaceri) http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1981
priklad http://cid.oxfordjournals.org/content/54/12/1730
Vedecky clanok uverejneny v OXFORD JOURNALS!
@aristka - Ty stale s diskusiou koncis :D a nalepky typu bláboty na mna nefunguju. ;)
@nicolle21 - Mena lekarov, ktori neockovali potomstvo sa priamo na verejnost nedostanu, pretoze ich to ohrozuje pri vykonavani praxe :( funkcionari hrozia odobratim licencie. Ale samozrejme, ze taki existuju a nie je ich malo. Sama takych poznam.
Ak ma nazyvas samostudujucou mamickou, budiz...ano aj to som. Ale! Ako nazves mnou uvedene zdroje? Prof.Buc, doc.Ing.Prousek, Dr.Shoenfeld (predseda medzinar.imunologickej spolocnosti), a dalsi a dalsi: Dr.Shaw, Dr. Ayoub, Dr.Tomljenovic, MUDr.Jan Vavrečka, MUDr.Tóthová, MUDr. Kubovčáková, MUDr.Eleková, MUDr.Petroci...atd atd...toto su kto?
Ved jasne, ze by neublizovali vlastnym detom...a ti so svedomim neublizuju dokonca ani tym cudzim ;)
Ale fanatizmus existuje aj tu...proste po takom masivnom vymyvani mozgov ako je ockovanie prospesne uz nedokazu svoje postoje racionalne prehodnotit. Na tom nie je nic cudne. Skostnatenost sa vyskytuje vsade a nove poznatky sa presadzuju zvacsa tazsie, a prave aj kvoli tomu, ze by si vela lekarov muselo uznat, co vsetko v mene pomoci a boji proti chorobam napachali...mnohi vsak tiez nevedome, verili autoritam. Ale nestaci verit, je potrebne si vzdy overovat...a pokial sa jedna o moje vlastne deti, tak to plati dvojnasobne.
@nicolle21 tu je priamo link na studiu v peer review casopise ( o ASIA syndrome), samozrejme v anglictine
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20708902
mne je uplne jedno, ci doktor lieci cinskou, tibetskou, amazonskou medicinou, fakt je, ze ockovanie nechrani na 100%, nema ucinok viac ako 15 rokov a prinasa do tela neurotoxicke a karcinogenne latky...
@nicolle21 ja poznam a nie jedneho (a su to bezni radovi lekari......)
@dazdovka vieš mi povedať, či rozumieš, čo sa píše v tom linku, ktorý je po anglicky? akože fakt neviem, sa mi snažíš týmito článkami dokázať, že vakcíny sú ee? len keď si prečítaš conclusions z článku, ktorý si mi poslala je jasné, že je to namierené iným smerom.. to by sme asi museli rozumieť, čo čítame.. (nesprávna adresa, lingvistiku som vyštudovala anglickú)
ja debatu končím, kým som bola tehotná, prečítala som toho, smiem tvrdiť dosť.. každý si robí svoje samoštúdiá, svoje závery, ja som za očkovanie s rozumom - nie všetko možné vymyslené, ale myslím si, že je dosť rozumné akceptovať povinné očkovania
@nicolle21 a tu je dalsi link na obdobny renomovany casopis a studiu a autoimunitnych procesoch pocas vakcinacie, tiez v AJ http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371...
@susanicka27 pod so sukromnej temy, napis @prevener, ten ta prida ... tam sa dozvies viacej uzitocneho ako vo verejnych temach, kde je to sami trol typu,pectore, admus a aristka...