Ahojte maminky, viete mi prisim posunut vase skusenosti s neockovanim dietatka u dr. Sallingovej? Je naklonena ockovaniu? Hlasi uradom ak sa rozhodnete neocjovat? Dakujem.
@majka2307 Aspon netáraj prosím keď zjavne nevieš o com pises 😣
Keď sa rodičia začali sťažovať hromadne na vedlajšie účinky TBC vakcíny a ona bola potom stiahnutá (uz sa proti TBC neockuje) aj napriek tomu, ze TBC je neoficiálne (neoficiálne preto, lebo nie je zoaden urad, ktory by robil štatistiku chorobnosti na choroby, na ktore sa ockuje, tj. stat nepokladá za podstatne vedieť tieto informacie) na vzostupe to ti ako nevadí ???
Bože ludia vzdelávajte sa trochu.
@sadika myslim si, ze takto verejne ti nikto nenapíše meno lekára, kt ma iny názor na očkovanie. Nikto takému lekárovi nechce urobiť zle. Je dosť hlupákov na svete, ktorí by mu z blaženej nevedomosti podkúrili, v zmysle cesta do pekla je dláždená dobrými skutkami.
Ak si sama ok s tym ze nechceš ockovat tak neockuj. Zo zákona ta nahlásiť musi. Nic u žiadneho dr nepodpisuj, neskôr ti pride predvolanie od RÚVZ. Tam sa porozprávate, a oni ti dajú pokutu od neviem po 331,-€ ale v BA som čítala ze cca okolo 100,-€
ano som v tom veľmi nevzdelana a neviem o čom píšem
sama som lekár a rozprávať ti príbehy čo spôsobili neočkované deti je asi zbytočne
vzdelávaj sa prosím a nadalej si plať pokuty a šír nákazy dalej
@majka2307 Preboha, ty si lekár??? Dúfam, že len veterinár, lebo potom , pánboh s nami, ked máme takýchto lekárov. Sa potom nečudujem, že ľudia im už prestali dôverovať. Lekár, čo napíše, že rodičia, čo nechcú očkovať, šíria civilizačné choroby !!!! Vieš vôbec, čo sú civilizačné choroby?
Medzi civilizačné choroby zaraďujeme obezitu, cukrovku, vysoký krvný tlak, artériosklerózu, srdcový infarkt, rakovinu, drogové závislosti atď. Sú to ochorenia spôsobené (a ovplyvnené) civilizačnými faktormi: stravou, dedičnými faktormi, životným štýlom a životosprávou.
Čo z tohoto šíria neočkovací rodičia?
je mi z vás smiešno a zároveň do plaču 🙂
:D :D :D takých hrdinov ako ste vy mám v ambulancii denno denne 🙂 a potom prídu plakať
@majka2307 ty si lekar ? A držala si v ruke niekedy príbalový letak k OL ? Aj informujes rodičov o tom ze aj OL ma vedlajšie účinky ? Aj im povieš na rovinu ze aj z OL je možné dostať chorobu proti ktorej práve ockujes ? A aj to ze to nie je 100% ochrana a aj ockovany človek moze pokojne ochorieť na to na co si ho zaockovala ?
A to ze v populácii sa zvyšuje percento TBC a povinne očkovanie podľa kompetentných nie je potrebné ti nevadí ? A že sa ockuje na bežne detské choroby, ktore sa dajú prekonať aj bez OL tak to je v pohode ? Vážne ma to zaujíma, ako to vidí lekar a ci si plní aj svoje povinnosti, alebo to len pichá hlava nehlava.
A tebe je nas ľúto ?
volterra ano presne ako píšeš, :D :D bavím sa z vás neskutočne
intelektuálky čo vedia iba urážať a neberú názor iných ludí, o tomto diskusie nie su ale ak chcete počuť že ste super bio matky tak áno ste najlepšie na svete :D :D :D a gratulujem vám k tomu
@volterra Aj mna by zaujímali tie pribehy a to ako neockovane deti šíria zrovna civilizačne choroby 😂. Bože moj toto by snáď lekar mohol vedieť co su civilizačne choroby.
Odhliadnuc od toho, vážne by ma zaujimalo ako neockovane dieta s dobrou imunitou moze ohroziť tie ockovane ktore su vlastne chránené 😁 ??? Kde udelali soudruzi z GSK, Bayer, a im podobní chybu 😳😳😳 ??!
@sadika vratim sa k Tvojej otazke.Niektori hlasia,niektori nie.Do zaznamu prikladas papier,ze neockujes.Viem,ze k nasej dr.chodieva v septembri kontrola z hygieny a ona potrebuje byt kryta.Ja som neodmietla ockovanie ako take,ja som odmietla ockovanie vakcinami,ktore sa podavaju u nas.Chcela som ockovat postupne vakcinami,kde sa podava menej chorob,ktore som si chcela doniest z Belgicka na vlastne naklady,kde ockuju uplne inym systemom,Ale dr.sa boji.Chapem ju. Moja dr.tiez zo zaciatku bola dost agresivna na nas,ale po nejakej debate s nasimi argumentami suhlasila,nakolko ma tiez deti.
