Neskorá reakcia na očkovanie

jessica6
13. máj 2023

Ahojte, 3. maja bola dcerka na 1. davke povinneho ockovania, rotaviry som nedavala. Nebolo jej absolutne nic, zacervenanie, teplota, nervozita - proste nic. Starsie deti mali po kazdom ocko teplotu, starsia dcera aj dost vyrazny opuch, tak ma to celkom prekvapilo, ze teraz absolutne ziadna reakcia. Presne po tyzdni malej v noci vyskocila teplota 38,4, pokracovala aj na druhy den a potom uz nic. Nema ziadne prejavy akutneho ochorenia, 6. choroba tiez nie, kedze teplotovala len 1,5 dna. Co vsak badam, je strasna nervozita, stale place, nemozem ju ani polozit, stale kope nohami, prehyba sa v chrbatiku (podobne ako ked mala koliky, tie uz ale davno ustupili), spanok sa velmi zhorsil, budi sa kazdu chvilu, mrnci este aj v spanku. Viem, ze po mmr je normalne mat reakciu za 7-10 dni, ale po 1.zakladnom ocko do 48 hodin..stretol sa niekto tiez s takym priebehom?Dakujem

pininka1
13. máj 2023

@jessica6 lekarka ta mala upozornit, na niektore ockavania pride az po tyzdni reakcia. Nam hned vravela ze nech necakam reakciu na druhy den ale az tak po tyzdni.

palculienka40
13. máj 2023

@jessica6 nam sa to stalo po druhej davke trvalo to tyzden. To co popusujes. Uz sme viac nedali. No od vtedy pri vacsine virusov ma neurologicke tazkosti. Sleduj a ak tak pohotovost.

petamich
13. máj 2023

@pininka1 ano ale napr. MMR, ked islo o Hexacimu a Prevenar 1. davku, tak tam ta reakcia byva bezprostredne po ockovani do 48 hodin

petamich
13. máj 2023

ja takuto skusenost nemam, u nas presne zvysena teplota 1 den a potom nic ale teda hned v noc + nasledujuci den po ockovani (ak sa teda bavime o Prevenare a Hexacime), kazdopadne ak by to nepreslo, zavolala by som v pondelok pediatricke a skusila sa s nou poradit

ono moze tam byt nepokoj, neklud a pod. lebo tie nozicky ich mozu boliet ale tyzden po uz by nemali

ankare
13. máj 2023

@jessica6 prečo si dala to svinstvo do svojho dieťaťa? 😔 Chudinka malička. 😔

petamich
13. máj 2023

@ankare ja nikde v prispevku autorky nevidim otazku, co si myslime o povinnom ockovani a mimochodom nas do toho nic, je to jej dieta a jej zodpovednost 🤷‍♀️

jessica6
autor
13. máj 2023

@ankare pretoze som za ockovanie, starsie 3 deti su ockovane, ja som ockovana vselicim..nato som sa nepytala, mam nato svoj nazor..

klara351
13. máj 2023

@jessica6 Reakcia na prve ockovanie je do 48 hodinu. Predpokladam, ze mala ma 3-4 mesiace, to je cas prvej spankovej regresie, moze to byt to. Spanok sa jej bude menit pravidelne, budes mat lepsie a horsie obdobia. Teplota mohla byt sposobena akymkolvek virusom, teraz toho beha vela. S ockovanim ani jeden problem nebude mat pravdepodobne nic spolocne.

jessica6
autor
13. máj 2023

@pininka1 no viem, ze po mmr je neskorsia reakcia, ale nie po hexe+prevenar

klara351
13. máj 2023

@ankare No uz lebo osypky, ktore sa teraz siria prave kvoli matkam s vystudovanou google medicinou, su krasna a prijemna prirodna zalezitost.

sasa1310
13. máj 2023

@jessica6 všetky zmeny, ktoré si zbadala na tvojej malej sú ako nežiadúci príznak po priorixe. Takže áno, má to z očkovania.

stanulienkat
13. máj 2023

@ankare chudinky maličké sú deti tých žien, ktoré na Googli študujú biológiu a vakcinologiu, ktoré sa do všetkého rozumejú a sú múdre ako rádio. A vďaka týmto matkám sa znovu rozširujú choroby, ktoré pred sto rokmi boli úspešne vyhubené.

petamich
13. máj 2023

@sasa1310 az na to, ze ona hovori o 1. ockovani = Hexacima a Prevenar, MMR = Priorix/Priorix Tetra sa dava najskor v 18M, takze nie autorkino dieta to isto nema z tohto ockovania

sasa1310
13. máj 2023

@petamich ona nenapísala žiadne konkrétne očkovanie a pri rolovaní komentárov sa tu riešia osýpky, čo by sedelo. Ale tak sorry, keď som sa zmýlila a nevydedukovala niečo správne