nemate prosim niektora skusenost s doockovanim dietata vakcinou Prevenar 13? Nas syn bol zaockovany pred dvoma rokmi Prevanarom a teraz by som chcela vediet, ci sa este da doockovat ho touto novou vakcinou, ktora vraj chrani pred viacerymi typmi pneumokoka. Neviete niekto?
Ahojte, moja kamoska to tiez riesila a vraj sa to v pripade, ze bolo babo ockovane Prevenarom da do 5. rokov. Mrknite tento clanok: http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani.... Drzim palceky 😉
Luciarko789 - dik za info. Ja by som to tiez chcela poriesit s malou pred nastupom do skolky. Tak sa skusim este poradit s pediatrickou. Mozno ju treba zaockovat cim skor, je asi zbytocne cakat do 5 rokov. Ci nie?
urcite ano, nie je dovod cakat, cim skor bude zaockovana, tym skor bude chranena pred tymi dalsimi typmi pneumokoka, aspon tak to nam to vysvetlila nasa detska lekarka, ale vraj sa to da len do piatich rokov.
Ahoj, nemam skusenost, ale mam rovnaky problem Orl nam to odporucil, nakolkoko aj po vybrati nosnej mandle mame stale pneumokoka. Pediater s tym nema problem, akurat ze sme boli chori...takze ked budeme Ok budeme sa asi ockovat....(este si to musim riadne nechat prejst hlavou a poradit sa s imuno...) tiez bol ockovany pred 2mi rokmi Prevenarom