No u nas sa jedna len o MMR ockovanie. Ostatne mame. Ja ho chcem len odlozit. Manzel je z farmabiznisu a radil odlozit najviac ako sa da. Z premudrelych paeudodoktorov ktori tu diskutuju si nic nerobim. Poznam deticky ktore maju nasledky z ockovania, takze mam na to avoj nazor. Dakujem baby.
@sadika tak i já jsem odkládala MMR, protože měla dcera nějakou kožní mykozu na nehtech, teda kožní to nevěděla ani potvrdit, ani vyvrátit, tak sama pediatrička chtěla čekat a nakonec jsem jí očkovala až po 2 roku a žádný problém s tím nebyl, myslím, že nahlašování, se dělá až tak po 3 roku, takže času máš ještě dost, jinak já jsem se té vakcíny dost obávala a nevím jestli to s tím nějak souvisí, ale krátce po očkování přestala mít dcera alergické reakce na některé ovoce, od té doby může jíst všechno 🙂
@liduska12 co viem tak autizmus u 2 mojich znamych, detska leukemia a podobne. Inak v letaku sa NU lisia s tymi co naju napr. UK. Nechapem lebo vakcina je ta ista, len nasi pozabudli na uplnost informacie. Plus si traba nieco nastudovat aj o historii vzniku tejto vakciny a jej zlozenie.
@sadika aha, lebo prepojenie autizmu a MMR vakciny rozsiril po svete Dr. Wakefield aj so svojim timom, za co boli aj sudeni, lebo rodicia tomu uverili, hoci to nebolo dostatocne vedecky podlozene a hromadne po celom svete sa zacali stavat proti ockovaniu. Je to obrovska hrozba pre spolocnost, lebo neockovanim sposobime navrat chorob, ktore sa vo velkej miere podarilo eliminovat, alebo teda vyrazne znizit. MMR vakcina je podla mna dost dolezita vakcina, nakolko sa ockuje v jednej vakcine proti osypkam, rubeole a mumpsu. Napriklad na nasledky osypok vo svete rocne zomrie okolo pol miliona deti do 5 rokov, co je podla mna brutalne vela. U nas sa proti tomu ockuje a mamicky, ktore neockuju podla mna vystavuju velkemu riziku nielen svoje deti ale aj tie deti, ktore nemohli byt zaockovane, bud napriklad lebo su este moc malicke alebo maju velmi oslabenu imunitu. A nielen deti ovsem. Autizmus moze tvoje dieta mat bez ohladu na to ci ma MMR alebo nie, takisto aj akykolvek druh rakoviny moze dostat nielen ako dieta, ale aj ako dospely a proti tomu bohuzial nic nespravis. My sme teda u Dr. Sallingovej a osobne by som bola velmi rada, keby v tomto bola dosledna. Lebo skutocne posledne co by som chcela je cakat s dietatkom, ktore ochorelo na take osypky alebo mumps napr v cakarni a dufat ci to moje dieta to dostane/nedostane, ktore este nema vek na MMR vakcinu. Podla mna je chore, ze sa mamicky boja autizmu viac ako toho, ze ak ich nezaockovane dieta ohluchne, oslepne, alebo zomrie napriklad (na zapal pluc napr ak dostane jednu z tych chorob). A samozrejme, nerozmyslaju tak dostatocne dopredu, ze ich dieta bude chciet casom cestovat alebo napriklad mat dieta (rubeola je pre tehotne zeny velmi nebezpecna) a tym, ze bude nezaockovane, moze casom odsudzovat svojich rodicov a ich tvrdohlavost a neverenie lekarom 🙂 samozrejme, jedna vec je odklad o napr dva-tri mesiace a odklad trebars do dospelosti :D
@tutu_1 vedlajsie ucinky, maju takmer vsetky lieky. Napriklad aj take antibiotika, tak ich nedas svojmu dietatu alebo sebe??? A ano, su v tom pribalovom letaku uvedene 🙂
Ja to mmr ockovanie nechapem.zive kultury do tela 18 mes dietata.
Uplne kde nedoslo este ani celkovemu vyvin.CNS ...
Nechapem naco.
Mam 3 mes dceru.ano...hexu dam ale mmr nikdy.
Hexa su nezive kultury uplne sa s tym stotoznujem.ale mmr nikdy
@liduska12 Čítala si ten letak ?
Ano bol liek ktory som dieťaťu nedala, kvôli vedľajším účinkom. Konkrétne montelukast, perlička tohto údajne lieku je, ze je určený pre deti, a ďalšia, ze moze spôsobiť nočné mory, a samovražedné sklony. A odmietla som tiez brat lieky na svoju diagnózu nakolko ich užívanie nevedie k vyliečeniu, lebo to liečiť nevedia.
A co ? Ano obmedzujeme cielene ATB venovanim sa prevencie. A ?
Treba snáď vždy individuálne posúdiť mieru rizík a benefitov každého jedného lieku, a očkovania tak isto.
K ostatným veciam sa nebudem vyjadrovať mam diametrálne iny názor, ale nechápem ak su vakcíny tak strašne super čoho sa bojíš ? Očkovaním si chránená, tak ta nemusi nic trápiť. Alebo ze by to bolo inak a to očkovanie ani zďaleka nie je take účinne ??
neviem a nepoznám ju no pevne verím že všetky tieto maminy/rodičov čo nechcu očkovať a šíria vedomky/nevedomky civilizačné choroby hlási
hamba im :(