(LEN TIE REAGUJTE ČO STE MALI PROBLÉM PO OČKOVANÍ!!!! )
Mamičky tie ktoré ste mali problém po očkovaní, dali ste dieťa aj tak ešte očkovať ?? my sme po druhej dávke dostali nervové problémy. Malá dostala tiky do hlavy. Doktroka nás najskôr vysmiala..ale pod mojim nátlakom nás poslala do nemocnice na pozorovanie, kde nás pozorovali štýlom sama s deckom na izbe a ich nikde. Spravili nám vyšetrenia ale na nič neprišli vraj je úplne v poriadku! ale neni! keby som s ňou nebola 24 h/denne tak sa nehádam ale viem kedy nastali komplikácie a kedy sa jej zdravotný stav zmenil. A to hneď deň po očkovaní! Robi to len do jednej strany. Nakoniec nás poslala dr. aby si to potvrdila ešte na jedno vyšetrenie kde mi doktor povedal, nech zvážim dalšie očkovanie!!!! Medzitým som bola u doktorky a povedala som jej, že malú už očkovať nedám. Do dalšieho očkovania máme čas 3 mesiace a ona nás už teraz MENOVITE NAHLÁSILA úradom, že sme to odmietli a vraj sme odmietli podpísať papiere. Nič nám nedávala podpísať a ani by som nepodpísala samozrejme ale ako je to možné keď mám ešte toľko času!!!! riešila to už takto skoro. Bola som za ňou a naštudovala som si ochranu osobných údajov pre tých ktorých by to zaujímalo je to tuto : http://rizikaockovania.sk/leg/leg6-odmietnutie_... (str.21) porušiula tým zákon. A po výmene názorov ma vyradila od nej nech si hľadám iného lekára. Nahlásili ste niekto takto doktora porušenia lekárskeho tajomstva, zákona o ochrane osobných údajov i trestného zákona.?? Hlásiť má NEMENOVITE POCET NEOCKOVANYCH DETI!!!
lenze ked si pozries predpis ..tak nema pravo ta ohlasovať menovite je to porušenie zákona sú povinní nahlasit len počet nezaockovanych deti. ked si pozrietie tu stranku co som dala mate to tam jasne napisane. aj ked predbehla nema na to pravo to riesit popredu... ja za tri mesiace nazor mozem zmenit
@depenipisapa mne pride zavazne to, ze vas vyradila... ako si moze toto lekarka dovolit? ja nie som pravnik, ale nie je aj toto protizakonne? ved kazde dieta musi mat lekara.
@depenipisapa mi neockujeme vobec, teraz sme mali poslednu poradnu v 15. mesiacoch a cakam co bude, prvy krat sme sa koli ockovaniu skoro pohadali a teraz sa len opytala ci ma vyznam nas prehovarat takze ani podla jej reakcii neviem, ci nahlasi alebo nie a tiez zvazujem, ze ak nahlasi ona nas menovite potom nahlasim ja ju 🙂 ale samozrejme budem si musiet zistit ci to aj nieco stoji, lebo nemam peniaze navyse na pravnikov a sudy. A takisto som nic nepodpisala, chcela ale odmietla som a tak ma poprosila nech donesiem svoje vyhlasenie ale samozrejme nic jej nedam
@veva123 je je praveze aj to porusenie zakona.
@depenipisapa ja by som sa skor chytila tohto, ked ju chces nahlasovat, plus spomenut k tomu aj to ockovanie. Pretoze co sa tyka toho, ze vas nahlasila menovite a este popredu - je to sice na hlavu postavene, ale diskutabilne, pretoze ako sa hovori "ruka ruku myje" a ktovie, ci sa s tym budu zaoberat. Ked oni su podla mna radi, ze lekari nahlasia, pretoze mozu davat pokuty. Inak by to riesili uz davno, ze to je porusovanie zakona a neakceptovali by to.
