Mamky ktoré ste odmietli očkovanie proti MMR aké argumenty ste dali doktorke? Chystám sa toto očkovanie odmietnuť nakoľko dcéra je predčasniatko a v blízkej rodine máme veľmi zlú skúsenosť s touto vakcínou a doživotnými následkami po nej.
Ja som nedavala toto ockovanie 2 deťom. Pediatricka je veľmi za očkovanie. Dôvody som neuvadzala.ziadne. Nebudem sa tam strapnovat a oponovať doktorke s 30 ročnou praxou. Jednoducho.som povedala, že toto očkovanie davat nebudem. Pýtala sa prečo, povedlaa som, že sme sa s mužom tak rozhodli. Podpísala som papier, že ockovanie odmietam. Ona si kryla seba. Viem, že niekto má problém niečo podpísať ale, keď raz odmietnem, tak si za tým stojím a to aj podpisem. Pri každej preventívnej prehliadke sa ma pýta, či nechceme...slušne odmietnem. Mám takto 2 deti, nikdy ma nekontaktoval žiaden úrad ani nič. Jedine má naháňali kvôli tetanovke......tu som tiež odmietla 2x, lebo sa mi syn nezdal zdravotne v poriadku aj keď dr bo očkovať chcela. Je zaujímavé, že za tetanovku som mala opletačky ale za 2 odmietnute MMR nič
Da sa to vobec odmietnut? Nie je to nahodou povinne ockovanie?
my sme neockovali nic, ziadne argumenty, ale hladali sme si dr.,ktora je s tym v pohode uz dopredu
Prepáč, ale očkovanie chráni dieťa pred chorobami. Ani si nevieš predstaviť priebeh tých chorôb a ako veľmi môžeš tým dcérke pomôcť ( aj inými dobrovoľnymi očkovaniami ) . To že zz očkovania má tvoj rodinný známy problémy doživotne to máš aj lekársky potvrdené že je to z toho ? Ak sa jedná o autizmus , ktorý sa často spája s touto vakcínou, tak je to blbosť, proste autizmus by sa prejavil u toho dieťaťa tak či tak, není to vina očkovania. Odporúčam naštudovať nejaké knihy o Tom. Nechápem rodičov čo nedajú očkovať svoje deti (oni paradoxne majú všetky očkovania a sú Safe) ale nemyslia na zdravie detí, ale čítajú pseudostranky proti očkovaniu.
@marticka85po dá, len potom ťa môže obsivat ruvz, a môžeš platiť smiešnu pokutu. Za mňa najlepšie by bolo nebrať také deti do škôlok.
Maminky Ak by niekto poznal pediatra z Ba čo stym nemá problém budem vďačná za kontakt 😊
Ja som napr. normálne oznámila doktorke, že ockovat budem, ale nie do oboch nôh naraz, ale raz do 1 a o 2 týždne do 2.. to boli prvé tri, plus MMR som dávala s odkladom pre mňa vhodným, proste som bola týždeň pred očkovaním doma s 1 aj s 2, 14 dni dalších sme boli zas len doma, max na prechádzke, proste som vedela, že sú 100% zdravé.. mne tie ,,zabite mesiace za to stali”, stále sa viac bojím tých chorôb ako samotného očkovania.. mladšia mala pneumokoka, skončili sme v nemocnici a to bola očkovana.. staršej nič nebolo, tiež ho mala, ale neviem si predstaviť ak by neboli očkovane a to sú len osrate pneumokoky.. staršia ma ísť teraz na MMR preočkovanie, zas som oznámila, že prídem až v decembri, keď budeme doma 🙂 nemám tu istotu, že bude zdravá keď bude v škôlke a už vôbec nie na jeseň.. mám rešpekt pred očkovaním, ale ten strach z tých chorôb vyhráva 😁 možno keby si skúsila venovať viac času googlenim osýpok.. a nie je to take nereálne, že zas nebude epidémia ako pred pár rokmi na východe 🙂
@timeahav mali ste po hocijakom ockovani doteraz nejakú reakciu? Hoci iba malilinku?
Ked nie, tak prečo si proti? Je to v prospech tvojho dieťatka.
Vies, teraz to neber osobne... ale tie argumenty ze hentá ma toto a hentá hento po ockovani... po prvé, nikde nie je dokázané ze je to prave z toho ockovania. Po druhé, ked sa susede narodí postihnuté bábätko, ty asi teraz preto neodmietnes mat deti, lebo jej sa to stalo, a tebe sa to musi stst tiez, hm?
Ano, ockovanie mozes odmietnut, ale pokiaľ ti dieta na nejakú tuto chorobu ochorie, dala by som potom rodicom k uhrade plnú náhradu za zdravotnú starostlivosť.
Taktiež mm sesternica nedala svoju malu očkovať proti rotavirusu, lebo ju mamky na pieskovisku presvedčili ze netreba, no co čert nechcel, mala dostala rotavirus, dokonca do toho aj kovid nanešťastie a skoro im umrela v nemocnici ti poviem.... sesterka olutovala, ze ich vobec pocuvla...
