Môžem odmietnuť očkovanie, keď sme predtým očkovaní boli?

vierka75
22. jan 2013

mamicky
boli sme ockovany do obidvoch noziciek v 4. a v 5. mesiaci..mozem odmietnut dalsie ockovania?
dufam zze ano. je mi luto ze som ich neodmietla hned na zaciatku no bohuzial som bola ovplyvnena okolim
dakujem 🙂

xlucia
22. jan 2013

@vierka75 kazde dalsie mozes odmietnut. napis @prevenar o prosbu o pridanie do sukromnej diskusie ohladom odmietnutia ocko. tam ti poradia 😉
a bol ockonanYYYYYYYYYY tvoj syn. jednotne cislo. teba asi neockovali...

cawes
22. jan 2013

@vierka75 nic proti ale naozaj nechapem jednej veci najprv das zaockovat a potom ides odmietat. Nevidim v tom zmysel ze naco to robis. Pises ze si bola ovplyvnena okolim. Co sa tyka mojho dietata tak jedine co ma ovplyvni je moj rozum a moja hlava. A co sa veci ako ockovanie tyka tak tiez. Neviem na slovensku je neaka nova moda neockovat, respektive ockovat citat kona a potom zrazu odmietat.

drobcek26l
22. jan 2013

@vierka75 A prečo si sa teraz rozhodla neočkovať ak sa smiem spýtať?

rose1988
22. jan 2013

Nie len na Slovensku ale na celom svete a to už nejakú tu dobu. No pravdaže slovakom to dochádza trocha pozdejšie. Napišem to čo vždy, očkovanie možno nie je zla vec ale nie pre každé dieťa, nie sme ovečky a jedine jedna matka vie posúdiť či to jej dieťa môže zvladnúť alebo nie, kedže lekáry nás vôbec ale vôbec nepočuvaju a čo je dôležitejšie neinformujú.

soldi
22. jan 2013

@cawes a co ovplyvnuje Tvoj rozum a Tvoju hlavu? Ty si nazor nikdy nezmenila? 😉

cawes
22. jan 2013

@soldi nepoviem aby si nezavidela. Nie nez sa neako rozhodnem tak si najprv o tom precitam, hlavne co sa tyka takychto veci a mojho dietata a az potom sa definitivne rozhodnem. Nedam predsa dieta 2x zaockovat a potom zrazu som proti tomu.

prevenar
23. jan 2013

@vierka75 samozrejme ,ze mozes odmietnut. ci prebehnu, alebo neprebehnu dalsie ockovania je len na tvojom rozhodnuti. v podstate staci nepodpisat informovany suhlas a ockovaniu je koniec.

ak mas zaujem o diskusiu o otazkach na kt. sa pytas bez trollov, tak mozes pokracovat v nasej verejnej skupine, alebo sukromnej teme. info - moj fotoblog.

v kazdom pripade vela stastia.

bronia13
23. jan 2013

hm neviem ale proti tomu ockovaniu je vela ludi... ja si myslim ze keby to bolo take "nezrave" tak by to asi nerobili ci hej? nevim ja som dala deti zaockovat a su "normalne" mam aj kamosku lekarku a ona tak isto dala.... to su len podla mna blbosti ze s ockovania je to a hentoto....moj nazor 😉

gubcikova
23. jan 2013

@vierka75 my sme očkovali prvé dve a teraz už neočkujeme,ale preto že syn mal nežiaduce účinky

jarhal
23. jan 2013

@bronia13 moja rec a skusenosti.....ja mam ockovane deti uz su velke a poblemy ziadne!!!v case ockovania boli zdrave..tak ziskali to co potrebovali...podla mna ak ma jedna mamicka problem po ockovani tak vzdy hlada to zle vo vakcine...nie v tom ze dieta sa narodilo uz chore alebo je chore ..alebo.... ,alebo malo slabu imunitu..proste hlada vyhovorky alebo dovod ...len si nechce priznat a tvdohlavo bude robit propagandu ze ockovania su zle... 😀 😀 😀 ak tak ake percento deti?ale neberiem im to ak su presvedcene o skodlivosti je to ich vec..nech nedavaju ockovat..ale nech nerobi paniku!!!! lekari nie su hlupaci.....ak dava lekar ockovat svoje tak bude svojum skodit? 😀 😀 😀 .ale robit propagandu a zlu reklamu ockovaniam tu na mk a mazat reakcie ,matiek ze su spokojne a nic nebolo ich detom po ockovaniach je prinajmensom chore...... 😝 😝 😝