@depenipisapa S tym nahlasenim je to velmi diskutabilne,ano podla zakona by lekar nemal menovite nahlasovat neočkovane deti,ale RUVZ moze prijst na kontrolu konkretneho pediatra,poprijpade stači pisomna žiadost o zoznam osob ktore svoje deti nedali zaockovat a lekar je povinny ich poskytnuť,pretože podla zakona je aj neočkovanie protizakonne,preto sa očkovania volaju povinne a ich odmietnutie vedie k šetreniu a sankciam danych rodičov,pokuta je okolo 300 eur a v prijpade že sa to dostane na sud,tak hradi strana ktora prehrala ( zatial u nas 100% pripadov su to rodičia) aj trovy konania a sudneho zastupenia druhej strany.
@depenipisapa napíšem ti do IP.....je tam viacero porušení zákona, os. údaje, nenahlásenie než. účinku vakcíny - SUKL, neoprávnené vyradenie.....
@sarinka2012 vidíš, lekárske tajomstvo je len formulka, ktorá sa nedodržuje a os. údaje si lekár poskytuje kadejakým inštitúciam, aj ked nemá na to súhlas ani dovolenie od pacienta, potom to tu aj tak vyzerá 🙄 🙄
@nikimax To nie su kadejake inštitucie,povinne očkovania su ustanovene zakonom a kedze sa jedna o maloletu osobu za ktoru zodpoveda zakonny zastupca odmietnutie ockovania je porusenie zakona a preto je v zakone o osobnych udajoch pacienta aj tato formulka " Zachovávanie povinnej mlčanlivosti nie je možné vyžadovať v absolútnom rozsahu. V určitých prípadoch dochádza k prelomeniu zásady mlčanlivosti kedy sú zdravotnícki pracovníci oslobodení od tejto povinnosti a to v zákonom taxatívne stanovených prípadoch, buď v celom rozsahu alebo čiastočne." To čo ale neviem je,či moze lekar svojvolne poskytnut osobne udaje,alebo musi počkat na vyzvu kompetentnych inštitucii,neviem ani to či v prvom prijpade,teda ked sa sam rozhodne menovite niekoho nahlasit porušuje zakon,alebo zaujem maloletej osoby je nad tento zakon povyšený
...skôr to vyradenie, to je blbé, asi "pomsta", nezvládla situáciu. Ja keby som sa chcela vŕtať, tak dám toto na úrad pre dohľad nad zdrav. starostlivosťou s požiadavkou na pokutu + na prokuratúru - no ale: prvý asi nič, a tá prokuratúra - možno by odporučila lekárke správny postup... asi sa k nej nechceš vrátiť, či? 🙂
a to, že dalo skoro, no spravila chybu - ale veď máš vyjadrenie os lekára, že to máš zvážiť.. tak s ním spíšte nejaký papier, ktorý zanes do karty.. kópiu na prípadné konanie na RÚVZ. j.
osoba, spamatajte sa. a ako vas mala nahlasit nemenovite_ vy ste odmietli ockovanie, tak vas nahlasila. to je jej povinnost. nemuseli ste jej to hovorit tak skoro, š mesiace vopred. tiky dietata vobec nemusia suvisiet s ockovanim a ked je z neurologickeho hladiska v poriadku, tak to mozno casom vymizne, ako zlozvyk. zamyslite sa nad tym, ako sa vy spravate k lekarke a potom sa necudujte, ako sa lekarka sprava k vam.
Neni som odborník , je to len môj názor.....Mne nepríde divné, že vás nahlásila menovite, ale to , že to urobila s 3 mesačným predstihom. To je predsa smiešne, ve´d môžeš ešte toľko krát zmeniť rozhodnutie......To čo potom by p. dr. robila, sťiahla by oznámenie, že už očkovaná je ??? Nahlásila niečo, čo sa ešte v skutočnosti nestalo........to je ako dopredu ohlásiť trestný čin, že niekto ide vykradnúť banku, lebo to niekde povedal s trojmesačným predstihom. K tomuto dňu sa skutok ešte nestal tak nemá vlastne ani čo ohlásiť .....
JA by som si na vašom miesto, pýtala od toho dr. písomné stanovisko k tomu, že ďalšie očkovanie neodporúča... a že teda ste sa rozhodli na základe tohto stanoviska . Nech si to potom ona rieši, prečo vás nahlásila......A ja by som od nej odišla určite sama, ani by som nečakala kedy ma vyradí......a hlavne si treba zisť, či ona mala právo toto urobiť, vyradiť vás z evidencie...
