Neočkovanie

lenka1989
31. aug 2013

Ahojte, viete mi poradit ako je to teraz ked odmietnete ockovanie alebo chcete odklad ? Ako postupuju ci sa plati pokuta alebo ci sa pytaju preco chcete odklad ?

tatko_bebe
31. aug 2013

pokuta Ti nepride ako ked ides nepovolenou rychlostou a stopne Ta hliadka, lekar to oznami RUVZ ten zacne spravne konanie a tam si Ta pozvu na priestupkove konanie a potom TI udelia/neudelia pokutu v ramci rozhodnutia ku kt. dojde na ustnom pojednavani. Pokuta s rozhodnutim Ti pride postou

norwayka
31. aug 2013

Poradim ti tuto skupinu. Tam ti poradia vsetko ohladne tejto temy:
https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/

lienkan
31. aug 2013

Pred pár dnami sme sa vrátili z nemocnice - mali sme rotavírus .... bucham si hlavu ,ze sme ju do pol roka nedali zaočkovať - bola to hrúza ....

akramgad
31. aug 2013

@lienkan ahoj naša to mala pred dvoma rokmi ( teraz má 4 ) a tiež som si búchala hlavu že som ju nedala proti tomuto očkovať bola to hrúza !!!! povinné očkovanie máme a myslela som si že ostatné je len reklama a marketing nie mala som to spraviť fakt to bolo hrozné malé drobné telo 24 hodín na infúzke , telíčko bez pohybu doslova bola vypľutá ☹

lienkan
31. aug 2013

@akramgad moje - viem si to predstavit - mali sme 6 infuziíí a mala bola priviazana o postielku aby jej to kvapalo . Taktiez som bola v tom - ze MOJEJ sa to nemôze stat ! Ak budeme mat druhe - neváham ani sekundu. Uplne viem, čo si si prezila ☹

akramgad
31. aug 2013

@lienkan presne tiež nám malú priviazali ozaj odporúčam aby to maminy zvážili 😉

lienkan
31. aug 2013

@akramgad ja taktiež ! 😉

zuzanockamt
31. aug 2013

@akramgad
@lienkan ja som dala syna zaockovat Rotarixom a veru doteraz nemal este ani klasicku hnacku - raz v zivote ho prehanalo - 4-krat za 24 hodin, co teda hnacka ani nie je ... a ked sme my s muzom mali nejaku brusnu pliagu a 2 dni sme boli vyradeni z prevadzky, tak on to prezil s jednym vracanim a jednym prehnanim, a jedol vtedy normalne, ziadne nechutenstvo ako my ... fakt sa oplatilo ... teraz bude mat tri roky a to jeho vrstovnici si uz presli kadejakymi brusnymi pliagami, co pocuvam ... dufam, ze mu to takto este ostane

lienkan
31. aug 2013

@zuzanockamt ved nám obom je z toho teraz na NIč - ale už je to (passee) ... Pri druhom babatku neváhame ani sekundu..

kvieta
31. aug 2013

Ja som v zásade za očkovanie, no rotavírusy mi pedina vyhovorila a malá nemala žiadne problémy, aj keď boli rozšírené hnačky v kolektíve, zvládla to vždy v pohode.
Záleží od zdravotného stavu dieťaťa, náchylnosti na chytenie chorôb, imuniy atď. Všetko by som konzultovala s Dr., viď. môj prípad, naša nám poradila dobre, poznala dobre zdravotný stav mojej dcéry a na základe toho mi poradila - s odstupom času môžem zhodnotiť, že som si nechala poradiť dobre a naďalej jej dôverujem.

awalancha3
31. aug 2013

@kvieta .......konečne zase jedna mamina, ktorá sa vymyka z bezného IQ standardu 🙂

zuzkamacken
1. sep 2013

nechapem, preco sa delia ludia na inteligentnych a neinteligentnych podla toho ci daju zaockovat alebo nie.. aj tak nikto nevie, kde je pravda,!! presne tolko odbornych clankov, ktore tvrdia, ze ockovanie nie je zbytocne a a je dolezite je clankov, ktore su vysostne proti!! je to na pocite a zodpovednosti kazdeho rodica. ale asi len na slovensku je na vyssej urovni rodic, ktory ockovanie bojkotuje...

tatko_bebe
1. sep 2013

@zuzkamacken nemyslim si

zdenka264
1. sep 2013

Moja prva dcera ma zaockovane vsetko co bolo na svete a jej organizmus reagoval tak ze bola permanentne chora od 3 mesiacov ,aj rotavirusy a aj hnacky pochytala v kolektive,vsetko! Ja momentalne neviem ci dat dalsie ockovat

akramgad
1. sep 2013

@zuzkamacken dievča čítaš mi myšlienky na 100% si to napísala !!!!!!

prevenar
1. sep 2013

@lenka1989 ak ta zaujima odmietanie ockovanie , tak k tomu je vytvorena skupina v ktorej stovky rodicov odmietli ockovanie - tu je navod . https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/zdravim-...

zuzkamacken
1. sep 2013

@akramgad
🙂 som rada!!! ja som dieta ockovat dala, aj ked sa velmi bojim vedlajsich ucinkov.. absolutne si nedovolim tvrdit, ze to je uplne spravne. takze nechapem, ze sa niekto pasuje za superrodica, ked ockovat neda.. "superpravdy o skodlivosti" su na rovnakej urovni ako "klamstva" o prospesnosti.. pochybujem, ze je niekto, kto vie ako je to naozaj v skutocnosti.. ten kto zaockoval sa modli, aby nenastali vedlajsie ucinky, ten co nezaockoval dufa, ze dieta neochorie.. nikto ma nepresvedci o opaku!!!

akramgad
1. sep 2013

@zuzkamacken tiež si to myslím žial je smutné že sä vedľajšie účinky a život má vedľajšie účinky a rozhodnutie je na každom jednom

tatko_bebe
1. sep 2013

@zuzkamacken treba vediet zvazit mieru rizik, vakciny maju NˇU ale riziko danej choroby je tiez obrovske a potom ked si napr v mojej pozicii ze vies co dana choroba sposobuje a takisto vies aj co sposobuje akumulacia istych toxinov a Al zlucenenim v tele. A potom si vyber. Dokial by som nemal syna nevedel by som ze existuje tato stranka a ze nasa slovenska spolocnost zacina byt taka polarizovana a uvedomela 😉

ala2012
28. sep 2013

my sme ockovanie odmietli uplne, boli sme na osobnom pohovore, pokutu sme nedostali.