Cize rozhoduj sa podľa seba, svojho vedomia a svedomia...ci pokial sa niečo stane si to nebudeš neskor vyčítať.
@lienka.7 no, ja ti poviem tak. My osobne sme reakciu po očkovani mali. Syn bol dlhodobo sledovaný v Bratislave v špecializovanej ambulancií. Tých detí na chodbe bolo neúrekom - všetko po očkovaní. My sme skončili na operačnom stole, v nemocnici v Martine detto, v nemocnici kopu deti po očkovaní. Bolo to fakt príšerné obdobie. Vidieť tie detičky sa tam trápiť a trápenie rodičov výčitkami, že preco som očkovať dala....navyše, nikto priamo nepovedal: áno, je to určite z očkovania. Rozprávala som sa s veľa matkami a teda priebeh bol ten istý. Ja sa nikoho nezastavam , každá strana má argumenty. Ide o to, nikoho nesudit. Dieťa môže mať nežiaducu reakciu a takisto môže dane ochorenie aj dostať
@hipuska mas vedecky, lekarsky potvrdene ze je to z ockovania ? kludne to dieta mohlo dostat aj keby ste ho neockovali len neskor, a ockovanie to len spustilo v ten cas. a preto ti to nikto priamo nepovedal, ze ej to urcite z ockovania, lebo to nema suvis, neni to zdokumentovane.
@evica17 nie, my sme mali. My sme boli rok sledovani v BA, ako aj iné deti - táto skupina to potrebné mala
Potom sme išli na operáciu do Martina. A tam som stretla ďalšiu skupinu deti, priamo na oddelení veľa detí. V podstate plne oddelenie. Ti to nemali potvrdene. Oni boli po MMR očkovaní, všetky. Mali rovnaký príbeh, rovnaké príznaky. Im to nepotvrdili. Oni mali väčšinou neurologické priznaky. My sme boli po TBC očkovaní a my sme to potvrdené mali. My, aj všetci tí, čo chodili s nami do BA. Martin aj BA všetko špecializované pracoviská, presne pre deti po očkovaní. Keby, očkovanie bolo úplne neškodné, nebola by potreba zriadenia špeciálnych ambulancii. Ale škoda vysvetľovať niekomu, kto si ide svoje
@deni9 nedavaj, ja keby som skor vedela, syna nefam tiež. Zakladne do roka, ci dvoch má, ale toto preočko v 5tich som uz nedala, a ani ziadne nechcem. Ja neverim uz zdravotnictvu. Tie bakciny su podla mna cielene aby vyrabali pacientov farma biznisu. Aj ked ma tu ukamenujete niektore, aj tak je to pravda.
Drzim palce pri spravnom rozhodnutí.
neockujem svoje deti, sesternici po ockovani skoro zomrel syn este babatko po hexe, a nejdem pisat ako dopadol 4 rocny syncek mojej kamaratky po MMR………..
@myrra81 mna by to veľmi zaujímalo 😞 v piatok idem vo Viedni na druhu povinnú prehliadku k novému lekárovi , už sa zase tesim , ako mi bude vyčítať, aká som nezodpovedná matka, pretože nechcem vakcínou chrániť svoje dieťa 🤦♀️
@gemmadimare tak on ma povinnost ta poucit 😉 proste povedz nie a hotovo, stale dokola, on si zarecituje to svoje a ty zas tvoje, nemusis udavat ziadny argument, ty si matka, ty budes niest nasledky, ak sa nieco “poserie” nie on, vzdy treba dat na vnutorny pocit, lebo potom uz moze byt neskoro…
@myrra81 veď jasne, mame to už preskakane pri 5 ročnom , ale ešte aj po tých rokoch sa citim ako ubitý pes keď odchádzam z prehliadky 🙈
@gemmadimare a nemoze ist s tebou muz?? je to len par minut to prezijes neboj 😃 drzim ti palce
@myrra81 jasne,že ide 😂 ale on je úplne iná povaha, ako ja. On sa len usmieva 😁jeho nevytoci nikto a nič 😂 veľmi nad vecou chlap 🤪
Ahojte, prosím vás, platí stále ten zákon, že pediater nezákonne nahlasuje RUVZ keď nedám dieťa očkovať? My sme dcéru nedali v 13r. a prišlo nám predvolanie, takže nás doktorka nahlásila....Mohla to urobiť prosím vás?
Máme tam ísť v piatok...a zdôvodňovať, ale to sa ja nechystám, proste poviem, že sme nedali a hotovo...
@timeahav Akože aké argumenty? Presne takto ako ste to napísali, tak jej to oznámte. Toto sú dva tábory -očkovanie. Skôr, ako sa tu nejaká mamička do vás pustí ste to mali prekonzultovať s doktorkou. Viete, ja som malého dala aj “navyše” a všetko bolo Ok, ale pokiaľ tam máte nejaké obavy, tak je to čisto na vás.