@depenipisapa a ako prosim vyzeraju tie tiky ?
.
@stanislavao nemenovite nahlasenie je zo zakona a ma vyzerat nejako takto: v mesiaci april 2014 v mojej ambulancii bolo odmietnute ockovanie 3 deti. Peciatka, podpis.
@stanislavao Lekárka je povinná zo zákona hlásiť než. účinok, aj podozrenie naň! Nezľahčuj, prosím situáciu. Lekárka sa určite nesprávala profesionálne, aj ked vyradila mamičku pod nátlakom, tak isto zdrav. záznam si vymieňajú doporučene lekári medzi sebou na základe pís. žiadosti! (info mám z úradu pre dohľad) Inak hlásiť nemusela nič,keby nechcela- RUVZ si robí osobné námatkové kontroly každý rok koncom augusta....
@sarinka2012 povinné očkovanie nie je upravené zákonom, ale len vyhláškou, ktorá je v rozpore s ústavou SR (najvyšší zákon), lebo sa jedná o zásah do ľudských práv jednotlivca, momentálne to rieši ústavný súd, či sa nejedná o porušenie, resp. neplatnosť.... 😎
@nikimax To je v poriadku,ale stale plati to,že odmietnutie očkovania je šetrene zo strany kompetentnych organov a vo vačšine prijpadov ktore sa do takehoto šetrenia dostanu je aj pokutovane a tam plati spominana vynimka ktora je ustanovena vo vyhlaške o zachovani povinnej mlčanlivosti
@stanislavao osoba nebudte náááramne chytrá! som matka a som s dieťaťom doma 24 hodín denne viem,kedy nastala zmena!!!!! aj to píšem tak láskovo čítajte všetko keď sa chcete zapájať... čítala som veľa pod. vedľajších účinkov ba rovnakých ako máme my a tiež to nastalo po očkovaní, alebo vlastne sa tak začínajú hrať po očkovaní podľa vás ??? nie som typ človeka, ktorý bude pritakávať na biele keď to je modré! a priam nech je to aj prezident! asi neviete to funguje v našom zdravotníctve a farm. priemysel aké je špinstvo ! tak ako vám natlačia nutrilon keď nekojíte...a keď nesadne tak vám natlačia hami! majú totižto s nimi zmluvy za ktoré majú bonusy (pre záujem). Nová doktorka mi sama povedala, nikoho nenúti do očkovania ale že mi z vrchu šlapú po prstoch aby bolo každé dieťa zaočkované! očkovanie nevráti a dívať sa celý život na zmrzačené dieťa ?!! trošku veľká daň za ich POVINNE OCKOVANIE A PREOCKOVANIE AJ NEPRIEK TOMU ZE UZ RAZ MALA PROBLEMY! Odporúčam vám prečítať si knihu od Struneckej doba jedová potom vám to otvorí oči. A k tomu chovaniu k doktorke... správam sa presne tak isto ako by sa zachoval každý rodič, ktorému záleží na svojom dieťati a svojich právach. Keď ste typ osoby kam vas posadia tam sedíte a so sklopenými ušami tak prosím. a ešte jedna vec, takéto maličké stvorenia nadopujú takými látkami ... prečo to nieje povinné v dospelosti..mi nehovorte, že tie látky vo vás kolujú celý život. Po určitom čase strácajú svoju účinnosť..tak neviem prečo neženú dospelých ľudí do očkovania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@edvelyn či spinká, či ide spať, či sedí v pavúku len sa prevesí do jednej strany (ľavej). skúšala som jej tú hlavičku aj držať keď to robí ale ťahá ju to samo (nerobí to sama, že sa hrá). aj som to ponatáčala na video aby som mala dôkazy.
@depenipisapa moja to robi tiez ale to robi naschval.tiez do lava.a po akon ockovani sa to prejavilo?
