Myslíte, že hliník vo vakcínach je neškodný pre zdravie vášho dieťaťa?

prevenar
8. máj 2013

Priatelia, dávam vám do pozornosti nový objav výskumného tímu z univerzity v Paríži, ktorý bol zverejnený v marci 2013.

Hliník je dávno známy nervový a obličkový jed, niektorí vedci ho dávajú do súvisu s poškodením mozgu, autizmom, alergiami, autoimunitou a ďalšími poruchami. Vakcíny ho obsahujú v značnej dávke; kým z potravy sa vstrebe len desaťtisícina prijatého množstva, vakcína ide priamo do prekrveného svalu.

Znepokojivé je pritom, ako málo toho vieme o správaní hliníka v detskom telíčku. Existuje len málo štúdií, zvyčajne in vitro poťažne na zvieratách, ktoré nie vždy skúmali vakcínové formy hliníka, a len výnimočne šlo o injekčné podanie. Napriek mnohým nevyjasneným otázkam, hliník sa vo vakcínach používa plošne už 80 rokov a autority odmietajú pripustiť, že ohrozuje zdravie.

Vedú sa spory, či sa z miesta vpichu rozpúšťa pomaly alebo rýchlo, avšak štúdia Dr. Khana teraz ukázala, že prostredníctvom málo preskúmanej reakcie imunitného systému sa nanokryštály hliníka sa u citlivých jedincov nakoniec dostanú do mozgu bez ohľadu na jeho (ne/)rozpustnosť. Stane sa tak vďaka zápalovému mechanizmu CCL2, ktorý je zosilnený u niektorých zraniteľných detičiek (dá sa geneticky zistiť), a tiež vďaka oslabenej mozgovo-krvnej bariéra, čo v podstate platí pre všetky deti v prvom roku života. Rizikové je aj nadmerné očkovanie, očkovanie počas zápalového ochorenia apod. Hliník sa v mozgu naviaže na nervové a imunitné bunky a zostáva tam natrvalo.

Ak vás zaujímajú podrobnosti, zhrnul som ich v kap. 2.4 článku Aktuálne poznatky o hliníku v úlohe vakcínového adjuvantu, ktorý nájdete tu: http://rizikaockovania.sk/dok/Aktualne_poznatky...

orginal prispevku a diskusiu bez trollov najdete tu > https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/priateli...

zaroven dalsie dokumenty o hlinku vo vakcinach zo strany odbornej verejnosti :

doc. Ing. Josef Prousek, CSc

SČÍTAVA SA MNOŽSTVO HLINÍKA Z VAKCÍN APLIKOVANÝCH NA RÔZNE ČASTI TELA? (DIEŤA 5/2013)

Vakcíny očami chemika – v ukážke z rozhovoru s environmentálnym chemikom doc. Ing. Josefom Prouskom, CSc., z Oddelenia environmentálneho inžinierstva FCHPT STU Bratislava, v ktorom sa zameriavame na niektoré prídavné látky nachádzajúce sa vo vakcínach, nájdete odpoveď na veľmi často diskutovanú otázku:
„Možno teda jednoznačne povedať, že koncentrácia hliníka podaného vakcínami dosahuje nebezpečnú úroveň? Vy ste už vysvetlili, že najväčšiu záťaž hliníkom predstavuje súčasné podanie vakcín Infanrix Hexa a Prevenar 13 alebo Synflorix. V diskusii o očkovaní, ktorá sa konala minulý mesiac v Senci, jedna mamička uviedla, že podala na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie týchto vakcín prekračuje celkovo limit hliníka vo vakcíne. Úrad verejného zdravotníctva jej odpovedal, že predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Podľa odpovede ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok vraj nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok. Vraj sa množstvo hliníka aplikované z dvoch vakcín na rôzne časti tela nesčítava...“
„Ako som už uviedol, podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom, a to je nebezpečné najmä pre bábätká. Dôsledky takejto expozície sú všeobecne známe ako rôzne neurotoxické poruchy vyúsťujúce do neurodegeneratívnych chorôb. Teda koncentračná úroveň hliníka vo vakcíne injekčne aplikovanej dojčatám a batoľatám v žiadnom prípade nepredstavuje bezpečnú úroveň. Množstvo hliníka aplikované injekčne v rovnakom čase na rôzne časti tela sa, samozrejme, sčítava. Tvrdenie, že pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok obsahujúcich hliník nie je prekročená povolená hranica hliníka, je preto nezmyselné. Keby nás napríklad dva razy uhryzla vretenica, raz do ruky a vzápätí do nohy, nebezpečenstvo otravy je, samozrejme, dva razy väčšie, ako v prípade jedného uhryznutia.“

MUDr. Liptak

Z BESEDY O OČKOVANÍ (Senec 9. 4. 2013)
Otázka jednej z mamičiek adresovaná MUDr. Liptákovi: „Podala som na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie vakcín Infanrix Hexa a Synflorix, ale aj Prevenar, prekračujú celkovo limit hliníka vo vakcíne, ktorý je určený Európskou liekovou agentúrou na 1,25 mg a Americká lieková agentúra má dokonca limit 0,85 mg. Spolu Infanrix Hexa a Synflorix dostanú do tela 1,32 mg hliníka. Úrad verejného zdravotníctva mi odpovedal: „Predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné, ako sa uvádza vo vašom liste. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok.“ Takže, podľa toho, čo odpovedajú, môžeme dostať aj na 4 rozdielne miesta vakcínu s obsahom hliníka a stále to bude v poriadku. Môžete mi to medicínsky vysvetliť?“

