Ahojte chcela som sa opýtať či poznáte vakcínu nimenrix a mate s ňou skúsenosti???Dakujem 🙂 🙂 🙂
@belusa tu mas o vakcine viac , navrchu pod zelenym a oranzovym piktogramom stránky je blizsi popis
@belusa hmm .. jasne. podla mojho nazoru (a rozni ludia mozu samozrejme rozdielne nazory ) sa jedna o velmi nebezpecnu vakcinu z roznych dovodov.
1) nebezpecna je uplna kazda vakcina , kedze kazda vakcina obsahuje neurotoxicke kovy napriklad. expozicia maleho dietatka takymto latkam vyvola vzdy velmi nepredvidatelne reakcie . od temer 0 az po maximum (cize smrt) - a vsetko medi tym . ci skoncis na s nulou , to ti nikto nezaruci. chapes.
2) ak si dobre spominam , tak tato vakcina v USA 2X prepadla pri pokuse licencovat ju. "podarilo "sa to na treti krat ^^ ..takze.
3) podla mna hrozi nakaza , presne tym proti comu ma tato vakcina chranit.
4) okrem toho obsahuje urcite akoze mrtve bakterie/virusy ..ktore sa urcite obcas ukazu , ako nie az tak mrtve.
- treba si pozriet voci kolkatim kmenom ta vakcina ma chranit a z toho kolko kmenov existuje, alebo kolko je "nebezpecnych" nechce sa mi to hladat, ale pri podobnych produktoch je to vzdy vyrazny nepomer .
dalo by sa pisat do nekonecna,, ale tolko casu nemam ^^ ..ked mas zaujem mozes v badani pokracovat na sukromnom fore na tuto temu. info v mojom fotoblogu.
drzim palce ! nech sa rozhodnes co najlepsie.
@belusa ja neockujem nic co nieje povinne...a aj to co je povinne sme upravovali tak ze sme nikdy v jeden den nedavali viac vakcin..... pretoze to zo sebou prinasa aj iste rizika.... s tymto ockovanim osobnu skusenost nemam ...len som ti ponukla dostupne info v slovenskom jazyku. Inak co sa tyka prevenara aj zopar dalsich co sa tu mozno objavia...zvyknu to byt clenovia neockovacich skupin a ich nazory su dost extremisticke co sa tyka ockovania... ( niektory neockuju ani svoje zvierata) a ako argumenty pouzivaju rozne experimentalne studie - co moze byt zaujmave citanie no nie vzdy objektivne...a aplikovatelne..... len aby si vedela ze tu na koniku maju silne zastupenie a strazia si tieto temy ..a matky sustavne odradzaju od ockovania zastrasovanim....mam s nimi bohate skusenosti.( http://socialnasonda.webnode.sk/ockovat-ci-neoc... - tu je moj osobny nazor na tuto problematiku ) ...Ked v tom nemas prehlad... aby si hned nespadla do ich sieti ....a pouzivala vlastnu hlavu. Treba rozlisovala neockovaciu propagandu ako je naprikald na stranke sloboda v ockovani , ci rizika v ockovani...a oficialne zdroje. ..su to dva svety so stretom zaujmov a pravda je niekde uprostred.... take lahucke intro do problematiky s mojej strany. 😉 Dufam ze sa najde niekto s respektom k meming. kto ta bude vediet plnohodnotne pochopit a relevantne ti odpovie.... drzim palce.
@belusa ..pravda je len jedna . staci si pozriet pribalovy letak samotneho vyrobcu a cely ho precitat. ..to je dobry zaciatok k pravde. kto si mysli ,ze tie mamicky co tu pisu ,ze ich dieta dostalo ekzem par dni po ockovani , alebo prestalo chodit /rozpravat , alebo skoncili s TBC lymfatickeho systemu po ockovani ,ze si to vymysleli ..tak boh mu uz pomahaj. takychto pripadov su snad stovky behom dvoch rokov len na tejto stranke.
kazdu bude spat , ako si ustelie ... a to je fakt ako beton .
@martinjasen.... viesco cokeby si mi poslal zoznam nickou co nemam pouzivat..hm? .....pretoze prevenar ma nijako neupozornil, ze ho obtazujem. A vazne neviem kto na mna zareaguje a kto nie!!!!