gubcikova
23. jan 2013

@jarhal že hladať výhovorky.ha ha ha

bralilienka
23. jan 2013

my sme dali malú očkovať a má ......fatálne...... nežiadúce účinky. vlastné deti mám očkované pred 20 rokmi, kedy neočkovali proti každému prdu a naráz, aby sme "ušetrili" chodenie k lekárovi..

kým tu púšťate rozumy, aké je to super, prečítajte si príbalový leták so zložením a nežiadúcimi účinkami. my sme ho tiež nečítali a preklíname ten deň.

kým vypustíte názor a ovplyvňujete iných, študujte o tom. inak má váš názor cenu ženy z pieskoviska 😢

ivkamb
23. jan 2013

@vierka75 jasne ze mozes odmietnut, aj my uz sme boli dvakrat ockovani a az potom som sa rozhodla neockovat a nie preto ze je to nova moda ale preto lebo som v ockovanie prestala verit, treba si precitat aj vela knih, sledovat besedy, internetove zdroje, zbonujem tie baby co hovoria ze je to in neockovat, ked dieta zomrie par hodin alebo den po ockovani urcite to nie je z ockovania, urcite nie....

sisiska
23. jan 2013

@cawes v zivote nie je nic nalinkovane na 100% dopredu, mohli ju k tomu donutit okolnosti, nieco sa stalo jej synovi po druhom ockovani a tak dalsie chce odmietnut...nechapem, co je na tom nelogicke?

achesa
23. jan 2013

@vierka75 možeš odmietnuť, samozrejme. Tie čo ti píšu, že v tom nevidia zmysel nemali problém u svojich detí s fatálnymi následkami či s komplikáciami presahujúcimi zvýšenú teplotu. Prípadne sa nikdy o očkovanie nezaujímali a myslia si, že keď lekár povie, že je to neškodné, tak je to pravda... o moci farmaceutických spoločností, ktoré falšujú výsledky štúdií vo svoj prospech pomlčím... Je to tvoje rozhodnutie, ty si mama a v tomto kľudne môžeš dať na svoj 6- ty zmysel🙂 veľa šťastia.

sisiska
23. jan 2013

@vierka75 jasne, ze mozes odmietnut, my sme tiez ockovali, ale teraz MMR vakcinu sme zatial nedali, aj ked mozno neskor ju dame...podla vysledkov vysetreni...a mamicky, ktore mali to stastie, ze ich deticky nemaju po ockovani ziadne problemy, nemozu ich pripad generalizovat na vsetky deti...jednoducho je potrebne zvazovat kazde ockovanie individualne podla zdravotneho stavu dietatka...a je pravda, ze lekari nie vzdy ten stav adekvatne posudia

