Ahojte, dali ste ockovat svoje deti na ovcie kiahne? Velmi rozmylsam, ci dat/nedat. Tusim davaju s mmr vakcinou.
A dalsia vakcina, na meningokoky, tusim bexero a nimerix sa volaju.
Vy ste ake nepovinne ockovania davali svojim detom?
Starsi ma kliestovu encefalitidu...a aj ja rozmyslam ze dam oboch zaockovat proti kiahnam
Ovčie kiahne by som nedala, možno neskôr v puberte, keby dovtedy nemali. Prekonať je vždy lepšie ako očkovať v prípade kiahní.
Dala by som rotavirus, hepatitída A a meningokoky sú tiež na zamyslenie, keďže ide o smrteľne ochorenie
Žltačka A a encefalitída. V 12r plánujem dať aj tú hpv babám a asi aj chalanovi, to ešte nie som rozhodnutá. Kiahne deti už mali a nejak som tú vakcínu ešte vtedy nevnímala. Keby som vedela, aký budú mať priebeh a mala o nej vtedy viac informácií, tak by som ju asi dala. Ale ja som taký typ, že sa dlho odhodlávam na všetko, takže kiahne stihli prísť skôr 🤭.
Rotavirus, planujem ovcie kiahne a HPV
Moje deti prekonali ovčie kiahne bez problémov, takže som nad vakcinaciou ani neuvažovala, ale kamoška dala očkovať na radu lekárky, lebo mala dieťa, s atopickym ekzemom a ten sa (vraj) môže kiahnami prudko zhoršiť.
Moja ma okrem ineho ocko Meningitida , Fsme a ovcie kiahne som dala tiez.
Žiadne..
Kliešťovú encefalitídu má zatiaľ, a v januári dám aj meningokoka. Plánujem to tak, aby vždy VšZP preplatila cez peňaženky zdravia tu polovicu.
nas ma zatial menigoky bexero, rotavirus rotarix a teraz ideme dat aj ovcie kiahne, nasa lekarka ale nedava spolu s MMR, jedine ak si zozeniem kombinovanu vakcinu priorix tetra ale ta aktualne ma vypadok 🙂 takze bude mat varivax neskor po MMR a este rozmyslam nad tuberkulozou ale s tym este pockam zatial nie je treva, kedze tu nemame nejake epidemie
a neskor zrejme aj zltacku a encefalitidu ale to je este daleko
Ovcie kiahne maju decka kombi s mmrkou, meningokoky a zltacku typu A. Zvysok nie. Este, ak budeme cestovat do exotiky, dam zltu zimnicu, choleru a ked vynajdu, tak aj zika virus by som dala.
Rotavirus som dala. A zvažujem meningokoky a kliešťovú encefalitídu. Len teraz sa toho toľko o tých vakcinach popísalo počas kovidu, že sa neviem rozhodnúť 🙄
Kliešťovú encefalitídu a HPV.
Moje sú obe voči kiahnam aj rotavirusu boli keď boli malé a staršia aj proti HPV
Dala.som.rotavirus, bexsero, nimenrix a po novom roku planujem aj kiahne
Dala som hepatitídu A.