@belusa tato vakcina je velmi nova , jej podanim sa vlastne tvoje dieta zucastni medicinskeho experimentu ..a ak to prezije, tak budes mat dobry pocit, ze si prispela k vede a verejnemu zdraviu.
ale naspat k pravde .. tu mam taky clanocek, sice sa tam nestretol s velkym zaujmom, ako vacsina mojich prispevkov, na tej stranke 🙂 aj tak stoji za precitanie. neboj, je fakt kratky 🙂
@belusa neočkuj ak to nie je povinné. ja som sa na toto očkovanie pýtala našej lekárky, neodporučila. je to teraz propaganda na očkovanie všetkého, ak to neni povinné, to znamená, že to NENI POVINNÉ, nevystavuj svoje dieťa niečomu čo nemusíš. my máme len povinné očkovania... spýtaj sa radšej svojej lekárky na toto očkovanie, túto vakcínu.
@pectore Mozno sa zamysli, preco tento dovod vznika a zvaz nabuduce koho spomenies. Zatial som v tejto veci musel upozornovat iba teba.
Prevenar.
HPV - ockovanie proti rakovine krcka maternice je nieco uplne ine ako Nimenrix!!! 😀 co keby si poskytol statistiky k veci....
a navise dr. Mercola ktory tento clanok poskytol na svojom webe... poskytuje aj toto... neviem ci to nieje viac biznis man...jak doktor. 😉
http://products.mercola.com/
http://products.mercola.com/organic-beef/
http://shop.mercola.com/catalog/books-by-dr-mer...
navyse pan doktor vystudoval zameranie "Osteopathic"
o ktorom si tiez treba precitat a vediet svoje kedze to tiez nieje taka tuti-fruty vedna disciplina .
@martinjasen ja ti poviem preco.... pretoze ja sa ti nechodim s kazdym problemom vyzalovat...a tiez tu mam uz zopar ludi co ma kadetade ociernuju a ponizuju... komentuju moj pohlad a moju osobu nie zrovna v najlepsom obraze...robia si zo mna srandu....a to len koli rozdielnemu nazoru..... v tom to najskor bude...ze ja nechodim vyzalovat adminovi..!!! A velmi dobre viem koho spominam... pretoze tu ludia pridu po radu a hned sa na nich vrhne banda ludi co si tieto temy strazia a kazdeho systematicky odradzaju od ockovania.... no to ze su ich nazori extremisticke..co su ak niekto uz nezaockuje ani psa proti besnote..... sa clovek dozvie az ked zacne nad tym uvazovat.... no vacsinou je to tak ze si mysli ze objavil ameriku.... a ani nema sajnu ze sa jedna miestami az o extremny pohlad na vec..... to ze niekoho upozornim ze tu vladnu take praktiky...na to nieje nic zle.... koniec koncov ma kazdy svoju hlavu a zhodnoti si to sam..... navyse to tak robi aj protistrana ktora rovno ocierni funkciu vakcin....rovnako ako ja uporoznim na ich extremny pristup.
@pectore mozno by bolo dobre, aby si mi zalovala, kratko a strucne do IP. Aspon budem ja vediet ako to je a aj ty. 😉
ste si pokecali pri mojej teme 🙂 🙂
citala som na jednej zahranicnej stranke, ze GSK ma zamer presadit tuto novu vakcinu v Europe do povinnych imunizacnych programov pre deti, ake prekvapive...koniec koncov, staci si kliknut na ten reklamny banner STOPMENINGOKOK co sa objavuje hore na tejto stranke...uvadzaju, ze je to zriedkave ochorenie, na Slovensku sa rocne vyskytne 30-50 pripadov, neuvadzaju vsak kolko z nich bolo smrtelnych, alebo malo vazne nasledky. Vacsi problem je zrejme to, ze drviva vacsina lekarov sa s tymto ochorenim v zivote nestretla a ani
nestretne a tym padom ju nedokazu vcas diagnostikovat, ak je diagnostikovana vcas, lieci sa antibiotikami a tiez nie kazdy pripad musi prerast do sepsy.
@hlavackova a nemôže sa vyskytnúť tá choroba tak málo kvôli tomu, že sú deti očkované?
tazko, kedze nie su voci nej ockovane.