matulka82
23. jan 2013

presne tak ako pise @bralilienka ,tie co tak obhajujete ockovanie ,citajte,citajte a budte stastne ,ze mate deti po ockovani ZDRAVE!!! @cawes a predstav si,ze nas je takych viac mamiciek,co sme davali ockovat a uz nechceme dat,z dovodu neziaducich ucinkov ,ktore zazili nase deti.Lahko sa hovori tym,ktori nepresli utrpenim.Ja som zdravotnicka,a moje deti som davala ockovat v domnienke ,ze robim pre ne to najlepsie 😠 ,ale nestudovala som dopodrobna letaky ,ratala som len s beznymi reakciami,ako je zvysena TT ci opuch v mieste vpichu ...ale zial neostalo len pri tychto reakciach ☹ a aj ked tomu nebudes verit,moje dieta dostalo z vakciny leukemiu ...cim dalej tym viac pribuda deti ,ktore maju docinenia s NU ockovania,ale pravda ,to pochopia az tie matky co sa s nimi stretnu...ci ide o alergie,autizmus ,nehovoriac o onkolog.diagnozach .S oboma synmi som zazila peripetie s ockovanim,spominanu,ale tiez hypotoniu vzniknutu po ockovani,po ktorej nasledovala rocna rhb,ci vobec bude moje dieta sediet a chodit.Mala som zdrave deti,zdrave tehotenstva ...Najde sa minimum lekarov ,ktori pripustia ,ze chorobny stav je vysledkom ockovania,ale najdu sa taki a aj v nasom pripade som takeho nasla,ale bol to dialog len medzi styrmi ocami...

danjelca
23. jan 2013

ak očkovat opatrnne! ak neočkovať -s rozumom!
PO NU po očkovaní by som neočkovala!!
Ale zas ked chcete aj cestovat a neostávat na Slovensku / pozor aj dovolenky / tak očkujte s rozumom a hlavne PLNE zdravé bábo!

hajanka
23. jan 2013

@bronia13 @jarhal tieto vase prispevky len svedcia o tom, ako sa do rizik ockovania a pozadia ockovania absolutne nerozumiete, neprajem vam zazit to na VLASTNEJ kozi a krvi.. na vasich detoch a vnucatach!
jarhal 😀 😀 😀 😝 😝 😝 potom som zvedava ci by si sa takto vyplazovala

nae
23. jan 2013

@jarhal Je rozdiel v očkovaní, ktoré absolvovali tvoje deti pred 14-16 rokmi s tým, čo sa aplikuje teraz (čím nechcem povedať, že očkovacie látky v minulosti boli "zdravšie" a nesposobovali akútne či chronické/dlhodobé nežiadúce účinky).
Budeš mocť porovnávať teraz pri treťom dieťatku. ako bude znášať multivakcíny aplikované v jeden deň do oboch nožičiek a tak ďalej. Samozrejme ti prajem, aby bolo dieťatko aj po tomto nášupe v poriadku z tvojho uhla pohľadu.
Ja osobne nerobím paniku, len by som bola rada v mene tých malých detí, aby si ich rodičia aspoň pozisťovali, proti čomu dávajú deti očkovať, a aby ich jedinou informáciou o očkovaní nebolo, či sa pichá do nohy, do ruky alebo je to sladká vodička do pusinky. Pretože ti zaručujem, že keď sa opýtaš bohužiaľ vačšiny mamičiek, na aké očkovanie idú, nedokážu ti to vymenovať. Možeš to skúsiť aj ty 😉
Takže nech sa každý rozhodne podľa vlastného vedomia, svedomia, situácie.

hajanka
23. jan 2013

@vierka75 samozrejme ze mozes odmietnut, ty davas/nedavas suhlas k ockovaniu a akykolvek zdr. ukon ako aj ockovanie mas pravo odmietntut (kuk zakon), sice budes za to pravdepodobne riesenia na priestupkovom konani a bude ti hrozit pokuta.. ale vzdy je to lepsie ako jedmi a toxinmi poskodene zdravie tvojho dietata. Presduju si vsetku moznu dostupnu literaturu, informacie, o danych chorobach, o ich liecbe, o fungovani im. systemu, o vplyve toxinov na im. system, o zlozeni vakcin, o neziaducich ucinkoch, o ucinnosti vakcin, o protilatkach, o zivotnosti vakcin, o vyvoji vakcin, grafy chorobnosti v minulosti zavedenie ockovania, zivotne standardy, o spolocnostiach ktore vakciny vyrabaju, o ich preslapoch, o ich miliardovych pokutach za nedodrziavanie povinnych predpisov, o beznych pravidelnych kontaminaciami roznymi virusmi a bakteriami... atd atd.. je toho vela a rozhodni sa sama na zaklade vlastneho rozumu. Tvoje okolie to jednoducho bude musiet respektovat 😉

hajanka
23. jan 2013

... ja by som este odporucala, zaroven ako davate ockovat svoje deti - dajte aj seba, skuste si to aj vy 😉
lebo my sme kedysi takymito vakcinami ockovani neboli, ak sme vobec boli proti vsetkemu (kuk grafy zavedenia plosneho ockovania)

