Ahojte maminky, chcela by som sa vás spýtať či sa môže ísť po očkovaní plávať? Zajtra ideme malého očkovať 3. dávku v 10 mesiacoch a chodíme na baby plávanie, preto som chcela vedieť či sa môže ísť s ním plávať....Vstupujeme do čistej vody - prví, pretože pred nami tam nikto nie je a čistia každý deň ten bazén...chcela by som vedieť či máte niekto s tým skúsenosti? ďakujem
za mna NIE ! po vpichnuti ockovacej latky prebiehaju v tele neskutocne chemicke reakcie a imunitny system je oslabeny, staci cestou "stretnut" nejaku inak bezvyznamnu bakteriu ci virus a problem je na svete... aj ked sa dietatko navonok nejavi ockovanim nejako zvlast zatazene, ver, ze v skutocnosti je to inak, my sme neboli nikde 5 dni!! a aj tak sme sa prebojovali k bronchitide a nasledne k pneumonii s nutnostou hospitalizacie... nechaj babo v klude, este sa naplavate dost 🙂
v 10 mesiaci tretiu davku??? toje nejak skoro ... podľa očkovacieho kalendára to má byť najskôr medzi 11 - 12 mesiacom ... ale to je vedlajšie, to si sa nepýtala 🙂
po očkovaní by som určite s dieťaťom nešla ani na slnko, ani moc po vonku behať a už vôbec nie do bazéna ... imunita dieťaťa je oslabenejšia, dieťa je podráždenejšie a navyše častým prejavom sú aj horúčky ... ísť s ním do verejného bazéna je podľa mňa nehnevaj sa nezodpovedné ...
ale urob ako myslíš, ty si matka 🙂
určite NIE! ani do vody, ani na priame slnko, ležkať si kľudne doma, alebo ísť na krásnu prechádzku, veď toto sú najkrajšie chvíle 🙂
nie. chodte radsej najprv na plavanie a potom na ockovanie, ked nechcete plavanie vynechat, alebo si ockovanie o den posunte.
Nie 🙂
nasa lekarka nam neodporuca ani len domace vecerne kupanie v ten den, max. rychlu sprchu, ak je to nutne. Takze bazen a plavanie isto nie.
nie, nie, kludový režim pekne domka alebo nanajvýš na krátkej prechádzke. my ideme v piatok tiež na 3.dávku ☹ a urobím jej program pekne domka. Ani kupkať ju večer nebudem. 😉
Jednoznačne NIE!
nie
URCITE NIE. Nehovori vam lekarka, ze ani v ten vecer nemate kupat doma?
no po ockovani by malo mat dieta kludovy rezim, a mimo kolektivu, lebo ockovanim je zamestnany cely imunitny system, preto po ockovani je dita nachylnejsie na bezne infekcie-zapal usi, hrdla a tak podobne..... ale je to na tebe, my na bazen nechodievame vobec 😉