Pán doktor Lipták uviedol: „Je to asi nejaké nedorozumenie. Vy ako laici inak čítate tieto medicínske odporúčania a medicínske posudky, ako to čítajú tí, ktorí to píšu a pre ktorých to píšu. Norma, ktorá sa týka podania očkovacej látky, sa týka toho jedného miesta. Čiže tam, kde je podaná na jedno miesto. Čiže nie celková dávka, ale tá dávka sa môže podať na viaceré miesta a TO SA NESČÍTAVA. Takže to vlastne neprekračuje európsku normu. Myslím, že u toho hliníka sa situácia zbytočne dramatizuje.“

adsumus
8. máj 2013

Máme to tu. Jasná správa o konci sveta. "Podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom." A ako si pán chemický inžinier vysvetlil, že žiadne otrávené deti hliníkom tu nemáme? Ja si to neviem vysvetliť, kde sú tie otrávené deti. Moja ani nezaregistrovala, že ju očkovali, rovnako drvivá väčšina ostatných detí.

Tá štúdia dokazuje len to, že dávka hliníka vo vakcínach je bezpečná, dokonca aj pre tie myšičky na ktorých to skúšali a len vysoké prekročenie povolenej dávky, môže niektorým myšičkám spôsobiť nejaké problémy. Treba si to prečítať poriadne.

Teším sa na pokračovanie, ked dojdete s tým ako najnovšia študia dokázala, že osýpky chránia pred rakovinou.

Veľa zdaru v ďaších pokusoch interpretovať si výsledky vedeckých štúdií.

zuzanockamt
8. máj 2013

uz zase, ved mate o tom temu, uz aj otazka musi byt @prevenar

zuzana76
8. máj 2013

je XY diskusii a otazok o ockovani, naco dalsia

matuskova003
8. máj 2013

prosím už dosť o tomto ... ja chápem že sa tu zhromažďujú dve očkujúce a neočkujúce skupiny, ale každá z oboch by mala mať istú hranicu v presadzovaní si svojho názoru.. Prosila by som aj ja a myslím aj viaceré adminov @martinjasen @mariosmyklal, aby uzamkli túto skupinu a nechali iba tu jednu, nielen že ide o duplicitnú tému, ale je to už aj trošku prehnané. ĎAKUJEM !

nae
8. máj 2013

Myslím, že toto je príliš náročná téma - zatiaľ tvoju otázku nikto nepochopil, ako je jasné z odpovedí 😉 Je ľahšie osobne útočiť, ako sa zamyslieť a niečo si prečítať.

Nikto mi zatiaľ nedokázal opak - že hliník vo vakcínach aplikovaných malým deťom je neškodný. NEEXISTUJE práca o farmakokinetike hliníka v očkovacích látkach u malých detí - existujú len matematické modely a pokusy na zvieratách. Ale to zrejme nikomu nevadí.

Za mňa - áno, ťažké kovy vo vakcínach mi vadia. Ďakujem za najnovšie informácie z tejto tematiky.

kvieta
8. máj 2013

Čo viem, zatiaľ neexistuje žiaden dôkaz podložený vedeckým výskumom, ktorý by dokazoval škodlivosť hliníka vo vakcínach.

ani3012
8. máj 2013

@kvieta čo viem, zatiaľ neexistuje žiaden dôkaz podložený vedeckým výskumom, ktorý by dokazoval BEZPEČNOSŤ hliníka vo vakcínach

kattrin5
8. máj 2013

Taktiez je vedecky dokazane ze soja nieje zdrava ze obsahuje vysoke mnozstvo hormonov a bla bla, maso nieje zdrave pretoze prekyslicuje organizmus, mlieko nieje zdrave a je vedecky dokazane ze v krajknach kde je rozsirene farmarstvo a domaci chov krav az o 40% viac ludi dostane rakovinu...keby sme mali citat vsetky tieto bludy a drzat sa ich tak nevychadzame z chalupi a papame len travu

katarinnak
8. máj 2013

Je jasne ze v nasom okoli sa nachadza vela skodlivych latok, tak ako to tu niektore mamicky popisuju. Ale aplikovanie hlinika vo vakcine mojmu dietatu nemienim tymto sposobom ospravedlnovat. Myslim si ze aj ked to nieje vidiet na dietati, dovnutra nevidime a nevieme co sa presne deje v jeho telicku. Nikto nevyvratil skodlivost a nikto nepotvrdil skodlivost hlinika a ani tak nikdy neurobi, lebo by to bolo neeticke. Za seba, odmietam moje male dieta podrobovat takejto skuske....
Aj o timerosale sa na zaciatku tvrdilo ze je neskodny a po natlakoch sa zacalo upustovat od neho. Mozno uz farmaceuticke firmy vo svojich labakoch makaju na nahrade hlinika. Studovala som chemiu a bolo par profesorov co boli nazoru ze zeny by takuto skolu nemali studovat ked chcu byt niekedy tehotne...asi nieco na tych chemickych latkach bude, ale my ludia si radi veci prikraslujeme a radsej nevidime.

janano
8. máj 2013

Ale otazky typu Prisiel vam uz rodicak na ucet? alebo Kam idete na dovcu? vam nevadia??? Keby co len jeden zivot zachranila tato otazka. A moja odpoved, ano, je velmi skodlivy.