@bronia13 @jarhal

ps: mne sa rozum zastavuje pri vyrokoch ako "aj my sme boli ockovani a sme tu" 😀
.... aj nasi rodicia a prarodicia a praprarodicia, aj ich rodicia........ 😀 - to lebo ockovanie tu je od cias Jezis Krista asi....

cawes
23. jan 2013

@matulka82 ahoj je mi luto co s s prezila urcite neni co zavidiet. ja pochadzam z lekarskej rodiny, citala som rozne studie, clanky, ribalove letaky a doteraz to neni doazane ci ockovanie nieco sposobi. kde zijem ja ockovanie povinne neni a je xy deti ktore nie su ockovane a tiez neskor maju eukemiu ci autizmus, a boli to zdrave deti zdrave tehotenstvo, takze je to tema velmi diskutabilna.

cawes
23. jan 2013

@bronia13 suhlasim s tebou u nas je to dobrovolne a ockoje 98%populacie takze to o niecom svedci. zvysne 2%ockuju pred nastupom do skolky

lady511
23. jan 2013

@jarhal upne s tebou suhlasím ,,,ved to už nieje normálne čo sa tu diskutuje o očkovaní ,neočkovaní,,oni vedia čo robia a ak nahodou dieta ochorie je najlahšie to hodit na lekárov a vakcínu,,,,vždy je lahšie urobit vinníka z niekoho ineho,,,a komu dietat ochorie z vakcíny si može len sam hlavu trieskat o mur,,že mu to zapričinil lebo dieta nedal očkovat!

xlucia
23. jan 2013

@cawes v taliansku maju uz statom uznane, ze ockovanie sposobuje autizmus, a normalne odskodnili tie rodiny, co to dali na sud.
ako prve bola rodina dievcata, co je po ockovania uz vyse 20 rokov v kome. uznali to tam aj lekari

cawes
23. jan 2013

@lady511 presne tak aj mna uz to vytaca, kazdy den ta ista nova tema na konovi, ockovanie, ockovanie. Ved ked su mamicky take mudre maju nastudovanu vsetku literaturu, pribalove letaky a vsetko co je dostupne tak preco o tom este diskutuju? ved uz vedia ze je to skodlive, jedovate, atd tak naco to milion krat rozoberat. Nedavajte si deti ockovat a ked sa nieco stane tak sa budete vyhovarat naco na to ze dr. nevidel ze mate chore dieta atd? Je jednoduche zvalit vinu na inych ludi. A je dokazane ze riziko ochorenia pri neockovanom dietati je ovela vyzsie, horsi priebeh vyzsia umrtnost ako neziaduce ucinky u zaockovane dietata. A ked uz sa tu vsetky tak ohanate literaturou tak keby ste to mali nastudovane tak zistitie ze pri vela ockovacich latkach je riziko 1:1000 000 takze asi tak

xlucia
23. jan 2013

@cawes pri ktorej chorobe to mas dokazane?

cawes
23. jan 2013

@xlucia ja som nikdy nepovedala ze ockovanie nemoze vyvolat autizmus, alebo DMO treba citat to co pisem! Ja len hovorim ze riziko je podstatne mänsie ako ked nedam zaockovat a potom ochorie. Kazdy liek ma v sebe neake rizika! Aj ked si pichnem klinec do nohy a pojdem na protitetanovku tak sa moze so mnou nieco stat.

cawes
23. jan 2013

@xlucia myslit ten pomer? no precitaj si na nete tam to je napisane je to pri vakcinach. Nez som dala maleho zaockovat tak som si o tm precitala a su vakciny tusim na mums a cierny kasel ktore maju takuto statistiku. Ostatne boli 1:100000 a 1:300 000