@edvelyn po druhej dávke hexy a syflorixu. Len nám potom začala robiť aj mostíky keď ide spinkať... a v noci sa budíme tristokrát :/ dovtedy sme spali celú noc... 12 hodín
Aha to uz mame za sebou...hmm ono asi kazde dieta nato reaguje inak..a na neurologiu vas neposlali alebo na nejake ine vysetrenie? Okrem toho sledovania nesledovania v nemocnici
@edvelyn jasné, že sme boli najskôr v "skvelej" nemocnici v PB. Neurol. vyšetrenie bolo poklepanie kladivkom po kolenách pretočiť je na bruško na chrbátik, posadiť a zdvihnúť.. výsledok v poriadku. Nechápala som čo to je za vyšetrenie. Boli sme aj na sone mozgu to má tiež v poriadku. Aj na eeg alebo ekg teraz neviem ktoré je ktoré 🙂 poslali nás domov.. s úsmevom na tvári, že oni si to na nej nevšímli, že sa hrá. Tak sa ich pýtam, že prečo to nerobí aj do druhej strany keď sa hrá. Bez odpovede. Tak sme nakoniec išli do TN k neurológovi keď som mu ukázala video tak ostal opatrný čo povie. a povedal, nech si rozmyslím či ju dám ešte zaočkovať. Video mu mám dať na DVD a berie to ukázať do Bratislavy lekárom.
@depenipisapa aha no super toto slovenske zdravotnictvo...takze pan doktor ti viac menej potvrdil ze to bolo z ockovania...a co na to povedal?ci nic? Prejde to neprejde alebo ako co teraz?
@edvelyn mám ju pozorovať, nechal to zatiaľ pripísané len tikom, že uvidia čo na to povedia doktori v Ba. Malá to pomaly prestáva robiť, odstupom času sa mi to teda potvrdzuje čím ďalej tým viac, že to nastalo po očkovaní a teraz keď sa s tou látkou telíčko vyrovnáva tak to ustupuje..pomaly :/
@depenipisapa nás tiež nahlásila,ale taktiež nahlásila to že sme mali nežiaduce účinky,ako že sa nemohol nadýchnuť,3 mes.sme mali hrče v nohách,v deň D bol spaví,na druhý deň nemohol spať,hnačkoval.nás ale nahlásila podľa karty až po odmietnutí očkovania v 15.mes.v karte som podpísala že nesúhlasím s podaním očkovacej látky na základe nežiaducich účinkov.
@depenipisapa moje dieta sice vsetky ockovania absolvovalo bez problemov...ale ako pises...ty si s malou 24hod v kuse, vies najlepsie ako sa spravala pred a ako sa spravala po ....ak by si bola striktne proti ockovaniu tak by si ju nedala ockovat ani 1 raz....si myslim!!......takze nepocuvaj nejake nazory "samozvanych" odbornikov ktori riesia hlavne to preco si odmietla dalsie ockovanie uz neviem kolko popredu!!!....ok, dalo by sa s tym pockat ale PODSTATNY je tu zdravotny stav dietata......a nie teraz nejake obvinenia, nahlasovanie atd...takze domahaj sa vsetkych moznych vysetreni aby sa presne zistilo ....co sa DEJE....hmm....pisem to aj z toho dovodu ze aj "páni" doktori....nie su neomylni alebo vo svojej podstate a hlavne ked je to ich povinnost ci mozno nejaka otazka moralneho stanoviska....byt dosledni voci pocientom a ich zdraviu ......ked prisla kamaradka za gyn ze je asi tehotna lebo jej meska menzes, na teste mala slabu druhu ciarku....povedal jej " že to máte splašené hormóny" ....ako mozu byt hormony splasene? dnes tam isla po case ZNOVA ...a uz jej zobral krv a potvrdil tehotnost a to mu povedala ze si medzitym spravila 3 testy a kazdy poz.....tak to co sa mu ju nechcelo vysetrit prvykrat????????????.....tiez...diskutabilne...ako tu je casto skolonovane!!!
@depenipisapa nahlasuje sa menovite aby vedeli komu maju naparit pokutu 😉 ale uprimne,naco si predbehla situaciu a dopredu u lekarky hovorila ze ockovat nedas? A nerozumiem za co ta nahlasila ked tvoje dieta ma najblizsie ockovanie o 3mesiace...budes si to musiet vydiskutovat s doktorkou aj s uradmi asi