@belusa napr. v CR je najcastejsim povodcom ochorenia seroskupina B, tato vakcina pokryva A,C,W135 a Y. Neviem ktory typ prevazuje u nas, ale tipujem, ze situacia nebude odlisna ako u nasich susedov. Stalo by za to vediet co prevazuje u nas a ak sa uz ockovat, tak proti niecomu co realne hrozi. Bolo by blbe podstupit riziko ockovania (este si ho aj zaplatit) a nasledne zistit, alebo si zit v sladkej nevedomosti, ze sme chraneni, hoci toto ockovanie nam je v nasich koncinach na h....o 😉
@hlavackova neviem ked som sa na to pýtala tak mi povedali, že aj táto mening.je u nás ale je tu aj tá bečková ale na tú vakcína neexistuje 😲
@belusa tak si to spocitajme...Nimenrix pokryva 4 seroskupiny povodcu A, C, W135 a Y...u nas tiez prevazuje B...docitala som sa, ze Y je v Europe na vzostupe, u nas vsak stale prevazuje B a zaroven existuje uz vakcina MenB prave proti tomuto serotypu, nie je vsak zatial registrovana. Cize realne moze hrozit nakaza Y a B....je mi teda zahadou preco ponukaju prave tuto vakcinu ked nechrani proti najcastejsiemu povodcovi s ktorym sa mame najvacsiu pravdepodobnost stretnut??? Aby sme po zisteni, ze sme sa dali zaockovat tou nespravnou, mali dostatocnu motivaciu kupit si aj tu druhu, ked ju zaregistruju? Treba brat do uvahy aj to ci patrite do rizikovej skupiny a fakt, ze vakcina je nova a tusim prva urcena pre deti uz od 12 mesiacov...osobne by som za ziadnych okolnosti neposkytla svoje dieta (samozrejme ani seba) ako figuranta do nejakej postlicencnej studie, toboz ked sa bavime o vakcine. Treba zapojit zdravy rozum, zistit si co najviac a hned sa nam rozsvieti 🙂
@hlavackova ☹ ☹
@belusa aaale nebud smutna, prave citam jeden clanok zverejeneny minuly tyzden, ze prva vakcina MenB, vola sa Bexsero (urcena pre deti od 2. mesiacov) uz klope na dvere, EMA (Europska agentura pre liečivá) jej dala pozitvne hodnotenie a doporucila na registraciu pre EU. Europska komisia vraj spravidla taketo pozitivne doporucenie akceptuje a rozhodne o (ne)udeleni licencie do cca 3 mesiacov. Takze mozno uz na buduci rok bude moznost aj s rodinou sa prihlasit za pokusnych kralikov.
V clanku sa tiez spomina, ze 90% meningokokovych infekcii v niektorych europskych krajinach sposobuje prave seroskupina B, AVSAK INCIDNECIA STALE KLESA A OCHORENIE JE ZRIEDKAVE a to moze byt dovod preco bude mat Novartis problem presadit ju do povinnych ockovacich schem deti...No, co je zla sprava pre nich, by naopak mohla byt velmi pozitivna pre nas 😀
nezvažujem ani túto ani žiadnu inú vakcínu aj ked meningitídy sa bojím to je pravda - no viac sa bojím toho že by ju moje deti dostali práve z vakcíny. my sme doplatili na očkovanie povinnou vakcínou neurologickými problémami - máme to aj v karte a boli sme aj na neurológii
je to velmi nová, a velmi neistá vakcína. nevedia čo to môže spôsobiť do budúcna. možno to bude ako s prevenarom a synflorixom - že sice možno potlačili niektoré pneumokokové infekcie proti ktorým maju chraniť - ale začali stúpať pneumokokové infekcie z dalších druhov ktoré sa stali silnejšími. možno to dopadne aj s týmto očkovaním tak. vždy sú na to dva pohľady a pravda nikdy nie je čisto na jednej strane no my máme jasno. ani táto ani žiadna iná.
ahoj , na bozie stastie nie 😀 a urcite si tuto znamost odpustime aj do buducnosti. ^^ vela stastia, s vyrobkami GSK sa vzdy zide a dobra davka .